Diana S Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Tak co z tym Wroclawiem? [B]Scheila[/B] dziki za oferowana pomoc "pokarmowa"dla Rudiego, na pewno Rudi bedzie Ci wdzieczny...:loveu::loveu: Quote
muka1 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Jeżeli ludzie z Wrocłławia zrezygnowali lub jeszcze zastanawiaja się to proszę aby Atena dała tu nam znać.Jeżeli nie biorą to ja za pomocą forumowiczów proszę o pomoc w transporcie Katowice-Częstochowa niestety gratisowym.Od zaraz będą inne wydatki na Rudiego : wizyta u weta odpchlenie ,odrobaczenie, potem szczepienia, Quote
muka1 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 zajrze tu ok 11-tej może Coś już się wyjaśni,SZUKAM TRANSPORU!!!!!!!!!!!!!!Coś mi się zdaje ,że w kierunku Częstochowy. Quote
muka1 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 POMOCY w TRANSPORCIE potrzebuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Błyskotka Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Transport pilnie potrzebny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
muka1 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 dlaczego temat aż tak daleko spadł?Czy wszyscy są w pracy? Quote
maciaszek Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Zaraz, zaraz - skąd tyle krzyku o transporcie? ;) To już pewne, że ludzie z Wrocławia zrezygnowali? Quote
Atena Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Niestety postanowili, że nie wezmą Rudego. Mają już psa i kota, długo nie ma ich w domu i może gdyby był młodszy to by go wzięli, a tak to sie przywiążą, a on może umrzeć za parę lat. Jak dla mnie to właśnie powinni go wsiąść i zapewnić mu dom i miłość, aż do końca:shake:. Ale dobrze, że jest dom tymczasowy :multi:. Tak wiec: [SIZE=4]Szukamy Transportu do Czestochowy!![/SIZE] Quote
maciaszek Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 To mam pytanie do Muki - jak długo byłabyś w stanie tymczasowić u siebie Rudiego? Dzwoniłam do schronu, jutro weterynarz zaglądnie do książeczki i powie na co Rudi, w swoim 9-letnim życiu, był leczony. Podsunęłam też myśl zaszczepienia psa na wściekliznę (skoro jest obecnie zdrowy i nie wiadomo jakim transportem będzie jechał - a nuż pociągiem...). Jak myślicie? Quote
Figu Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Co do transportu, to służe samochodem, ale dopiero od poniedziałku, nie ma mnie w ten łikend na śląsku. Jeśli pasuje, to proszę o kontakt, umówimy się dokładniej. namiary na mnie: Gosia - 606262956 lub mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
maciaszek Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Bardzo dziękujemy :)! Mam jeszcze pytanie: czy to byłby transport w 2 strony? I czy jesteś w stanie pojechać "gratisowo"? Zadzwonię jeszcze później do schroniska, porozmawiam z panią kierownik o pobycie psa w schronie do poniedziałku. Quote
muka1 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 czyli domek olał psa ,bo stary!No cóz i tak bywa.Pytasz ile moge go tymczasować?Nie podam terminu,tyle ile trzeba.Mam nadzieję ,że nie zostanę tak sobie sama z psem .Niestety ba pozostanie nie zgadza się maż.Na tymczas tak.Ale łatwiej szukac domu na spokojnie gdy nie ponaglają jakieś terminy lub złe perspektywy.Do towarzystwa będzie miał kolezanke (STERYLNA) i kota ,kóry nie da sobie w kaszę dmuchać. Quote
bea_m Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Muka 1 a gdzie ty takiego męża znalazłaś? Żeby mój zgadzał się jeszcze na tymczas. Po dwuch psiakach ma już dosyć. :mad: Quote
muka1 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 lata pracy!,lata pracy!A jak to będzie to zobaczymy.Będę miala psa na tymczasie a w piwnicy tymczasówka posterylkowa dla kotow...U mnie jest raczej wesoło, i tłoczno! Quote
Scheila Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 To obiecany worek nutry w poniedziałek wysyłam do Częstochowy:lol:Tylko powiesz mi Gosiu jaka dokładnie ma być. Quote
muka1 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 dziekuje Scheila!.To bardzo, bardzo serdeczny gest z twojej strony!Jesteś kobietą o wielkim serduszku! Quote
bea_m Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Zobaczycie dziewczyny. Jak psiaka doprowadzicie do kultury to bardzo szybko znajdzie się nowy domek. Trzymam za was. Quote
maciaszek Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Oczywiście pytając o transport w 2 strony nie miałam na myśli zawożenia i od razu przywożenia psa z powrotem ;) a tylko taką opcję, w której w tamtą stronę jedzie kierowca, pies i "opiekun" psa, a z powrotem kierowca i "opiekun" (czyli chodzi o odwiezienie "opiekuna" :eviltong: ). Dzwoniłam do schronu. Rudi jutro zostanie zaszczepiony (na wściekliznę). Wet zaglądnie też do książeczki, żeby zobaczyć jakie choroby psisko przechodziło w swoim życiu. Rudi może zostać bez problemu w schronie do poniedziałku. A zatem można się umawiać na wycieczkę. Choć trzeba brać poprawkę na to, że w międzyczasie może się pojawić ktoś chętny na niego. [B][SIZE=3]Pytanie: kto mógłby odebrać go ze schronu i pojechać z nim (po umówieniu się z Figu) do Częstochowy???[/SIZE][/B] Quote
maciaszek Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Widzę, że po zadaniu przeze mnie pytania zapanowała tu totalna cisza...:mad:. [B]Muka1[/B], mam do Ciebie 2 sprawy. Ponieważ najprawdopodobniej ja będę odbierać psa ze schronu i na mnie będzie on wypisany, to ja będę musiała się go zrzec. Zrzekę się go oczywiście na rzecz Ciebie, bo Ty przejmiesz nad nim pieczę. Potem Ty będziesz podpisywała z kimś (mam nadzieję, że szybko!) umowę adopcyjną i zrzeczenie się psa na rzecz adoptującego. Obydwa dokumenty muszę dostarczyć do schronu. A zatem: - poproszę na priv Twoje dane do umowy zrzeczenia, a mianowicie: imię, nazwisko, adres zamieszkania i numer dowodu osobistego. - po podpisaniu umowy adopcyjnej i umowy zrzeczenia (na rzecz adoptującego) wyślij mi je proszę na adres, który będzie podany na "mojej" umowie zrzeczenia się psa (którą to umowę przekaże Ci, razem z papierami Rudiego, Figu). Muszę je koniecznie zawieźć do schroniska. Mam nadzieję, że nie pokomplikowałam za bardzo i rozumiesz, co chciałam przekazać :lol:. Quote
albax1 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Maciaszek..przepraszam,za Maciaszczyk:evil_lol: Quote
maciaszek Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 [quote name='albax1']Maciaszek..przepraszam,za Maciaszczyk:evil_lol:[/quote] Wybaczam, wybaczam :eviltong:. Aczkolwiek muszę przyznać, że tak jeszcze nikt nie przekręcił mojego nicku :evil_lol:. Quote
maciaszek Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Sorrki, że tak post pod postem, ale właśnie weszłam na stronę Pupile.com i pragnę donieść, iż są już tam zdjęcia Rudiego: [URL]http://www.rudi24.pupile.com/[/URL] Quote
maciaszek Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Muka, przeczytałaś mojego posta z poprzedniej strony, skierowanego do Ciebie? Pytam, tak na wszelki wypadek, gdyby Ci umknął.... A denerwować nie ma się czym. Z wszelkich opisów wynika, że Rudi to wspaniały chłopak. Quote
Diana S Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='muka1']zaczynam sie denerwowac ...Ach ta trema![/quote] [B]muka[/B] nie denerwuj sie tak... bedzie dobrze a Rudi bedzie szczesliwym psem na swiecie!:p... Transport zalatwony...az plakac sie chce ze tak wszystko pomyslnie sie potoczylo dla Rudiego.. Quote
Recommended Posts