Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Izabela124.

14000

• taxelina

1144

• Sweet

996

• agaciaaa

802

Posted

Daaaaaaaaaaaawno mnie tu nie było, więc pokolei:
- zdjęcia (Egipt, spacery, wystawy, szczeniaczki) obejrzane - jak zwykle super, aż miło popatrzeć :thumbs:
- gratulacje dla Kissa za wyniki wystawowe i miejsce w rankingu (ja swoim amerykańcom też liczę ranking ale na innych zasadach niż u grzywków i dzielę na kategorie - dorosłe, młodzież, szczeniaki, weterani - szkoda że u Was tego nie ma)
- gratuluję dzieciaczków Kissowych, śmieszne są małe grzywki :grins:
- Tobie gratuluję nowego nabytku - Indi wygląda fajnie, pewnie podbije ringi :)
Chyba o niczym nie zapomniałam :roll:

A tego pana znam - dzięki za wstawienie tych fotek

[quote name='Izabela124.']Zdjęcia z wystawy w Częstochowie 20.10.2013
[URL]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/New 2013/IMG_1679.jpg[/URL]
[/QUOTE]

Głaski dla mojego ulubieńca - Bobika.

Pzdr

Posted

[quote name='bety']Daaaaaaaaaaaawno mnie tu nie było, więc pokolei:
- zdjęcia (Egipt, spacery, wystawy, szczeniaczki) obejrzane - jak zwykle super, aż miło popatrzeć :thumbs:
- gratulacje dla Kissa za wyniki wystawowe i miejsce w rankingu (ja swoim amerykańcom też liczę ranking ale na innych zasadach niż u grzywków i dzielę na kategorie - dorosłe, młodzież, szczeniaki, weterani - szkoda że u Was tego nie ma)
- gratuluję dzieciaczków Kissowych, śmieszne są małe grzywki :grins:
- Tobie gratuluję nowego nabytku - Indi wygląda fajnie, pewnie podbije ringi :)
Chyba o niczym nie zapomniałam :roll:

A tego pana znam - dzięki za wstawienie tych fotek

Głaski dla mojego ulubieńca - Bobika.

Pzdr[/QUOTE]Super, że do mnie zajrzałaś :multi: Nic nie pominęłaś :) Dziękuję za miłe słowa :)
To pies mego nauczyciela z technikum, bardzo ładny moim zdaniem :) Ale nie znam się na akitkach

Posted

[quote name='Izabela124.']Super, że do mnie zajrzałaś :multi: Nic nie pominęłaś :) Dziękuję za miłe słowa :)
To pies mego nauczyciela z technikum, bardzo ładny moim zdaniem :) Ale nie znam się na akitkach[/QUOTE]

Trochę się załamałam na początku jak zobaczyłam pond 150 stron do nadrobienia (tylko u Ciebie, a jeszcze nadrabiałam i w innych galeriach też podobne zaległości, ale u Ciebie to był rekord - ha ha ha) - zaparłam się i przejrzałam wszystko. :)

Wiem, że znasz jego właściciela - pies ładny, ma super głowę, ale moim osobistym zdaniem nie sprawdził się jako reproduktor - jego dzieci już nie są takie fajne. Poza tym właściciel zaniedbał jego wychowanie i potrafi być agresywny wobec mężczyzn (kobiety lubi :) ) - a to już dla mnie jest duży minus, pies nie może się tak zachowywać. Także posiadanie akit przez tego pana jest nieporozumieniem, bo nie umie ich wychować i zupełnie sobie nie radzi z rasą. :shake:

Pzdr

Posted

[quote name='bety']Trochę się załamałam na początku jak zobaczyłam pond 150 stron do nadrobienia (tylko u Ciebie, a jeszcze nadrabiałam i w innych galeriach też podobne zaległości, ale u Ciebie to był rekord - ha ha ha) - zaparłam się i przejrzałam wszystko. :)

Wiem, że znasz jego właściciela - pies ładny, ma super głowę, ale moim osobistym zdaniem nie sprawdził się jako reproduktor - jego dzieci już nie są takie fajne. Poza tym właściciel zaniedbał jego wychowanie i potrafi być agresywny wobec mężczyzn (kobiety lubi :) ) - a to już dla mnie jest duży minus, pies nie może się tak zachowywać. Także posiadanie akit przez tego pana jest nieporozumieniem, bo nie umie ich wychować i zupełnie sobie nie radzi z rasą. :shake:

Pzdr[/QUOTE]Wow to wytrwała jesteś, że nadrobiłaś 150stron!
Nie widziałam jego dzieci, tylko tego samca poznałam, dla mnie był przyjazny :) Wiem, że akity są trudne w wychowaniu, dlatego ja na taką rasę nie zdecydowałabym się :)

Posted

[B]Przyszłam zarzucić newsem, że Kissa syn- AKSAMITNY DOTYK Pretensja jest mocno zarastającym łysielcem :D[/B]
[URL=http://s216.photobucket.com/user/Izabela124/media/New2/WynikiDotyka.jpg.html][IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/New2/WynikiDotyka.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='magdabroy']No właśnie miałam się Ciebie pytać skąd były podejrzenia, że on jest hl, a nie pp? Bo na zdjęciach wygląda jak pp :)[/QUOTE]On miał bardzo dużo prześwitów gołej skóry, nie miał wszędzie sierści, miał bardzo rzadką tę sierść, nie puchatą jak grzywacze pp. Ma też dużo wągrów na całym ciele co u grzywacza pp w ogóle się nie zdarza. Dla mnie on od początku był hl, no ale lepiej było badania zrobić by być pewnym na 100% :)

[quote name='xxxkaluniaxxx']no to czekam na fotki Aksamitka w wersji łysej :diabloti:[/QUOTE]Będą, na pewno będą :D

Posted

[quote name='Angi']na zdjęciach było widać w niektórych miejscach mniej włosa :)[/QUOTE]No jasne, że tak :) A na tych ostatnich co wstawiałam to widać jaki ma delikatny, rzadki i króciutki ten włosek

[quote name='magdabroy']A możliwe jest, że jak podrośnie, to wyłysieje bardziej? Czy zawsze będzie takim zarośniętym łysolem?[/QUOTE]Nie wiem tego. Na pewno juz jak raz zostanie ogolony to łatwiej będzie go golić, bo ten włos jest rzadki i nie jest wcale go dużo. Jak włosek jest dłuższy to wydaje się, że on był pp, bo ten włos opada, nie wiem jak to wytłumaczyć hi hi

Posted

[quote name='Izabela124.']No jasne, że tak :) A na tych ostatnich co wstawiałam to widać jaki ma delikatny, rzadki i króciutki ten włosek

Nie wiem tego. Na pewno juz jak raz zostanie ogolony to łatwiej będzie go golić, bo ten włos jest rzadki i nie jest wcale go dużo. [B]Jak włosek jest dłuższy to wydaje się, że on był pp, bo ten włos opada, nie wiem jak to wytłumaczyć hi hi[/B][/QUOTE]

masło maślane :evil_lol:
Ale chyba wiem o co ci chodzi :p

Posted

[quote name='magdabroy']To rysuj :diabloti:[/QUOTE]:diabloti::evil_lol::diabloti:
[URL=http://s216.photobucket.com/user/Izabela124/media/New2/Rysunek.jpg.html][IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/New2/Rysunek.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Sonka95']Jak oglądam zdjęcia grzywaczy to coraz bardziej mi się ta rasa podoba :cool3:
My się nie możemy doczekać kiedy u nas spadnie śnieg :D[/QUOTE]Przyjedź do Suwałk i zabierz śnieg :eviltong:

[quote name='Angi']ja nie chciałam, bo skumałam o co ci chodzi :p[/QUOTE]:eviltong: