Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Dzisiaj odebrałam wyniki.
Rocky ma początki anemii. Ma minimalnie podwyższony mocznik. Wszystkie pozostałe wyniki są w normie.

Czyli stres, tęsknota...

Posted

Roki już w hotelu. W schronisku grzecznie pozwolił się zapakować do samochodu. Po przyjechaniu na miejsce obwąchał i zaznaczył teren. Gdy weszliśmy do budynku Rocki nie wiedział co ma ze sobą zrobić. Rozglądał się na boki i co chwilę zerkał na mnie jakby czekał na wyjaśnienie dlacvzegoi każe mu chodzić po tych śliskich kafelkach. Grzecznie pozwolił się zaprowadzić do klatki. Jutro do niego zajrzę i zobaczę jak się chłopak czuje.

Posted

Rocky czuje się dobrze w hotelu. Rano przywitał radośnie swojego nowego opiekuna i grzecznie powędrował z nim na spacerek. Po spacerze w mgnieniu oka pochłonął śniadanie. Rocky w hoteliku dostaje jeść dwa razy dziennie. Jest bardzo grzeczny jak na razie nie sprawia problemów. W hoteliku mniej biega po swojej klatce. Mam nadzieję, że się uspokoi.

Posted

Roki zaczął biegać w kółko po swoim hotelowym boksie. Dzisiaj zabrałam go do siebie do pokoju. Początkowo bał się wejść do pomieszczenia, gdy udało się go przekonać smakołykiem od razu poleciał do śmietnika i zaczął go przeszukiwać. Później zwiedził cały pokój i położył się obok mojego biurka. Później rozwalił się na ułożonej obok kołdrze i przespał cały dzień. Rocky to aniołek. Jest bardzo grzeczny. Cały czas leżał grzecznie jedynie co jakiś 30 min podchodził do mnie i kładł mi łeb na kolanach i domagał głaskania.

Posted

Roki zaczął biegać w kółko po swoim hotelowym boksie. Dzisiaj zabrałam go do siebie do pokoju. Początkowo bał się wejść do pomieszczenia, gdy udało się go przekonać smakołykiem od razu poleciał do śmietnika i zaczął go przeszukiwać. Później zwiedził cały pokój i położył się obok mojego biurka. Później rozwalił się na ułożonej obok kołdrze i przespał cały dzień. Rocky to aniołek. Jest bardzo grzeczny. Cały czas leżał grzecznie jedynie co jakiś 30 min podchodził do mnie i kładł mi łeb na kolanach i domagał głaskania.

... on tak bardzo potrzebuje człowieka, dla siebie, codziennie...

Posted

Rocky nie potrafi żyć bez człowieka u boku. W poniedziałek znów zabiorę go do siebie do pokoju. Mam nadzieję, że szef mnie nie pogoni.

Użyjesz osobistego uroku....:evil_lol:

Posted

Dzisiaj odebrałam wyniki badania trzuski i wszystko jest ok. Rocky przytył 1,5 kg. Teraz waży 23,5 kg. Rocky nadal biega po swoim boksie. Poza kojcem to całkiem inny pies. Teraz leży obok mnie na swojej kołderce i śpi.

Posted

dzodzo napisał(a):
dobrze, ze moze spedzac z Toba czas...myslimy nad DT, nawet płatnym tylko gdzie????i Rocky chyba do psów innych nie za bardzo?

Dt to najleprze rozwiązanie dla Rokiego. Rocky potrafi odnaleźć się w domowych warunkach. Gdy jest ze mną w pokoju, kładzie się na swojej kołderce i przesypia cały dzień. W Olsztynie jest ogromny problem z tymczasami. Rocky nie toleruje innych samców i niektórych suczek.