Olusia Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Wiem, ale jeśli nie uda mi się od razu kupić tej Sigmy to pozostaje jeszcze ten Nikkor. Ale tą Sigmę bym bardzo chciała, więc jeśli nie od razu to uzbieram i po jakimś czasie może kupię. Na początek ten Nikkor mi starczy w sam raz ;) edit Tak sobie pomyślałam, może najpierw tego Nikkora, a Sigmę za pół roku, rok? Chyba dobre rozwiązanie :) Ale nie wiadomo nigdy co tam tata wymodzi. Cambel, a Ty jakie szkła masz na oku? Quote
Inkaa Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Ciekawy wątek się rozwinął, i jak bliski memu sercu. :diabloti: Sama zastanawiam się nad Olympusem e-510 + szkło Olympus ZUIKO DIGITAL 70-300mm 1:4.0-5.6 (albo body + 2 kity) Quote
Cambel&Megi Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Olusia, tak jak pisalam, ja - może i źle - ale body + kit, poznam aparat, itd., wybiorę jakiś kierunek w fotografii, i pod to będę kupować dalszy sprzęt... Hmmm, na pewno do Megi & Whippetów w ruchu, agility... Tamron AF 55-200 f/4-5.6 Di II LD Macro...cena atrakcyjna :lol: jakieś 300zł ? Czarodziejko, witaj! widzę, że dużo osób teraz "uzbraja" się w lustrzanki...tylko mi jeszcze jakiś czas przyjdzie czekać, no cóż. Ja tylko nikon albo canon....te firmy darzę największym zaufaniem...ale porównując, lepiej pracowało mi się na nikonach (d40, d80), niż canonie (300d)... Olympusy mają podobno najlepsze kitowe obiektywy! Quote
Asiaczek Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Cambel - zazdroszczę kolekcji smyczek i obróżek. Ale ja tez nie jestemlepsza. Obróżek mam chyba 10 + kilka w uzyciu na stałe. Natomiast smycze - to ja używam tylko Flexie 2 compact. Co do aparatów - tez tylko Canon lub/i Nikon.:lol: Pzdr. Quote
Cambel&Megi Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 [quote name='Asiaczek']Cambel - zazdroszczę kolekcji smyczek i obróżek. Ale ja tez nie jestem lepsza. Obróżek mam chyba 10 + kilka w uzyciu na stałe. Natomiast smycze - to ja używam tylko Flexie 2 compact. Co do aparatów - tez tylko Canon lub/i Nikon.:lol: Pzdr. To i tak nieduży wynik przy Twojej gromadce... Licząc, że Megi jedna - ma 9 obroży, to Ty powinnaś mieć ich w domu jakieś 81! Ja przy większej liczbie psów pewnie tak skończę... Flexi...tylko na spacery na siq, gdzie mi się bardzo spieszy..tak to jest dla mnie nieporęczna, jak chcę psa spuścić, to smycz przepinam przez ramię, a tak to muszę Flexi w ręce nosić, co przy naszych spacerach jest niewykonalne. Quote
Asiaczek Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Niby tak, ale tak jak napisałam, ja mam 4 obróżki w codziennym uzytku. Jak się która "popsuje", to biorę z zapasów... A na spacery wychodze z 2 psami i smycze Flexie są dla mnie najwygodniejsze. Mam wtedy zajęte 2 ręce. A, na codziennych spacerach ja nie spuszczam basków ze smyczy... A więc nie mam problemów, co zrobić ze smyczami.:lol: Pzdr. Quote
Inkaa Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 [quote name='Cambel&Megi'] Czarodziejko, witaj! widzę, że dużo osób teraz "uzbraja" się w lustrzanki...tylko mi jeszcze jakiś czas przyjdzie czekać, no cóż. Ja tylko nikon albo canon....te firmy darzę największym zaufaniem...ale porównując, lepiej pracowało mi się na nikonach (d40, d80), niż canonie (300d)... Olympusy mają podobno najlepsze kitowe obiektywy! Też to zauważyłam, ale nie dziwię się - lustra strasznie tanieją (podobnie jak samochody i sprzęty RTV) Również słyszałam, że Olympusy mają bardzo dobre kitowe obiektywy, ale i tak pewnie zdecyduje się na lepsze szkło. Biorę pod uwagę ZUIKO 70-300mm 1:4.0-5.6 (1120 zł) Zuiko 40-150 mm 1:3.5-4.5 (900 zł) Quote
Waxy Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Ale lustrzankowo w każdym temacie, ale i tak NIKON forever :diabloti: Quote
Cambel&Megi Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 [quote name='Asiaczek']Niby tak, ale tak jak napisałam, ja mam 4 obróżki w codziennym uzytku. Jak się która "popsuje", to biorę z zapasów... A na spacery wychodze z 2 psami i smycze Flexie są dla mnie najwygodniejsze. Mam wtedy zajęte 2 ręce. A, na codziennych spacerach ja nie spuszczam basków ze smyczy... A więc nie mam problemów, co zrobić ze smyczami.:lol: Pzdr. Ja Megi tak na dwóch z czterech spacerów puszczam (wtedy idziemy dalej)....Nie wyobrażam sobie, jakbym mogła jej tak nie wybiegać, dom by mi rozniosła, a pod biurkiem miałabym wszystkie zabawki i siniaki na nogach od jej nosa (jak chce się bawic, to przynosi zabawki i trąca mnie nosem :lol:). Enchantress'ka;10709194 napisał(a):Też to zauważyłam, ale nie dziwię się - lustra strasznie tanieją (podobnie jak samochody i sprzęty RTV) Również słyszałam, że Olympusy mają bardzo dobre kitowe obiektywy, ale i tak pewnie zdecyduje się na lepsze szkło. Biorę pod uwagę ZUIKO 70-300mm 1:4.0-5.6 (1120 zł) Zuiko 40-150 mm 1:3.5-4.5 (900 zł) Tanieją, zanim ja będę kupować, to D40 będą rozdawać na ulicy :evil_lol: [quote name='Waxy']Ale lustrzankowo w każdym temacie, ale i tak NIKON forever :diabloti: Zgadzam się!! Quote
Cambel&Megi Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Kupiłam smycz Karabinczyk wydaje się ogromny, i o to się bałam, ale w rzeczywistości jest ok, nie "ciąży" na psie. Albo przypinam psa na ten mniejszy, a ten większy do jakiegoś kółka..bardzo jestem zadowolona Quote
Martens Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 http://www.slim-extreme-whippet.yoyo.pl/images/6tyg/8-8.jpg Śliczne umaszczenie, jedno z moich ulubionych whippetowych ;) A Meg gdzie? Quote
Cambel&Megi Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 [quote name='Waxy']Bardzo fajna smyczka :) Fajna, fajna.. [quote name='Martens']http://www.slim-extreme-whippet.yoyo.pl/images/6tyg/8-8.jpg Śliczne umaszczenie, jedno z moich ulubionych whippetowych ;) A Meg gdzie? Meg śpi :lol: *** Wczoraj byłam z Iwonką i Godzisławem na jego pierwszym spacerze...co prawda on oglądał świat z góry, był na rękach, a potem na materiale... Nawet nie wiecie, jak bardzo bym chciała, żeby on był nie tylko gościem w tej galerii... Cudo moje Quote
Cambel&Megi Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 [quote name='Iwona1984']wiecej wiecej tego szkraba :) Ależ proszę :loveu::loveu: Uwielbia mizianie............. Quote
Cambel&Megi Posted August 20, 2008 Author Posted August 20, 2008 Próby ustawiania :lol: jednak wszystko było ciekawsze, niż jakiś tam smakołyk... Quote
Recommended Posts