Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img65.imageshack.us/img65/5885/dsc09774uh1.jpg[/IMG][/URL]
Ela, specjalnie dla Ciebie, mówiłam, że blondyna i to w podeszłym wieku :evil_lol:

Posted

[quote name='Zebra'][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img65.imageshack.us/img65/5885/dsc09774uh1.jpg[/IMG][/URL]
Ela, specjalnie dla Ciebie, mówiłam, że blondyna i to w podeszłym wieku :evil_lol:[/quote]
bez przesady z tym wiekiem:razz:

Posted

dorota07 - to teraz musze Cie ochrzanic - czemu mnie nie zaczepilas?!:mad: Mam nadzieje, ze sie poprawisz;) Jak Twoj szkocik sie nazywa? jesli zapamietam, to bede Cie namierzac w katalogu i szybciej znajde.

Zebra - widze, ze zdolniejsza jestes ode mnie i sie naumialas wstawiac fotki. Ja dostalam instrukcje od Kerrego, zapisalam ja sobie i tyle w tym temacie zrobilam:oops:
Queen wyglada swietnie (reszta fotek tez fajowa - obejrzalam, wiec wstawiaj wiecej:p ) i ze swoja "wiekowoscia" nie przesadzaj:cool3:

Posted

jeżeli wystarczą takie rozmiary, to może wstawię coś więcej wieczorkiem, jak wrócę ze związku, po spotkaniu organizacyjnym.
Czapla mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo włąśnie grillik się w sobotę szykuje, moja ciocia dostała zezwolenie na sprzedaż piwa i zaczynają od soboty:evil_lol: i juz nas zaprosili, ty oczywiście robisz za członka rodziny w tym wypadku:evil_lol:

Posted

no właśnie widziałam, nitencja mi linka podesłała:multi: , znaczy moja poczta dochodzi, aż mi łęzka stanęła w oku..
No i fakt, nawet wygląda na dziewczynkę:evil_lol:

Posted

[quote name='czapla']dorota07 - to teraz musze Cie ochrzanic - czemu mnie nie zaczepilas?!:mad: Mam nadzieje, ze sie poprawisz;) Jak Twoj szkocik sie nazywa? jesli zapamietam, to bede Cie namierzac w katalogu i szybciej znajde.

[/quote]

powiem jak nie będziesz bić:p

EMILI MEI ULTRAS:multi:

Posted

Dorota07 - no moze bic nie bede:evil_lol: trudna nazwa szkocika hmmm bede sie uczyc pilnie wieczory i ranki:cool3:

Zebra - toc moge robic za uboga krewna z nad wielkiej wody:lol:

Posted

Tiaaaa, laska:cool3: , jak chce to jest, różnie to z moją panną bywa:evil_lol: , ja tam ją kocham taka jaka jest, z tymi jej królewskimi humorami włacznie:loveu: , a teraz stoi obok mnie i już chce do łóżeczka, bo mokra jest po kapieli , wszak musiałam ją przed przyjazdem Czapli odchlewić trochę po brykankach za świnką i kąpielach w podkarpackich bajorach ( jak dostanę zdjątka z kapieli to wstawię).

Posted

Hehe widze, ze wpedzam Zeberke w stres:cool3: A czerwony dywan juz czeka, by mnie godnie powitac?:lol:
A na tym zdjeciu Queen wyglada po prostu CUDNIE:loveu:

Posted

Wystawa w Rzeszowie tuż,tuż. Czekamy na relację i fotki. Tyle Was tam będzie, że zapewne i speca od fotografowania nie zabraknie. Przypominam tylko, że w myśl Regulaminu Wystaw Psów Rasowych, wystawiajacy musi być trzeźwy (regulamin takiego warunku nie stawia oceniajacym:angryy: ).
Chyba wywaliłem kasę w błoto, bo zgłosiłem TYTUSA na Wrocław do klasy otwartej a on , wiecie o kim piszę, już tam jest i oczywiście w klasie otwartej. A co tam, wcale się tym nie przejmuję.
Zebra, fajna ta Twoja sunia. Pomyśl jako działaczka o zapraszaniu nowych twarzy do sędziowania.

Posted

[quote name='gokaiba']Wystawa w Rzeszowie tuż,tuż. Czekamy na relację i fotki. Tyle Was tam będzie, że zapewne i speca od fotografowania nie zabraknie. Przypominam tylko, że w myśl Regulaminu Wystaw Psów Rasowych, wystawiajacy musi być trzeźwy (regulamin takiego warunku nie stawia oceniajacym:angryy: ).
Chyba wywaliłem kasę w błoto, bo zgłosiłem TYTUSA na Wrocław do klasy otwartej a on , wiecie o kim piszę, już tam jest i oczywiście w klasie otwartej. A co tam, wcale się tym nie przejmuję.
Zebra, fajna ta Twoja sunia. Pomyśl jako działaczka o zapraszaniu nowych twarzy do sędziowania.[/quote]
Zapominiałem, że pies:evil_lol: też musi być trzeźwy. Powodzenia

Posted

Halo, halo, tu czapla z Rzeszowa:evil_lol: Postaramy sie stosowac do regulaminu:diabloti:
Wlasnie dojechalam do tego pieknego miasta, podroz byla fatalna, nasze piekne drogi w nieustawicznych remontach, ale w koncu udalo mi sie dotrzec. Bedziemy sie swietnie bawic i mam aparat, wiec postaram sie cos pstryknac, gorzej bedzie z wstawieniem, bo ja nadal blondynka, mimo prob Kerrego bym zglebila tajniki umieszczania tu fotek:oops:
Wlasnie zaczal lac deszcz...:roll:

Posted

[quote name='czapla']mimo prob Kerrego[/quote]
moge jeszcze raz zrobić kurs najlepiej na gg 9307711
i pamietajcie regulamin jest najważniejszy:cool3:
powodzenia na wystawie,dajcie czadu:diabloti:

Posted

Dotarłyśmy do domku, pogoda się jednak udała, było ciepło, ale nie goraco i wiał lekki wiaterek.
Kerraczki zgłoszone 5 sztuk, dojechały wszystkie i tak:
[B]PSY [/B]
Kl. Otwarta
Syrius Braudag - doskonały , CWC

Kl.Champion
Hardy Kerrydom Court - doskonały, CWC,NDPwR, BOB, BIG, BIS - 3 lokata:multi:
pies bardzo ładny i ekspresyjny, bardzo nam się podobał,

[B]SUKI
[/B]Kl.Otwarta
Queen Braudag - doskonała, CWC, NDSwR

Kl.Champion
Saxana Braudag - doskonała ,CWC

Kl.Weteran
Laguna Milepork - doskonała, Naj, Weteran w Rasie

Słowacy bardzo sympatyczni, miło było się z nimi znowu zobaczyć, pies naprawdę fajny i gdyby nie to że BIS-a całej wystawy dostał mój wymarzony wilczarz, to miałabym trochę niedostyt że tylko 3 na BIS-ie był Hardy:lol:
Ale powiem Wam, że dowiedzieliśmy się rzeczy niebywałej, Hardy w Krakowie w porównaniu z "faworytem" dostał ocene bardzo dobrą, oni byli zszokowani, i mysle że znakomita większośc widzów również, poprosze o przesłanie e-milem karty oceny z krakowa to wstawię, żebyśmy wszyscy zobaczyli jak sędzina uzasadniła swoją ocene:mad:
Dobra, zdjatka jakieś podobno są, ale nie robione przez Czaple, tylko przez mojego małżonka, - wstawię jutro, dzisiaj od 6 rano w biegu to mam juz dość.
Gokaiba, ze mnie to taki działacz:p, ja jestem człowiek od szarej, albo raczej czarnej roboty fizycznej, na dodatek i na temat sędziów nie mam nic do powiedzenia, nie to co przewodniczacy zarządu;). Ale myślę, ze osoby do pracy tez są potrzebne, my mamy dośc fajna i zgrana ekipe "pracowników" powiedzmy którzy robią robote za friko i jeszcze się dobrze bawią, chociaz dzisiaj to pewnie wszyscy padamy z nóg.
Dobra, zdjatka jutro, a dzisiaj ide nacieszyć się trzema kerrakami w domu:multi:

Posted

[quote name='Zebra']dowiedzieliśmy się rzeczy niebywałej, Hardy w Krakowie w porównaniu z "faworytem" dostał ocene bardzo dobrą, oni byli zszokowani, i mysle że znakomita większośc widzów również, poprosze o przesłanie e-milem karty oceny z krakowa to wstawię, żebyśmy wszyscy zobaczyli jak sędzina uzasadniła swoją ocene:mad:
[/quote]no to ładnie że wszystko się udało,a to co dzieje się na ringach to nie bardzo da sie określić normalnymi słowami,ja to potrafię ale z wiadomych przyczyn nie moge,myśle że dojdzie w pewnym momencie do syatuacji,że nikt zza żadnej granicy nie przyjedzie do naszego pięknego kraju pokazywać,dopóki jaśnie pani z kumplostwem nie przestanie sobie robić jaj na ringach,a my możemy nazwać sie szczęściarzami,że w Sopocie Ursus nie zszedł z ocena bdb:diabloti:

Posted

Wszystkim gratulacje:multi: :multi: :multi:
Hardy mi sie podoba i tak troche jest w typie TYTUSA. Trochę mi wstyd, że namawiałem właścicieli HARDEGO na Kraków, mimo że wiedziałem kto sędziuje. Teraz za to sobie odbił:eviltong: .Opis z Krakowa HARDEGO, koniecznie musi się znaleść na forum.
Zebra, ja się wycofałem z pracy w Zarządzie i tylko pomagam żonie prowadzić sekcję kynologiczną w szkole. Organizowane są konkursy, małe wystawy miedzyszkolne, oczywiście pokazy psów rasowych, pogadanki o rasach psów. To jest naprawdę propagowanie psa rasowego bo większości to dzieci wymuszają na rodzicach zakup psa. Każdy Zarząd Oddziału musi wypełniać uchwały Walnych Zgromadzeń i to na nich trzeba przeforsować decyzję o zaproszeniu sędziów. U nas w zwyczaju było, że kierownicy sekcji proponowali sędziów a Zarząd tylko zatwierdzał. Proponuję Tobie, aby na zebraniu sekcji wybrać zacną obsadę sędziowską i zgłosić ją na Walnym. Wiem, że padnie argument o wysokich kosztach ale z doświadczenia wiem, że nardobicie to ilością wystawców. Np. na nasze wystawy do Pani Tierientiew, Guidetti zgłaszało się ponad 130 psów. Sędziowie zagraniczni z taką ilością psów sobie doskonale radzą i nie sędziują byle jak bo są w doskonałej formie fizycznej, "niezmęczeni".
Pani Tierientiew mając na ringu 140 psów, tak dokładnie sędziowała, że u czarnego teriera, Mł.ZW.Europy wykryła sztuczne jądro a Pan Kuplauskas wychwycił u Int.Ch.husky, że nie widzi na jedno oko. Profesjonalizm.
Trzymajcie się ciepło i odpoczywajcie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...