Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 32.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Izabela124.

14000

• taxelina

1144

• Sweet

996

• agaciaaa

802

Posted

[quote name='Jaga.']foteczek nie ma, nowej fryzury nie ma, kabelka nie ma - ja protestuj臋 ;)[/QUOTE]Funkcjonowanie bez aparatu niestety jest trudne :(

[quote name='jamnicze']Wpada po d艂ugiej nieobecno艣ci i jeszcze bez fotencji, buuuu.[/QUOTE]Ale wa偶ne, 偶e odwiedzi艂am dogo :)

Posted

Jestem w 艁om偶y. By艂am dzi艣 u lekarza, bo si臋 藕le czu艂am i do tego kaszl臋 ju偶 trzeci tydzie艅. Dosta艂am antybiotyk i zwolnienie lekarskie do ko艅ca tygodnia. Obiad ugotowa艂am i teraz mog臋 nadrobi膰 ogromne zaleg艂o艣ci na dogo.
Przymierzam si臋 do kupna aparatu. Mo偶e mi co艣 doradzicie? Tak do 2,5/3tys, oczywi艣cie lustrzanka

Posted

Hejka Iza :-)
Jak zdr贸wko?
U偶ywam g艂贸wnie Olympusa i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma ju偶 艂adnych kilka lat, prze偶y艂 wiele przyg贸d i nawet wpadk臋 do piasku ale wci膮偶 hula. Jestem z niego bardziej zadowolona ni偶 z nowszego Fuji. Robi臋 przymiark臋 do nowego aparatu i b臋dzie to w艂a艣nie Olympus.

Posted

[quote name='Izabela124.']Jestem w 艁om偶y. By艂am dzi艣 u lekarza, bo si臋 藕le czu艂am i do tego kaszl臋 ju偶 trzeci tydzie艅. Dosta艂am antybiotyk i zwolnienie lekarskie do ko艅ca tygodnia. Obiad ugotowa艂am i teraz mog臋 nadrobi膰 ogromne zaleg艂o艣ci na dogo.
Przymierzam si臋 do kupna aparatu. Mo偶e mi co艣 doradzicie? Tak do 2,5/3tys, oczywi艣cie lustrzanka

[quote name='Gioco']Hejka Iza :-)
Jak zdr贸wko?
U偶ywam g艂贸wnie Olympusa i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma ju偶 艂adnych kilka lat, prze偶y艂 wiele przyg贸d i nawet wpadk臋 do piasku ale wci膮偶 hula. Jestem z niego bardziej zadowolona ni偶 z nowszego Fuji. Robi臋 przymiark臋 do nowego aparatu i b臋dzie to w艂a艣nie Olympus.

My mamy ju偶 drugiego Nikona (to jest ma艂偶 ma, ja to mam Zenita na b艂ony ale te偶 lustrzank臋:eviltong:)
A teraz wyja艣ni臋 co i jak Nikon czy Olimpus troch臋 o tym wiem:roll: my艣l臋, 偶e mo偶e to by膰 w jaki艣 spos贸b istotne.
Ma艂偶 ponad pi臋膰 lat temu zdecydowa艂 si臋 na Nikona gdy偶 cena dodatkowego osprz臋tu do Nikona jest troszk臋 ta艅sza ni偶 do Olimpusa. W pa藕dzierniku pierdykn膮艂 aparat stan臋li艣my przed dylematem znowu Nikon czy Olimpus (r贸偶ne olimpusy ma艂偶 mia艂 w r臋ku testowa艂 je na plenerze fotograficznym i bardzo mu si臋 spodoba艂y). Ch臋tnie wybraliby艣my Olimpusa (nie jeste艣my zagorza艂ymi fanatykami Nikona), ale zadecydowa艂y kwestie finansowe zwi膮zane z wymian膮 ca艂ego ju偶 do艣膰 poka藕nego osprz臋tu.
Tak wi臋c czy Nikon czy Olimpus obie marki s膮 dobre i zakup jednego czy drugiego b臋dzie dobrym zakupem. Na temat Canona si臋 nie wypowiadam bo nie mam wiedzy.

A i jeszcze jedno to co pierdyk艂o w starym Nikonie okaza艂o si臋 pierdo艂膮 i teraz mamy po prostu 2 aparaty.

Posted

Izabela124. napisa艂(a):

Te偶 my艣l臋, 偶e grasuje jaki艣 potw贸r ha ha

To Ty lubisz 艣nieg? :-o

Trzeba by dziada dopa艣膰 w ko艅cu! :mad:

Kocham :loveu: Uwielbiam zimno, temperatury najlepiej poni偶ej zera i duuuuuuuuuuu偶o 艣niegu :loveu:

Posted

jamnicze napisa艂(a):
My mamy Nikona i m贸j TZ jest zadowolony :)
W艂a艣nie zastanawiam si臋 nad Canonem lub Nikonem

Gioco napisa艂(a):
Hejka Iza :-)
Jak zdr贸wko?
Musz臋 poczyta膰 na temat Olympus贸w

Iza. napisa艂(a):
Kochanie tylko Canon/Nikon :P
W艂a艣nie nad tymi dwiema markami si臋 zastanawiam

Cienka napisa艂(a):
My mamy ju偶 drugiego Nikona (to jest ma艂偶 ma, ja to mam Zenita na b艂ony ale te偶 lustrzank臋:eviltong:)
A teraz wyja艣ni臋 co i jak Nikon czy Olimpus troch臋 o tym wiem:roll: my艣l臋, 偶e mo偶e to by膰 w jaki艣 spos贸b istotne.
Ma艂偶 ponad pi臋膰 lat temu zdecydowa艂 si臋 na Nikona gdy偶 cena dodatkowego osprz臋tu do Nikona jest troszk臋 ta艅sza ni偶 do Olimpusa. W pa藕dzierniku pierdykn膮艂 aparat stan臋li艣my przed dylematem znowu Nikon czy Olimpus (r贸偶ne olimpusy ma艂偶 mia艂 w r臋ku testowa艂 je na plenerze fotograficznym i bardzo mu si臋 spodoba艂y). Ch臋tnie wybraliby艣my Olimpusa (nie jeste艣my zagorza艂ymi fanatykami Nikona), ale zadecydowa艂y kwestie finansowe zwi膮zane z wymian膮 ca艂ego ju偶 do艣膰 poka藕nego osprz臋tu.
Tak wi臋c czy Nikon czy Olimpus obie marki s膮 dobre i zakup jednego czy drugiego b臋dzie dobrym zakupem. Na temat Canona si臋 nie wypowiadam bo nie mam wiedzy.

A i jeszcze jedno to co pierdyk艂o w starym Nikonie okaza艂o si臋 pierdo艂膮 i teraz mamy po prostu 2 aparaty.
A jakie macie Nikony?

Luzia napisa艂(a):
Trzeba by dziada dopa艣膰 w ko艅cu! :mad:

Kocham :loveu: Uwielbiam zimno, temperatury najlepiej poni偶ej zera i duuuuuuuuuuu偶o 艣niegu :loveu:
A ja uwoelbiam ciep艂o, upa艂y, s艂oneczko :loveu:

Sylwia K napisa艂(a):
jak tam zdrowie? Lepiej ju偶?
No ju偶 ze zdr贸wkiem znacznie lepiej. Jutro ko艅cz臋 antybiotyk

Posted

Mam Nikona D3100 i mog臋 poleci膰, do tego obiektyw jaki艣 ?-200/300, w 3 ty艣 mo偶e si臋 zmie艣cisz ;). Mi ostatnio 55-200 przesta艂o wystarcza膰 jak po b艂otach w臋drowa艂am za kaczkami :evil_lol:
Kupuj aparat bo ja (cichy podgl膮dacz i czytacz) te偶 bym chcia艂a Bobika poogl膮da膰 :loveu:

Posted

W ramach rekonwalestencji wpadnij prosz臋:>

85 r贸偶nych r贸偶no艣ci dla dw贸ch nietypowych s艂odko艣ci!:loveu:

Dla cz艂owieka, dla psa, dla ucznia i dla dziecka, dla doros艂ego...nowe i u偶ywane... 艂atwiej by by艂o wymienia膰 czego tam nie ma!:evil_lol:

Bazarek na rzecz suczki husky i jej dziecka. Zosta艂y wyci膮gni臋te ze schroniska. 呕ebra i ko艣ci policzy si臋 im bez problemu. Rany po pch艂ach nie daj膮 spokoju a niezidentyfikowany 艂ysy plac za uchem Sweety wygl膮da na zainfekowany. Do tego jej ogromny brzuch...trzeba zrobi膰 USG i trzeba je leczy膰!

Na to jednak potrzeba pieni臋dzy. Dziewczyny maj膮 bezpieczny dom tymczasowy, teraz musz膮 wyj艣膰 na prost膮!

Zajrzyj do Sweety i Candy, b艂agamy o pomoc:loveu:

Posted

je艣li chcesz po prostu robi膰 fotki to polecam Sony :) ja mam Nikona D90, ale ja troch臋 pracuj臋 na aparacie, poza tym studiuj臋 fotografi臋. dla amatora to jaki艣 ta艅szy Nikon/Canon spokojnie starczy albo Olek czy Sony. ja bym si臋 sk艂ania艂a ku Soniaczowi - fajne aparaty, fajna optyka.
aaaaaa no i jakby艣 chcia艂a dokupowa膰 obiektyw dodatkowy - bro艅 Bo偶e Sigmy czy Tamrona. s膮 po prostu kiepskie, zw艂aszcza Sigma. moja mia艂a ff i pozby艂am si臋 jej bez b贸lu.
lepiej dozbiera膰 i kupi膰 fajny nawet z gorszym 艣wiat艂em ale orygina艂.

Posted

[quote name='Cienka']Mamy D50 i D3100 z niego jest ten filmik gdzie mo艣ki ganiaj膮 jak perszingi

[quote name='Cienka']my ten D1300 z obiektywem 18-105 kopili艣my za nieca艂e 3tysie.

[quote name='sunshine']W ramach rekonwalestencji wpadnij prosz臋:>

85 r贸偶nych r贸偶no艣ci dla dw贸ch nietypowych s艂odko艣ci!:loveu:

Dla cz艂owieka, dla psa, dla ucznia i dla dziecka, dla doros艂ego...nowe i u偶ywane... 艂atwiej by by艂o wymienia膰 czego tam nie ma!:evil_lol:

Bazarek na rzecz suczki husky i jej dziecka. Zosta艂y wyci膮gni臋te ze schroniska. 呕ebra i ko艣ci policzy si臋 im bez problemu. Rany po pch艂ach nie daj膮 spokoju a niezidentyfikowany 艂ysy plac za uchem Sweety wygl膮da na zainfekowany. Do tego jej ogromny brzuch...trzeba zrobi膰 USG i trzeba je leczy膰!

Na to jednak potrzeba pieni臋dzy. Dziewczyny maj膮 bezpieczny dom tymczasowy, teraz musz膮 wyj艣膰 na prost膮!

Zajrzyj do Sweety i Candy, b艂agamy o pomoc:loveu:

[quote name='Jaga.']je艣li chcesz po prostu robi膰 fotki to polecam Sony :) ja mam Nikona D90, ale ja troch臋 pracuj臋 na aparacie, poza tym studiuj臋 fotografi臋. dla amatora to jaki艣 ta艅szy Nikon/Canon spokojnie starczy albo Olek czy Sony. ja bym si臋 sk艂ania艂a ku Soniaczowi - fajne aparaty, fajna optyka.
aaaaaa no i jakby艣 chcia艂a dokupowa膰 obiektyw dodatkowy - bro艅 Bo偶e Sigmy czy Tamrona. s膮 po prostu kiepskie, zw艂aszcza Sigma. moja mia艂a ff i pozby艂am si臋 jej bez b贸lu.
lepiej dozbiera膰 i kupi膰 fajny nawet z gorszym 艣wiat艂em ale orygina艂.Dzi臋kuj臋 wam za rady :p

[quote name='B艂yskotka']呕ycz臋 szybkiego powrotu do zdrowia :smile:.Dzi臋kuj臋 :loveu:

[quote name='*Monia*']Mam Nikona D3100 i mog臋 poleci膰, do tego obiektyw jaki艣 ?-200/300, w 3 ty艣 mo偶e si臋 zmie艣cisz ;). Mi ostatnio 55-200 przesta艂o wystarcza膰 jak po b艂otach w臋drowa艂am za kaczkami :evil_lol:
Kupuj aparat bo ja (cichy podgl膮dacz i czytacz) te偶 bym chcia艂a Bobika poogl膮da膰 :loveu:Dopiero na wakacje b臋d臋 kupowa艂a

Posted

:)
Co do aparatu to ja mam sonego;) Du偶o os贸b m贸wi 偶e kiepskie aparaty i w og贸le ale nie narzekam;) Wg mnie 艂adne robi zdj臋cia, i dobrze mi si臋 z nim pracuj臋.
Tak samo jak Jaga. pisa艂a 偶eby nie kupowa膰 obiektyw贸w Tamrona bo s膮 kiepskie, a ja mam i to jest p贸ki co m贸j ulubiony obiektyw, fajne zdj臋cia robi i jestem bardzo zadowolona z niego.
Ka偶dy ma inn膮 opini臋. Przede wszystkim musisz zobaczy膰 kt贸ry aparat ci najlepiej w r臋ce le偶y. Mi np. nikon w og贸le nie pasowa艂 niewygodny by艂, Canon by艂 fajny, i m贸j Soniak te偶;)
Tak偶e musisz sobie poogl膮da膰 przede wszystkim zanim zdecydujesz si臋 na jak膮艣 firm臋, albo konkretny aparat;)

Posted

Sweet napisa艂(a):
:)
Co do aparatu to ja mam sonego;) Du偶o os贸b m贸wi 偶e kiepskie aparaty i w og贸le ale nie narzekam;) Wg mnie 艂adne robi zdj臋cia, i dobrze mi si臋 z nim pracuj臋.
Tak samo jak Jaga. pisa艂a 偶eby nie kupowa膰 obiektyw贸w Tamrona bo s膮 kiepskie, a ja mam i to jest p贸ki co m贸j ulubiony obiektyw, fajne zdj臋cia robi i jestem bardzo zadowolona z niego.
Ka偶dy ma inn膮 opini臋. Przede wszystkim musisz zobaczy膰 kt贸ry aparat ci najlepiej w r臋ce le偶y. Mi np. nikon w og贸le nie pasowa艂 niewygodny by艂, Canon by艂 fajny, i m贸j Soniak te偶;)
Tak偶e musisz sobie poogl膮da膰 przede wszystkim zanim zdecydujesz si臋 na jak膮艣 firm臋, albo konkretny aparat;)
O Soniaku nawet nie my艣la艂am, raczej my艣l臋 o Canonie b膮d藕 Nikonie

Posted

[FONT=Calibri]Schronisko dla Zwierz膮t w Radomsku - to oficjalny kandydat Dogo i Miau w miesi膮cu marcu w Krakvecie. Sytuacja jest dramatyczna-bardzo prosz臋 zag艂osuj w Krakvecie(trzeba si臋 zalogowa膰 na stronie Krakvetu)-ostatnie dni g艂osowania!!!
[/FONT]

[FONT=Calibri]Zwracamy si臋 do wszystkich z gor膮c膮 pro艣b膮 o pomoc dla ps贸w i kot贸w ze schroniska w Radomsku.[/FONT]
[FONT=Calibri]Bez wzgl臋du na nasze przekonania i sympatie, z ca艂膮 pewno艣ci膮 nikt z nas nie mo偶e przej艣膰 oboj臋tnie obok g艂odnego zwierzaka.[/FONT]
[FONT=Calibri]W schronisku w Radomsku mamy niestety sytuacj臋, 偶e zwierz臋ta nie maj膮 co je艣膰. [/FONT]
[FONT=Calibri]Przebywa tam obecnie 120 ps贸w i 20 kot贸w, spr贸bujmy im pom贸c przetrwa膰, spr贸bujmy je nakarmi膰!!! Tak niewiele trzeba, aby przetrwa艂y , aby je uratowa膰.[/FONT]

[FONT=Calibri]Ja jestem tam praktycznie sama, zrobi臋 wszystko, aby pom贸c, ale dzi艣 b艂agam o g艂os w ANKIECIE KRAKVETU(Temida).
[/FONT]

[FONT=Calibri]Ankieta na:[/FONT]
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13353

W膮tek schroniska:
http://www.dogomania.pl/threads/202335-Schronisko-w-Radomsku-Ruszamy-z-adopcjami!-Prosimy-o-pomoc.

Zdj臋cia m贸wi膮 same...

Posted

Witam wszystkich :loveu: Na reszcie w domu jestem. jeszcze ma choroba trwa, wczoraj sko艅czy艂am drugi antybiotyk. Mam nadziej臋, 偶e ju偶 zdrowa b臋d臋. teraz robi臋 sobie inhalacje, bo ci膮gle kaszl臋. Bobika dzi艣 "upra艂am", wyczesa艂am i teraz 艣pi wym臋czony ha ha Ale focha nie strzeli艂, nawet suszark臋 wytrzyma艂 :evil_lol: W ci膮gu ostatnich dw贸ch tygodni w szkole by艂am tylko z 5h albo i to nie ha ha Ale zwolnienie lekarskie mia艂am. Mam zdj臋cia Bobika na tel, ale nie mam kabelka, wi臋c nie wrzuc臋 na dogo. No chyba, 偶e komu艣 wy艣l臋 i kto艣 wstawi. Ale mam zdj臋cia z hodowli Magna, wi臋c nied艂ugo wstawi臋