katlis Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 Witajcie!Bliska mi osoba chciałaby stać się przewodnikiem spaniela. Przeglądała, oglądała i trafiła na hodowlę Złota Grota. I tu chciałabym pomóc jej dokonać właściwego wyboru. Czy ktoś posiada przyjaciela z tej hodowli. Jak wygląda socjal szczeniąt. Czy hodowczyni utrzymuje kontakt z nabywcami.Z góry dziękuję za informacje Quote
klaki91 Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Ja się podpisuję pod słowami Cockermaniaczki z tematu http://www.dogomania.com/forum/topic/26136-hodowle-cocker-spaniela-angielskiego/ Nie jest to moja ulubiona hodowla ale na pewno dostaniesz psiaka zdrowego i spaniela a nie spanielowe cos:p Patrz na badania oczu i stawow rodzicow;)Jesli wszystko jest ok i psiak ci sie podoba to bierz:eviltong: Najlepiej odwiedzić hodowlę, porozmawiać z hodowczynią, popatrzeć na jej psy i samemu ocenić :) Czy ta osoba ma jakieś upodobania do koloru wymarzonego pieska? Teraz jest trochę szczeniaków w hodowlach w Polsce. Quote
marta30 Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 Hodowlę trzeba dobrze wybrać, nie kierować się odległością. Patrzcie na badania rodziców i poszperajcie w necie, m.in. na forum spanielowym. Quote
katlis Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 dzięki za odpowiedzi, oczywiście badania są najważniejsze, ale mnie przeraża co innego, socjal. Koleżanka dzwoniła do 10 hodowli, tylko w 2 rozmówcy próbowali coś wydukać o socjalu, pozostałe 8 nie miało nic do powiedzenia :lookarou: . Oczywiście wyjazd byłby wskazany, ale nadzień dzisiejszy w hodowli nie ma szczeniąt, więc trudno jest określić jak socjalizowane są szczenięta Quote
marta30 Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Katlis, chciałam wysłać ci pw ale nie mogę. Mogę ci podać namiary na sprawdzone hodowle, dla których ważny jest socjal. Quote
katlis Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 będę wdzięczna jeżeli mogę prosić o namiary na maila [email protected] Quote
Recommended Posts