Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

przepraszam, miałam (i w sumie mam dalej) problemy ze zdrowiem mojej oneczki, potem ta dogomania się nagle odmieniła i zanim się ogarnełam w czym rzecz to trochę potrwało...

straciłam wątek kermitka na stronie schroniskowej józefowa, ale może zadzwonię do sylwii i po prostu zapytam co z małym sie dzieje; jak tylko się dowiem, zaraz dam znać;

prawde mówiąc jak się dowiedziałam, że to właśnie do niej trafił na dt to byłam spokojna, że dalej będzie tylko lepiej; pieniędzy nie brakowało, operacja się udała więc straciłam troche na czujności zwłaszcza, że to był początek choroby vegi (spotkałam się z sylwią właśnie w lecznicy) a potem było juz tylko gorzej :(...

Posted

dzwoniła sylwia, niestety nie mam dobrych wieści...

kermitek jest w domu tymczasowym (juz nie u niej, tylko w innym) w którym może zostac tylko do końca roku; nie wiem czemu tak się stało, że sylwia nie mogła go przetrzymać i nie wnikałam w tę kwestię - widocznie był jakiś powód; znam człowieka u którego jest teraz kermitek i jeśli on mówi, że sytuacja jest taka, że maja czas do końca roku to ja wiem, że tak jest naprawdę;

dlatego teraz trzeba się maksymalnie skupić na poszukiewaniu choćby dt dla malucha;

kermit waży nie więcej niz 7 kilogramów; jest psem nakolankowym i bardzo proludzkim, uwielbia spać pod kołdrą, ale ponieważ nie widzi, ma swoje mniejsze i większe fobie; boi sie psów i kiedy wyczuje, że jakiś się zbliża to kłapie ostrzegawczo zębami; jeśli trafi się osobnik spokojny to sprawa jest prosta, kermit oswaja się z jego obenością i tyle; natomiast przy jakimś zadziornym psie następuje eskalacja niepożądanych zachowań i wiecie jak to się kończy; w dt w którym jest kermiitek jest dużo psów o bardzo róznych temperamentach; nie sposób wszystkich upilnować; dlatego kermitek zaliczył już pogryzienie, na szczęście niegroźne;

szczerze wam powiem, że byłam pewna, że slepaczek już dawno grzeje tyłek w jakims cudownym domu; niestety, wraz z usunięciem gałek ocznych przetał być psem wzbudzającym jakiekolwiek emocje (pamiętacie te wytrzeszczone oczka). teraz jest juz tylko starym, ślepym kundelkiem, któremu w zasadzie nic nie dolega...

proszę o pomysły; wierzę, że razem coś wymyślimy...

Posted

no ja tez byłam nieco zaskoczona, zwłaszcza informacja, że nie jest już tak zupełnie bezpieczny jak myślałam;

nie bardzo wiem co rozbić, na początek poprosiłam dt o aktualne zdjęcia i czekam; wtredy może wykupię nowy pakiet ogłoszeń; do końca roku mamy mało czasu...

do tego te stare zdjęcia poznikały :(

Posted

witam. Dawno mnie nie było u Kermitka bo jakoś zgubiłam wątek, ale byłam przekonana, że po operacji u chłopaka będzie już tylko lepiej,a tu takie kiepeskie wieści :(( żałuję bardzo, że nie mogę pomóc inaczej niż tylko obecnością na wątku i jakby co jakimś niewielkim grosikiem.

uszki do góry Kermitku!!

Posted

chyba wszyscy tak mysleli i byli spokojni; niestety los spłatał kermitkowi figla :(

mam juz nowe zdjęcia, nowe w sensie inne, bo nowe to one nie są, były robione jeszcze latem; ale kermitek na nich ładnie wygląda; wkleję jak będe miała chwilę bo muszę wracac do roboty...

Posted

niestety nie mogę zamieścić więcej zdjęć, chyba mam w pracy coś co wymaga aktualizacji, których sama nie mogę zrobići dlatego czasem sie udaje, a czasem (jak teraz) nie :(

będe próbować w każdym razie...

Posted

tak, to musiało być zaraz po operacji; mam zdjęcia chyba z tego samego okresu ale juz bez kołnierza; zaraz spróbuję cos wrzucić; potem poszukam bazarku z ogłoszeniami, ale nie wiem czy cos w tym nowym dogo znajdę...

20jjsck.jpg

udało się :)

no i niestety nie da się wrzucić więcej :(

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...