Czarne Gwiazdy Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 I co byście tu jeszcze nie napisali dojdziecie do dwóch rzeczy Jedna: "prawnym" określeniem hodowli jest tylko słowo [i]amatorska[/i], czyli hodowla podlegająca pod Związek Kynologiczny, który to sobie tak kiedyś wymyślił i zapisał w regulaminie. Druga: Każdy będzie sobie tu wpisywał, z czym mu się kojarzą te wszystkie przymiotniki. Oczywiście każdy ma inne wyobrażenia, więc będziecie tak to ciągnąć przez jakieś 100 postów, aż temat umrze śmiercią naturalną :evil_lol: Quote
sylwekw Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Fajny watek ... :-) Podazajac za dyskusja o roznorakim rozumieniu roznych przymiotnikow to ciekawe jaka nazwe byscie wymyslili w mojej sytuacji, gdybym powiedzmy mial miec szczeniaki (o moim rozumieniu slowa hodowla za chwile). W mojej sytuacji Shojo - nasza suczka - 1. nie mieszka z nami na stale w domu ale czesto sobie wchodzi do domu. 2. zdecydowana wiekszosc czasu spedza na podworku ale nie ma zadnego kojca (jakos nie wyobrazam sobie SHojo w kojcu - no chyba, ze ktos kojcem nazwie cale ogrodzenie naszej dzialki :-) 3. Na dworze ma bude 4. W domu gdy z nami jest to caly dom jest do jej dyspozycji. ?? jakie pomysly na nazwe? bo w mysl "definicji" tu przedstawianych to ani domowa, ani kenelowa ... no chyba ktrebora angielska wersja - "podworkowa" pasuje. Ale wracajac do terminu hodowla. No wlasnie skupiamy sie czesto na przymiotnikach ja okreslajacych a mnie nurtuje rozumienie slowa hodowla. Mi jakos tak dawniej slowo hodowla kojarzylo sie z posiadaniem duzej ilosci osobnikow w celach czysto zarobkowych. I dlatego gdybym sie zdecydowal kiedys kryc Shojo to mi jakos nie odpowiadaloby okreslanie tego mianem hodowla. Quote
*hania Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='sylwekw']Fajny watek ... :-) Mi jakos tak dawniej slowo hodowla kojarzylo sie z posiadaniem duzej ilosci osobnikow w celach czysto zarobkowych.[/quote] To co opisałeś to się chów nazywa a nie hodowla ;) Quote
Recommended Posts