kakadu Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 przepraszam, miałam (i w sumie mam dalej) problemy ze zdrowiem mojej oneczki, potem ta dogomania się nagle odmieniła i zanim się ogarnełam w czym rzecz to trochę potrwało... straciłam wątek kermitka na stronie schroniskowej józefowa, ale może zadzwonię do sylwii i po prostu zapytam co z małym sie dzieje; jak tylko się dowiem, zaraz dam znać; prawde mówiąc jak się dowiedziałam, że to właśnie do niej trafił na dt to byłam spokojna, że dalej będzie tylko lepiej; pieniędzy nie brakowało, operacja się udała więc straciłam troche na czujności zwłaszcza, że to był początek choroby vegi (spotkałam się z sylwią właśnie w lecznicy) a potem było juz tylko gorzej :(... Quote
kakadu Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 dzwoniłam do sylwi, ale nie odebrała; może oddzwoni; jak tylko będę miała jakieś wieści to zaraz napiszę na wątku; Quote
kakadu Posted December 8, 2014 Author Posted December 8, 2014 dzwoniła sylwia, niestety nie mam dobrych wieści... kermitek jest w domu tymczasowym (juz nie u niej, tylko w innym) w którym może zostac tylko do końca roku; nie wiem czemu tak się stało, że sylwia nie mogła go przetrzymać i nie wnikałam w tę kwestię - widocznie był jakiś powód; znam człowieka u którego jest teraz kermitek i jeśli on mówi, że sytuacja jest taka, że maja czas do końca roku to ja wiem, że tak jest naprawdę; dlatego teraz trzeba się maksymalnie skupić na poszukiewaniu choćby dt dla malucha; kermit waży nie więcej niz 7 kilogramów; jest psem nakolankowym i bardzo proludzkim, uwielbia spać pod kołdrą, ale ponieważ nie widzi, ma swoje mniejsze i większe fobie; boi sie psów i kiedy wyczuje, że jakiś się zbliża to kłapie ostrzegawczo zębami; jeśli trafi się osobnik spokojny to sprawa jest prosta, kermit oswaja się z jego obenością i tyle; natomiast przy jakimś zadziornym psie następuje eskalacja niepożądanych zachowań i wiecie jak to się kończy; w dt w którym jest kermiitek jest dużo psów o bardzo róznych temperamentach; nie sposób wszystkich upilnować; dlatego kermitek zaliczył już pogryzienie, na szczęście niegroźne; szczerze wam powiem, że byłam pewna, że slepaczek już dawno grzeje tyłek w jakims cudownym domu; niestety, wraz z usunięciem gałek ocznych przetał być psem wzbudzającym jakiekolwiek emocje (pamiętacie te wytrzeszczone oczka). teraz jest juz tylko starym, ślepym kundelkiem, któremu w zasadzie nic nie dolega... proszę o pomysły; wierzę, że razem coś wymyślimy... Quote
phase Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 O rety..... Nie takich wieści się spodziewałam... :( Quote
kakadu Posted December 8, 2014 Author Posted December 8, 2014 no ja tez byłam nieco zaskoczona, zwłaszcza informacja, że nie jest już tak zupełnie bezpieczny jak myślałam; nie bardzo wiem co rozbić, na początek poprosiłam dt o aktualne zdjęcia i czekam; wtredy może wykupię nowy pakiet ogłoszeń; do końca roku mamy mało czasu... do tego te stare zdjęcia poznikały :( Quote
fegelle Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 witam. Dawno mnie nie było u Kermitka bo jakoś zgubiłam wątek, ale byłam przekonana, że po operacji u chłopaka będzie już tylko lepiej,a tu takie kiepeskie wieści :(( żałuję bardzo, że nie mogę pomóc inaczej niż tylko obecnością na wątku i jakby co jakimś niewielkim grosikiem. uszki do góry Kermitku!! Quote
kakadu Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 chyba wszyscy tak mysleli i byli spokojni; niestety los spłatał kermitkowi figla :( mam juz nowe zdjęcia, nowe w sensie inne, bo nowe to one nie są, były robione jeszcze latem; ale kermitek na nich ładnie wygląda; wkleję jak będe miała chwilę bo muszę wracac do roboty... Quote
kakadu Posted December 17, 2014 Author Posted December 17, 2014 niestety nie mogę zamieścić więcej zdjęć, chyba mam w pracy coś co wymaga aktualizacji, których sama nie mogę zrobići dlatego czasem sie udaje, a czasem (jak teraz) nie :( będe próbować w każdym razie... Quote
fegelle Posted December 20, 2014 Posted December 20, 2014 to zdjęcie chyba było zrobione niedługo po operacji skoro Kermicio jeszcze w kołnierzu. Oby chłopak szybciutko znalazł kochający domek Quote
kakadu Posted December 22, 2014 Author Posted December 22, 2014 tak, to musiało być zaraz po operacji; mam zdjęcia chyba z tego samego okresu ale juz bez kołnierza; zaraz spróbuję cos wrzucić; potem poszukam bazarku z ogłoszeniami, ale nie wiem czy cos w tym nowym dogo znajdę... udało się :) no i niestety nie da się wrzucić więcej :( Quote
fegelle Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 piękny, żeby nie powiedzieć cudowny :)) Quote
kakadu Posted December 31, 2014 Author Posted December 31, 2014 http://www.dogomania.com/forum/topic/144469-bazarek-og%C5%82oszeniowy-dla-majki-i-kory-edycja-%C5%9Bwi%C4%85teczna-do-31122014-do-2100/ powyżej link do bazarku na którym wykupiłam 30 ogłoszeń dla kermicia... Quote
kakadu Posted December 31, 2014 Author Posted December 31, 2014 z okazji nadchodzacego nowego roku, życzę wam wszystkiego co najlepsze, a kermitkowi domu... Quote
__Lara Posted January 7, 2015 Posted January 7, 2015 I co z dt Kermitka? Bo już Nowy Rok mamy - narazie jest w starym miejscu? Quote
phase Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 faktycznie cicho się zrobiło na wątku...... Quote
róża35 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Kermitku,ciocie czekają na jakiekolwiek informacje..... Quote
Recommended Posts