joan1973 Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Witajcie, suczka 11 lat, w sobotę zdiagnozowane zapalenie wątroby (nie wiemy skąd i jak), objawy biegunka, wymioty, żółtaczka w sumie dwa dni przed wizyta u weta. Od soboty regularne codzienne wizyty u weta badanie krwi, usg (czysto żadnych zmian, guzów, zmian nowotworowych), temperatura 38,5, babeszioza wykluczona (badanie krwi), dostała antybiotyk, osłona, ścisła dieta (a w zasadzie głodówka bo pies nie chce nic jeść sam z siebie, co skubnie gotowany kurczak i ryż to mamy nawrót biegunki). Wczoraj doszły kroplówki (NaCl, także z glukozą, również podskórnie). Zero poprawy, dziś nawet pogorszenie, pies apatyczny, ledwo wstaje na łapach, o wyjściu na spacer wręcz nie ma mowy, zwleka się z wielkim trudem a sikać musi bo wypłukujemy to świństwo. Badania są z wczoraj, dziś miała powtórzone, prawie bez zmian (minimalne wartości różnicy) - [B]AST - 108 (za dużo 3x), ALT - 130 (za dużo ponad 2x), AP - 285 (za dużo 2x), kreatynina - 0,16 (za mało), glukoza - 118 (norma), mocznik - 6,61 (za mało), białko 5,3 (norma), erytrocyty - 6,1 (norma), hemoglobina - 12 (norma), hematokryt - 41 (norma), MCV - 68 (norma), MCH - 19 (norma), MCHC - 28 (za mało), płytki krwi - 568 (norma) leukocyty - 17,8 tys (za dużo), limfocyty -21 (norma), monocyty - 3,5 (norma), WBC - 17,8 (za dużo prawie 2 x), RDW - 15,7 (prawie w normie za dużo o 0,2)[/B] Niestety nie umiem powiedzieć jaki antybiotyk dostaje - lecznica prowadzi kartę elektroniczną a ja z tego wszystkiego nie zapisałam nazwy. Obejrzyjcie proszę czego jeszcze szukać? czy dalej cierpliwie czekać na poprawę (chociaż jak widzicie raczej jest pogorszenie, dosłownie z godziny na godzinę). I jeszcze pytanie - czy po kroplówce podskórnej może się pojawić bolesność w miejscu gdzie było wkucie? nie da się dotknąć. Dziękuję za wszystkie sugestie. Pozdrawiam Quote
bartek22 Posted August 13, 2014 Posted August 13, 2014 Zasugeruj HEPA MERZ i wzmacniajaco milgammę .Zmieniaj menu i zachecaj ja do jedzenia . Trzymam kciuki . Quote
Recommended Posts