Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Izabela124.

14000

• taxelina

1144

• Sweet

996

• agaciaaa

802

Posted

[quote name='Jaga.']foteczek nie ma, nowej fryzury nie ma, kabelka nie ma - ja protestuję ;)[/QUOTE]Funkcjonowanie bez aparatu niestety jest trudne :(

[quote name='jamnicze']Wpada po długiej nieobecności i jeszcze bez fotencji, buuuu.[/QUOTE]Ale ważne, że odwiedziłam dogo :)

Posted

[B]Jestem w Łomży. Byłam dziś u lekarza, bo się źle czułam i do tego kaszlę już trzeci tydzień. Dostałam antybiotyk i zwolnienie lekarskie do końca tygodnia. Obiad ugotowałam i teraz mogę nadrobić ogromne zaległości na dogo.
Przymierzam się do kupna aparatu. Może mi coś doradzicie? Tak do 2,5/3tys, oczywiście lustrzanka
[/B]

Posted

Hejka Iza :-)
Jak zdrówko?
Używam głównie Olympusa i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma już ładnych kilka lat, przeżył wiele przygód i nawet wpadkę do piasku ale wciąż hula. Jestem z niego bardziej zadowolona niż z nowszego Fuji. Robię przymiarkę do nowego aparatu i będzie to właśnie Olympus.

Posted

[quote name='Izabela124.'][B]Jestem w Łomży. Byłam dziś u lekarza, bo się źle czułam i do tego kaszlę już trzeci tydzień. Dostałam antybiotyk i zwolnienie lekarskie do końca tygodnia. Obiad ugotowałam i teraz mogę nadrobić ogromne zaległości na dogo.
Przymierzam się do kupna aparatu. Może mi coś doradzicie? Tak do 2,5/3tys, oczywiście lustrzanka
[/B][/QUOTE]

[quote name='Gioco']Hejka Iza :-)
Jak zdrówko?
Używam głównie Olympusa i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma już ładnych kilka lat, przeżył wiele przygód i nawet wpadkę do piasku ale wciąż hula. Jestem z niego bardziej zadowolona niż z nowszego Fuji. Robię przymiarkę do nowego aparatu i będzie to właśnie Olympus.[/QUOTE]

My mamy już drugiego Nikona (to jest małż ma, ja to mam Zenita na błony ale też lustrzankę:eviltong:)
A teraz wyjaśnię co i jak Nikon czy Olimpus trochę o tym wiem:roll: myślę, że może to być w jakiś sposób istotne.
Małż ponad pięć lat temu zdecydował się na Nikona gdyż cena dodatkowego osprzętu do Nikona jest troszkę tańsza niż do Olimpusa. W październiku pierdyknął aparat stanęliśmy przed dylematem znowu Nikon czy Olimpus (różne olimpusy małż miał w ręku testował je na plenerze fotograficznym i bardzo mu się spodobały). Chętnie wybralibyśmy Olimpusa (nie jesteśmy zagorzałymi fanatykami Nikona), ale zadecydowały kwestie finansowe związane z wymianą całego już dość pokaźnego osprzętu.
Tak więc czy Nikon czy Olimpus obie marki są dobre i zakup jednego czy drugiego będzie dobrym zakupem. Na temat Canona się nie wypowiadam bo nie mam wiedzy.

A i jeszcze jedno to co pierdykło w starym Nikonie okazało się pierdołą i teraz mamy po prostu 2 aparaty.

Posted

[quote name='Izabela124.']
Też myślę, że grasuje jakiś potwór ha ha

To Ty lubisz śnieg? :-o[/QUOTE]

Trzeba by dziada dopaść w końcu! :mad:

Kocham :loveu: Uwielbiam zimno, temperatury najlepiej poniżej zera i duuuuuuuuuuużo śniegu :loveu:

Posted

[quote name='jamnicze']My mamy Nikona i mój TZ jest zadowolony :)[/QUOTE]Właśnie zastanawiam się nad Canonem lub Nikonem

[quote name='Gioco']Hejka Iza :-)
Jak zdrówko?
Używam głównie Olympusa i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma już ładnych kilka lat, przeżył wiele przygód i nawet wpadkę do piasku ale wciąż hula. Jestem z niego bardziej zadowolona niż z nowszego Fuji. Robię przymiarkę do nowego aparatu i będzie to właśnie Olympus.[/QUOTE]Muszę poczytać na temat Olympusów

[quote name='Iza.']Kochanie tylko Canon/Nikon :P[/QUOTE]Właśnie nad tymi dwiema markami się zastanawiam

[quote name='Cienka']My mamy już drugiego Nikona (to jest małż ma, ja to mam Zenita na błony ale też lustrzankę:eviltong:)
A teraz wyjaśnię co i jak Nikon czy Olimpus trochę o tym wiem:roll: myślę, że może to być w jakiś sposób istotne.
Małż ponad pięć lat temu zdecydował się na Nikona gdyż cena dodatkowego osprzętu do Nikona jest troszkę tańsza niż do Olimpusa. W październiku pierdyknął aparat stanęliśmy przed dylematem znowu Nikon czy Olimpus (różne olimpusy małż miał w ręku testował je na plenerze fotograficznym i bardzo mu się spodobały). Chętnie wybralibyśmy Olimpusa (nie jesteśmy zagorzałymi fanatykami Nikona), ale zadecydowały kwestie finansowe związane z wymianą całego już dość pokaźnego osprzętu.
Tak więc czy Nikon czy Olimpus obie marki są dobre i zakup jednego czy drugiego będzie dobrym zakupem. Na temat Canona się nie wypowiadam bo nie mam wiedzy.

A i jeszcze jedno to co pierdykło w starym Nikonie okazało się pierdołą i teraz mamy po prostu 2 aparaty.[/QUOTE]A jakie macie Nikony?

[quote name='Luzia']Trzeba by dziada dopaść w końcu! :mad:

Kocham :loveu: Uwielbiam zimno, temperatury najlepiej poniżej zera i duuuuuuuuuuużo śniegu :loveu:[/QUOTE]A ja uwoelbiam ciepło, upały, słoneczko :loveu:

[quote name='Sylwia K']jak tam zdrowie? Lepiej już?[/QUOTE]No już ze zdrówkiem znacznie lepiej. Jutro kończę antybiotyk

Posted

Mam Nikona D3100 i mogę polecić, do tego obiektyw jakiś ?-200/300, w 3 tyś może się zmieścisz ;). [SIZE=1]Mi ostatnio 55-200 przestało wystarczać jak po błotach wędrowałam za kaczkami :evil_lol:[/SIZE]
Kupuj aparat bo ja (cichy podglądacz i czytacz) też bym chciała Bobika pooglądać :loveu:

Posted

W ramach rekonwalestencji wpadnij proszę:>

85 różnych różności dla dwóch nietypowych słodkości!:loveu:

Dla człowieka, dla psa, dla ucznia i dla dziecka, dla dorosłego...nowe i używane... łatwiej by było wymieniać czego tam nie ma!:evil_lol:

Bazarek na rzecz suczki husky i jej dziecka. Zostały wyciągnięte ze schroniska. Żebra i kości policzy się im bez problemu. Rany po pchłach nie dają spokoju a niezidentyfikowany łysy plac za uchem Sweety wygląda na zainfekowany. Do tego jej ogromny brzuch...trzeba zrobić USG i trzeba je leczyć!

Na to jednak potrzeba pieniędzy. Dziewczyny mają bezpieczny dom tymczasowy, teraz muszą wyjść na prostą!

Zajrzyj do Sweety i Candy, błagamy o pomoc:loveu:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/204260-BAZAREK-RUSZA-21.03-%28poniedzia%C5%82ek%29"][U][IMG]http://img850.imageshack.us/img850/9775/sweety.jpg[/IMG][/U][/URL]

Posted

jeśli chcesz po prostu robić fotki to polecam Sony :) ja mam Nikona D90, ale ja trochę pracuję na aparacie, poza tym studiuję fotografię. dla amatora to jakiś tańszy Nikon/Canon spokojnie starczy albo Olek czy Sony. ja bym się skłaniała ku Soniaczowi - fajne aparaty, fajna optyka.
aaaaaa no i jakbyś chciała dokupować obiektyw dodatkowy - broń Boże Sigmy czy Tamrona. są po prostu kiepskie, zwłaszcza Sigma. moja miała ff i pozbyłam się jej bez bólu.
lepiej dozbierać i kupić fajny nawet z gorszym światłem ale oryginał.

Posted

[quote name='Cienka']Mamy D50 i D3100 z niego jest ten filmik gdzie mośki ganiają jak perszingi[/QUOTE]

[quote name='Cienka']my ten D1300 z obiektywem 18-105 kopiliśmy za niecałe 3tysie.[/QUOTE]

[quote name='sunshine']W ramach rekonwalestencji wpadnij proszę:>

85 różnych różności dla dwóch nietypowych słodkości!:loveu:

Dla człowieka, dla psa, dla ucznia i dla dziecka, dla dorosłego...nowe i używane... łatwiej by było wymieniać czego tam nie ma!:evil_lol:

Bazarek na rzecz suczki husky i jej dziecka. Zostały wyciągnięte ze schroniska. Żebra i kości policzy się im bez problemu. Rany po pchłach nie dają spokoju a niezidentyfikowany łysy plac za uchem Sweety wygląda na zainfekowany. Do tego jej ogromny brzuch...trzeba zrobić USG i trzeba je leczyć!

Na to jednak potrzeba pieniędzy. Dziewczyny mają bezpieczny dom tymczasowy, teraz muszą wyjść na prostą!

Zajrzyj do Sweety i Candy, błagamy o pomoc:loveu:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/204260-BAZAREK-RUSZA-21.03-%28poniedzia%C5%82ek%29"][U][IMG]http://img850.imageshack.us/img850/9775/sweety.jpg[/IMG][/U][/URL][/QUOTE]

[quote name='Jaga.']jeśli chcesz po prostu robić fotki to polecam Sony :) ja mam Nikona D90, ale ja trochę pracuję na aparacie, poza tym studiuję fotografię. dla amatora to jakiś tańszy Nikon/Canon spokojnie starczy albo Olek czy Sony. ja bym się skłaniała ku Soniaczowi - fajne aparaty, fajna optyka.
aaaaaa no i jakbyś chciała dokupować obiektyw dodatkowy - broń Boże Sigmy czy Tamrona. są po prostu kiepskie, zwłaszcza Sigma. moja miała ff i pozbyłam się jej bez bólu.
lepiej dozbierać i kupić fajny nawet z gorszym światłem ale oryginał.[/QUOTE]Dziękuję wam za rady :p

[quote name='Błyskotka']Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :smile:.[/QUOTE]Dziękuję :loveu:

[quote name='*Monia*']Mam Nikona D3100 i mogę polecić, do tego obiektyw jakiś ?-200/300, w 3 tyś może się zmieścisz ;). [SIZE=1]Mi ostatnio 55-200 przestało wystarczać jak po błotach wędrowałam za kaczkami :evil_lol:[/SIZE]
Kupuj aparat bo ja (cichy podglądacz i czytacz) też bym chciała Bobika pooglądać :loveu:[/QUOTE]Dopiero na wakacje będę kupowała

Posted

:)
Co do aparatu to ja mam sonego;) Dużo osób mówi że kiepskie aparaty i w ogóle ale nie narzekam;) Wg mnie ładne robi zdjęcia, i dobrze mi się z nim pracuję.
Tak samo jak Jaga. pisała żeby nie kupować obiektywów Tamrona bo są kiepskie, a ja mam i to jest póki co mój ulubiony obiektyw, fajne zdjęcia robi i jestem bardzo zadowolona z niego.
Każdy ma inną opinię. Przede wszystkim musisz zobaczyć który aparat ci najlepiej w ręce leży. Mi np. nikon w ogóle nie pasował niewygodny był, Canon był fajny, i mój Soniak też;)
Także musisz sobie pooglądać przede wszystkim zanim zdecydujesz się na jakąś firmę, albo konkretny aparat;)

Posted

[quote name='Sweet']:)
Co do aparatu to ja mam sonego;) Dużo osób mówi że kiepskie aparaty i w ogóle ale nie narzekam;) Wg mnie ładne robi zdjęcia, i dobrze mi się z nim pracuję.
Tak samo jak Jaga. pisała żeby nie kupować obiektywów Tamrona bo są kiepskie, a ja mam i to jest póki co mój ulubiony obiektyw, fajne zdjęcia robi i jestem bardzo zadowolona z niego.
Każdy ma inną opinię. Przede wszystkim musisz zobaczyć który aparat ci najlepiej w ręce leży. Mi np. nikon w ogóle nie pasował niewygodny był, Canon był fajny, i mój Soniak też;)
Także musisz sobie pooglądać przede wszystkim zanim zdecydujesz się na jakąś firmę, albo konkretny aparat;)[/QUOTE]O Soniaku nawet nie myślałam, raczej myślę o Canonie bądź Nikonie

Posted

[LEFT][INDENT] [COLOR=#1f497d][FONT=Calibri][SIZE=3][B][COLOR=red]Schronisko dla Zwierząt w Radomsku - to oficjalny kandydat Dogo i Miau w miesiącu marcu w Krakvecie. Sytuacja jest dramatyczna-bardzo proszę zagłosuj w Krakvecie(trzeba się zalogować na stronie Krakvetu)-ostatnie dni głosowania!!![/COLOR][/B][/SIZE]
[/FONT][/COLOR]
[SIZE=2][COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Zwracamy się do wszystkich z gorącą prośbą o pomoc dla psów i kotów ze schroniska w Radomsku.[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=2]
[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Bez względu na nasze przekonania i sympatie, z całą pewnością nikt z nas nie może przejść obojętnie obok głodnego zwierzaka.[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=2]
[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]W schronisku w Radomsku mamy niestety sytuację, że zwierzęta nie mają co jeść. [/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=2]
[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Przebywa tam obecnie 120 psów i 20 kotów, spróbujmy im pomóc przetrwać, spróbujmy je nakarmić!!! Tak niewiele trzeba, aby przetrwały , aby je uratować.[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=2]

[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Ja jestem tam praktycznie sama, zrobię wszystko, aby pomóc, ale dziś błagam o głos w ANKIECIE KRAKVETU(Temida).
[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=2]
[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Ankieta na:[/FONT][/COLOR][/SIZE]
[URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13353[/URL]

Wątek schroniska:
[URL="http://www.dogomania.pl/202335-Schronisko-w-Radomsku-Ruszamy-z-adopcjami%21-Prosimy-o-pomoc."]http://www.dogomania.pl/threads/202335-Schronisko-w-Radomsku-Ruszamy-z-adopcjami!-Prosimy-o-pomoc.[/URL]

Zdjęcia mówią same...[IMG]http://www.dogomania.images/smilies/icon_frown.gif[/IMG]

[URL="http://img15.imageshack.us/i/grgdsgsd.jpg/"][IMG]http://img15.imageshack.us/img15/2325/grgdsgsd.jpg[/IMG][/URL] [/INDENT][/LEFT]

Posted

[CENTER][B]Witam wszystkich :loveu: Na reszcie w domu jestem. jeszcze ma choroba trwa, wczoraj skończyłam drugi antybiotyk. Mam nadzieję, że już zdrowa będę. teraz robię sobie inhalacje, bo ciągle kaszlę[/B]. [B]Bobika dziś "uprałam", wyczesałam i teraz śpi wymęczony ha ha Ale focha nie strzelił, nawet suszarkę wytrzymał :evil_lol: W ciągu ostatnich dwóch tygodni w szkole byłam tylko z 5h albo i to nie ha ha Ale zwolnienie lekarskie miałam. Mam zdjęcia Bobika na tel, ale nie mam kabelka, więc nie wrzucę na dogo. No chyba, że komuś wyślę i ktoś wstawi. Ale mam zdjęcia z hodowli Magna, więc niedługo wstawię[/B]
[/CENTER]