Scooby Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 Pewna pani nie może już się opiekować psem i musi go oddać. Zamierzam go wziąść, a naczytałem się już dużo o przeprowadzkach psów do nowych właścicieli. Były tam nawet historie w których pies nawet umierał z głodu. Proszę o pomoc nie chcę żeby to się u mnie powtórzyło!!!!!!!!!!!!!! Quote
asia Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 dobrze by było jak byś przyzwyczaił psa do niebie chociaż trochę zanim go zabierzesz.przychodź tam i baw się z nim i zapoznaj. bierz go na spacery - żeby wiedział że może z Tobą przebywać bez właścicielki. jak już go weźmiesz na stałe to dobrze by było jak by była właścicielka też odwiedzała go. najpierw często, później żadziej. wydaje mi się że to ułatwiłoby psu przyzwyczaić się do zmiany powodzenia Quote
coztego Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 Pies się przyzwyczai, spokojnie, powolutku, nic na siłę. Też myślę, że dobrze by było, żebyś go najpierw trochę poznał, poodwiedzał, żeby czuł się przy Tobie bezpiecznie. Jeśli tylko dasz mu dobry dom, to pies się odwdzięczy miłością i przywiązaniem do Ciebie. Quote
Mały biały pies Posted March 6, 2004 Posted March 6, 2004 dobrze by było jak byś przyzwyczaił psa do niebie chociaż trochę zanim go zabierzesz.przychodź tam i baw się z nim i zapoznaj. bierz go na spacery - żeby wiedział że może z Tobą przebywać bez właścicielki. jak już go weźmiesz na stałe to dobrze by było jak by była właścicielka też odwiedzała go. najpierw często, później żadziej.wydaje mi się że to ułatwiłoby psu przyzwyczaić się do zmiany powodzenia Właśnie, jeśli mieszkasz niedaleko najlepiej, żebyś zaprzyjaźnił się z nim zanim go zabierzesz, ale jak już będzie u ciebie, poprzednia właścicielka nie powinna go wcale odwiedzać. Byłby to niepotrzebny zamęt w psiej głowie. Pomagałam w szukaniu nowych domów dla kilku dorosłych psów i za każdym razem bardzo dobrze się ułożyło. Jest zasada, że lepiej dla psa, aby nowy właściciel odebrał go ze starego domu osobiście. Jeśli poprzedni właściciel odwozi psa do nowego domu i tam zostawia, pies jakby czeka na jego powrót i trochę gorzej się adaptuje. Powodzenia :) Quote
Scooby Posted March 7, 2004 Author Posted March 7, 2004 Dziękuje za wszystkie porady, ale właścicielka oddała psa komuś innemu bo strasznie jej zależało na jak najszybszym oddaniu pieska. Ale zaczęło mnie niepokojić juz to że psa chciała oddać lekką rączką i nawet nie okazała smutku gdy do niej przyszłem ,a pies był już oddany. Quote
Justa Posted March 7, 2004 Posted March 7, 2004 Scooby,a skoro mozesz sobie pozwolic na pieska i chcesz go miec to moze zaadoptujesz jakas psine ze schroniska-tyle ich tam jest i na pewno potrzebuja domu i kochajacego wlasciciela.Powodzenia! Abolutnie popieraaaaaam!!! Tam wiele piesków potrzebuje koffającego serduszka i człowieka, który sie nimi zaopiekuje!!!!! I będą wdzięczne do końca życia :wink: Just@ & GALA Quote
Recommended Posts