Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem tutaj nowy i piszę z rozpaczy.
Mamy trzy psy - w zasadzie z dwoma są problemy.
Otóż psiaki mają 4lata, od zawsze były w domu, spały w łóżkach swoich ulubieńców KAJA z tatą i mamą BARTUŚ ze mną.
Ale zapadła decyzja o wyeksportowaniu psów do KOJCA.
Czy psiaki się przyzwyczają? Stara (mama ZUZIA - 12lat) ma to gdzieś i spokojnie siedzi w kojcu ale KAJA i BARTUŚ bardzo piszczą i szczekają.
Czy jest jakaś szansa na to że się przyzwyczają?
BŁAGAM O POMOC, PISZĘ NIESKŁADNIE BO POPROSTU NIE WIEM CO ROBIĆ :(

Posted

To proste: przenieść się - razem z mamą i tatą - tam, do kojca. Wtedy może cała rodzinka (a nie tylko psy) pojmie, jak to miło siedzieć za kratkami. Wówczas, a i owszem, psy przyzwyczają się - bo pies może mieszkać z kochającym właścicielem nawet w budce telefonicznej. Ale razem. Krótko mówiąc: trzymanie psów na stałe w kojcach jest z gruntu złe.

Posted

[quote name='Ryss']To proste: przenieść się - razem z mamą i tatą - tam, do kojca. Wtedy może cała rodzinka (a nie tylko psy) pojmie, jak to miło siedzieć za kratkami. [/QUOTE]

Nic dodać, nic ująć :lol:

Posted

Ryss, kurcze muszę przyznać że się z Tobą zgadzam :p
Ale zastanawia mnie co te psy musiały zrobić, że po 4 latach zostają ot tak sobie wywalone do kojca ... :shake: . Mogę zapytać jaki był problem, czy pracowaliście nad tym, a może po prostu tak sobie postanowiliście wywalić psy na dwór ?