Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ania!'][FONT=Comic Sans MS]Pokaż Teodora, pewnie rozmiarami już ściga Salsę :diabloti:[/FONT][/QUOTE]

[B][FONT="Georgia"][COLOR="olive"]:evil_lol: Nie, aż tak 'źle' nie jest ale spory z niego chłopczyk.
Za to odkrył nowy sposób na okazywanie mi miłości, mianowicie iskanie. Bardzo to urocze ale także bardzo bolesne. On jest strasznym pieszczochem i najchętniej nie schodziłby mi z kolan. Kiedy go drapię to odwzajemnia się iskaniem a po 10 minutach moja ręka wygląda jak zaatakowana przez stado mrówek...cała w czerwonych bolących bąbelkach. Ślady widoczne są przez 2 a nawet 3 dni i stale dochodzą nowe, wygląda to jakbym miała na coś uczulenie. Mam w pamięci szczurze iskanie, które było niesamowicie delikatne i przyjemne a ten rudzielec szczypie tymi zębiskami jak pomylony.
[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[quote name='fioneczka']już jest jutro :roll:[/QUOTE]

[B][FONT="Georgia"][COLOR="olive"]wiem, wiem :)
mam kilka wstrętnych z dzisiaj ale niestety domowe :eviltong:
wybrałam się rano z kundliszczem do lasu bo pogodę mamy rewelacyjną z tym że zapomniałam sprawdzić baterie w aparacie i dopiero w lesie okazało się że umarły całkowicie :oops:[/COLOR][/FONT][/B]

[IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05538.jpg?t=1302013461[/IMG]

[IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05542.jpg?t=1302013461[/IMG]

[IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05543.jpg?t=1302013462[/IMG]

[IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05546.jpg?t=1302013462[/IMG]

[IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05535.jpg?t=1302013606[/IMG]

[IMG]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05550.jpg?t=1302013465[/IMG]

Posted

[B][FONT="Georgia"][COLOR="olive"]i mały piłeczkowy bonus ;)
Teodor gdy tylko poczuł wiosnę zaczął namiętnie molestować piłkę. Niestety dzisiaj stała się rzecz straszna ponieważ skończyła Ona swój żywot i to tragicznie bo w paszczy drugiego rudego potwora.[/COLOR][/FONT][/B]

[video=youtube;FW5DdCQ6fyE]http://www.youtube.com/watch?v=FW5DdCQ6fyE[/video]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]cześć :loveu::multi:
[/B][/COLOR][/FONT]

[FONT=Georgia][COLOR=olive][B]a gdzie Ty się wybierasz bo coś z pewnością ominęło mnie :diabloti:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

[B][FONT=Arial]do szpitala :roll:...bo nuda na dogo :diabloti: i ortopeda stwierdził że najlepiej się położyć w szpitalu :evil_lol:

[/FONT][SIZE=1][FONT=Arial]...dla uspokojenia niektórych ,to że teraz nie kupuję na bazarkach , nie dają datków na psy ,bo nie mam kasy na inne psy poza swoim , to nie znaczy że będę robić bazarki na swoje leczenie :lol::lol:o nie , leczę Siebie i Swojego psa za swoje :lol:a Moje ,lub prowadzone przeze mnie bazarki są skrupulatnie rozliczane :pa kasa idzie tam gdzie powinna i na cele na jakie powinna iść .
A jakby coś to Mnie Vectra wspomoże :grins: ... bo się dorobi na szczeniakach :roflt:

Sorry Córcia , ale tak przy okazji się mi już napisało ... tak że wiedz , że nie tylko Tobie dogo odbija się czkawką :roll:
[/FONT][/SIZE][/B]

Posted

no pewno że się dorobię , poleżymy razem w szpitalu ... ty na nogi , ja na garba :evil_lol:

ja nie daje już kasy na bezdomniaki i nie dam .... o nie .. nie za takie zawiści , nienawiści - tych cioć miłosierdzie
wolę przepić :cooldevi: przynajmniej to mnie głowa będzie bolała , nie innych :)
tak samo , nie adoptuje psa z dogo , prędzej kupie na bazarze ... bo tam przynajmniej uczciwie jest , że dla kasy mnożą

za to wsio , co latało i lata ... na mój temat - mówię dogo NIE

Posted

[quote name='Alicja']:loveu: taki sport Ozzy też preferuje ;)
[url]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05542.jpg?t=1302013461[/url][/QUOTE]

[B][FONT="Georgia"][COLOR="olive"]wstyd się przyznać ale i ja takim sportem nie gardzę :evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B]

[quote name='YxNinaxY']O jak milo zobaczyć rude mordki:loveu:

No ale tak podglądać kicaja podczas miłosnego uniesienia? Nie ładnie:shake:[/QUOTE]

[B][FONT="Georgia"][COLOR="olive"]kicaj zadowala się piłką po odrzuceniu z mojej strony więc chyba mam prawo patrzeć :evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B]

[quote name='fioneczka']ooooooo rude som :sweetCyb:

[url]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05543.jpg?t=1302013462[/url] nuda mamo, nuda[/QUOTE]

[B][FONT="Georgia"][COLOR="olive"]a no soooooom ;) [/COLOR][/FONT][/B]

[quote name='Alicja'][B][FONT=Arial]do szpitala :roll:...bo nuda na dogo :diabloti: i ortopeda stwierdził że najlepiej się położyć w szpitalu :evil_lol:

[/FONT][SIZE=1][FONT=Arial]...dla uspokojenia niektórych ,to że teraz nie kupuję na bazarkach , nie dają datków na psy ,bo nie mam kasy na inne psy poza swoim , to nie znaczy że będę robić bazarki na swoje leczenie :lol::lol:o nie , leczę Siebie i Swojego psa za swoje :lol:a Moje ,lub prowadzone przeze mnie bazarki są skrupulatnie rozliczane :pa kasa idzie tam gdzie powinna i na cele na jakie powinna iść .
A jakby coś to Mnie Vectra wspomoże :grins: ... bo się dorobi na szczeniakach :roflt:

Sorry Córcia , ale tak przy okazji się mi już napisało ... tak że wiedz , że nie tylko Tobie dogo odbija się czkawką :roll:
[/FONT][/SIZE][/B][/QUOTE]

[B][FONT="Georgia"][COLOR="olive"][COLOR="olive"]A co będą Ci robić? O ile można zapytać tutaj publicznie.
Moje kolano w dalszym ciągu nie działa tak jak powinno i pewnie już nie będzie. Boli trochę po dużym przesileniu, czasami jak krzywo siadam to mi coś przeskakuje no i nie mogę 'przeprostu' zrobić także całkiem przyjemnie :evil_lol:
[/COLOR][/COLOR][/FONT][/B]

[SIZE="1"]Swoją drogą też właśnie poczytałam któregoś dnia trochę u Vectry i widziałam że się dzieje oj dzieje wokół jej osoby i szczeniaków. Nie ma to jak szukać sensacji i wtykać nosa w nie swoje sprawy...szczególnie w prywatne życie.
Natomiast nie wiedziałam że są jakieś pomówienia odnośnie Twoich bazarków...ludzka zawiść? :shake:[/SIZE]

Posted

[quote name='jonQuilla'][B][FONT=Georgia][COLOR=olive]wstyd się przyznać ale i ja takim sportem nie gardzę :evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B]

[FONT=Arial][COLOR=black][B]to widać u nas rodzinne :lol:[/B][/COLOR][/FONT]

[B][FONT=Georgia][COLOR=olive]kicaj zadowala się piłką po odrzuceniu z mojej strony więc chyba mam prawo patrzeć :evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Georgia][COLOR=olive]a no soooooom ;) [/COLOR][/FONT][/B]

[B][FONT=Georgia][COLOR=olive][COLOR=olive]A co będą Ci robić? O ile można zapytać tutaj publicznie.
Moje kolano w dalszym ciągu nie działa tak jak powinno i pewnie już nie będzie. Boli trochę po dużym przesileniu, czasami jak krzywo siadam to mi coś przeskakuje no i nie mogę 'przeprostu' zrobić także całkiem przyjemnie :evil_lol:
[/COLOR][/COLOR][/FONT][/B]
[B]
[FONT=Arial]stopkę mi będą naprawiać :roll:[/FONT][/B]
[FONT=Arial][B]a z kolankiem pewnie kiedyś będziesz musiała zadziałać :cool3:[/B][/FONT]

[SIZE=1]Swoją drogą też właśnie poczytałam któregoś dnia trochę u Vectry i widziałam że się dzieje oj dzieje wokół jej osoby i szczeniaków. Nie ma to jak szukać sensacji i wtykać nosa w nie swoje sprawy...szczególnie w prywatne życie.
Natomiast nie wiedziałam że są jakieś pomówienia odnośnie Twoich bazarków...ludzka zawiść? :shake:[/SIZE][/QUOTE]

[FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]a bo jak się komuś nudzi to powinien książki pisać ....na papierze toaletowym :diabloti::evil_lol:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[url]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05542.jpg?t=1302013461[/url]

[I][B]przez prochy moge tak 24 na dobe hihihih bez prochów 48 hihihihi

witaj nagle powrócona ;-) ...widac najlepiej sie nie udzielac i miec wsio w doopie ....bo za serce na dłoni dostaniesz siekierą w łeb ...

buziammm Narcyzku ;-)[/B][/I]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]stopkę mi będą naprawiać
a z kolankiem pewnie kiedyś będziesz musiała zadziałać [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]

[B][FONT="Georgia"][COLOR="olive"]To za udane naprawianie stopki :drink1:
Wiem że czeka mnie prędzej czy później przeprawa z tym kolanem :roll:
[/COLOR][/FONT][/B]

[quote name='zuzolandia'][url]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05542.jpg?t=1302013461[/url]

[I][B]przez prochy moge tak 24 na dobe hihihih bez prochów 48 hihihihi

witaj nagle powrócona ;-) ...widac najlepiej sie nie udzielac i miec wsio w doopie ....bo za serce na dłoni dostaniesz siekierą w łeb ...

buziammm Narcyzku ;-)[/B][/I][/QUOTE]

[B][FONT="Georgia"][COLOR="olive"]To jaaaa Narcyz się nazywam ... :evil_lol:

Niestety często zaufanie komuś nie popłaca.[/COLOR][/FONT][/B]

Vectra Ty jako osoba uchodząca za kogoś kto gardzi kundlami w ogóle nie powinnaś zabierać głosu w sprawie adopcji :diabloti: Jesteś ta zUa i bezduszna.

Ja się na dogo ogólnie nie udzielam dlatego może nie mam aż tylu tutaj wrogów i się o mnie nie mówi ale widzę że moje podejście daleko odbiega od 'cioć miłosierdzia'. Raz dostałam maila od Gala Anonima po tym jak gdzieś w sieci wyraziłam swoje zdanie na temat adopcji, śmiem sądzić że osoba ta dobrze zna dogo bo waliła moimi cytatami aż miło....przez chwilę poczułam się jak Tołstoj.

Posted

to ciekawe , co u mnie te kundle w domu robią .. ja wiem wiem , znam ten proces ... byłam cool , jak wzięłam Klementynę ... bito brawo łohohohoh .... potem prawie adoptowałam muminka ... no a że się nie dało ... no to były fochy ...
gdzieś tam napisałam , że nie będę miała więcej psów .... no ale pojawiły się Marysia ... łohohohoh , mówiła że nie weźmie już psa ... potem wciskano mi pare bidek , mówiłam że nie chcę już psów , nie mogę .... no ale pojawiła się Emila i potem Rekin i potem mioty i jestem pseudo i niedobra :) bo zamiast wspierać ,ratować biedne ślepe , stare , agresywne , kalekie pieski ... to nasycę rynek , pełnowartościowym towarem :)

Mieliśmy z Michałem pomysł , by część kasy ze szczeniąt , tych co idą za kasę :) przeznaczyć na bidy ...
ale NIE , wolę pojechać sobie na zagraniczna wystawę , kupić psom zapas karmy , zabawek , nowe posłania , smycze , obroże , przehulać reszte w dobrej knajpie ... dlaczego ktoś ma się bawić za moje , potem obsmarowywać mi dupe ? wolę sama skorzystać ...

Pomijam już , zaglądanie mi do portfela , jak to zarobię na miotach ... oczywiście że zarobię .. :diabloti: w końcu będę bogata .. a na schroniska idą np moje podatki

Posted

Mamuś, jestem na to za skromna :evil_lol:

Wychodzi na to że woda sodowa i kasa uderzyła Ci do głowy po sukcesach z Franciszkiem a przecież masz doskonałe warunki żeby przygarnąć stado bidulek. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że gdybyś miała jedynie psy z kwitkiem to nie byłoby gadania na temat powiększającego się stadka. Dla mnie działa to trochę na zasadzie - dasz palec a będą chcieli całą rękę.

No a skoro to taka kasa to ja z przyjemnością też sobie zacznę hodować psy :loveu: rzucę robotę i będę żyła jak pączek w maśle.

Posted

[quote name='Alicja'][SIZE=1][FONT=Arial]...dla uspokojenia niektórych ,to że teraz nie kupuję na bazarkach , nie dają datków na psy ,bo nie mam kasy na inne psy poza swoim , to nie znaczy że będę robić bazarki na swoje leczenie :lol::lol:o nie , leczę Siebie i Swojego psa za swoje :lol:a Moje ,lub prowadzone przeze mnie bazarki są skrupulatnie rozliczane :pa kasa idzie tam gdzie powinna i na cele na jakie powinna iść .
[/FONT][/SIZE][/QUOTE]

wiesz co Alusia Ty mi normalnie pomysła zapodałaś
zacznę bazarkować i se nazbieram na endoprotezę biodra dla TZta ... dużo nie trzeba, jedyne 15 kawałków
a na allegro cegiełkową walnę i następne 15 na drugą nazbieram i chłop normalnie jak nowy będzie

[quote name='zuzolandia']...widac najlepiej sie nie udzielac i miec wsio w doopie ....bo za serce na dłoni dostaniesz siekierą w łeb ...
[/QUOTE]

eeeeeee jak dasz dużo "serca" (nie bilon w każdym bądź razie) to nie dostaniesz siekierką

[quote name='jonQuilla']No a skoro to taka kasa to ja z przyjemnością też sobie zacznę hodować psy :loveu: rzucę robotę i będę żyła jak pączek w maśle.[/QUOTE]

eeeeeeee lipny pomysł ;)
wyprodukujesz sobie np 32 sztuczki (wystarczą trzy suki do tego i masz hurtowo za jednym zamachem) i sprzedasz kilka a z resztą będziesz się bujać przez kilka miesięcy, karmić toto musisz, czas poświęcać na "socjalizację" i będziesz czekać aż jakiś goopek nieświadomy na "zakupy" do Ciebie przyjedzie i kupi choć jednego

a na kilku sztuczkach to co najwyżej na fryzjera zarobisz :evil_lol:

Posted

[quote name='jonQuilla']Mamuś, jestem na to za skromna :evil_lol:
[/QUOTE]

[B]nie ...no nie tak Cię uczyłam :roll:[/B]

[quote name='fioneczka']wiesz co Alusia Ty mi normalnie pomysła zapodałaś
zacznę bazarkować i se nazbieram na endoprotezę biodra dla TZta ... dużo nie trzeba, jedyne 15 kawałków
a na allegro cegiełkową walnę i następne 15 na drugą nazbieram i chłop normalnie jak nowy będzie

[B]a widzisz ...zawsze się w tym moim łepku na L4 urodzi jak nie exploatuję rozuma na rozpieszczone w domu dzieciaki :lol:
Eeee ty tylko 30 tysiaków ...toż to betka ...bułka z masłem :grins:mam jeszcze jakieś fanty to Ci dorzucę do bazarku ;)[/B]

a na kilku sztuczkach to co najwyżej na fryzjera zarobisz :evil_lol:[/QUOTE]

[B]to mowisz, że Córci nawet na nowe ciuszki ,torebeczki nie wystarczy :shock:[/B]

Posted

[quote name='jonQuilla'] Dla mnie działa to trochę na zasadzie - dasz palec a będą chcieli całą rękę.

[/QUOTE]
to właśnie tak działa i szczerze , to jest mi z tego powodu bardzo przykro ....
ja już kiedyś napisałam , ostatnie miejsce , gdzie przygarnę psa ... to będzie dogo i to samo kieruje do moich znajomych ...
śmieszy mnie , żenuje podejście , CHORE podejście ... zero rozsądku , zero myślenia mózgiem , zero szacunku dla zwierząt , dla lubi i co najgorzej mnie razi , zero szacunku do własnej osoby ... a szacunek , zaczynamy od siebie ...

Ja wiem co gadają , bo ja mam i na dogo wielu wielbicieli :) więc to tak do mnie po malusiu spływa ... nie wiem komu , za co i dlaczego .... mi jak się jadu nazbiera , to pluje osobie przez ktorą ten jad mi się nazbierał ...
a jeszcze nie zdarzyło się , by ktoś w oczy mi powiedział - co go boli ... za plecami noo głośno :)

o tym jak mi policzono , ile za szczeniaczki zbiorę euro .. już pisałam ... szkoda , że nie umieją liczyć , ile kosztuje , by mieć te szczeniaczki

a to co czytam , o tych przekrętach na bidach , o tych kłótniach , tych pożal się boziu darczyńcach ... te miłosierdzia , jak kropneli jakiego agresywnego/niebezpiecznego psa ... tudzież ledwo żyjącego , błagającego o śmierć ...
Mimo że proszono mnie , o pomoc na PWP , w moderowaniu - NIGDY ... ja już tam nawet nie wchodzę ... tylko na wątki które mam w subskrycji .. ale to też raz na 100 lat ... szkoda mi czasu , szkoda mi oczu , na czytanie bzdur , steku bzdur

Jeszcze pare lat temu , jak raczkowałam na dogo ... faktycznie ta pomoc była prężna , nie było takiej zawiści , nienawiści ...
teraz to nie jest już pomoc z serca ... teraz to łechtanie ego ... kto ile psów wyrwał

Powiem tak - mam warunki na DT ... ale nie chcę .. po co ? bujać z się z obcym psem i zostać potem z nim sama ? jeszcze cięgi zbierać ...
nie stać mnie na to ... niestety , ani czasowo , ani emocjonalnie , pieniądze by sie znalazły

Posted

Witam wariatów! :loveu:

Jaka piękna, znudzona modelka... :evil_lol:
[url]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05535.jpg?t=1302013606[/url]

A filmik przebija wszystko! Może poproś Krystynę Czubównę, żeby swoim namiętnym głosem ładnie opowiedziała ten filmik? :D

Pozdrowionka i zapraszamy.

Posted

no patrz, a ja myslalam ze juz dawno tego lykowatego stwora wciagnelas na obiad a z niego taki harnas...:evil_lol:

co do rozmowy, to nie wiem o czym piszecie ale sie wtrace...:diabloti: dogo tworza ludzie a ci sa rozni...zakompleksieni,zazdrosni, fajni albo i nie, tacy ktorzy mysla ze maja zawsze racje i Ci co nie maja za grosz dystansu..coz, dogo nie jest potrzebne do pomagania, wystarczy miec oczy otwarte bo psow nie brakuje...ja przez dogo poznalam kilka fajnych osob, no i mam mojego najbardziej zajebistego psa, a pomagac bede tam gdzie chce i na ile moge, gleboko mam co mysla inni. najwiekszy problem dogo to to, ze tu kazdy mysli ze ma racje i poucza innych.amen:evil_lol:zonkila wybacz off:roll:

Posted

[quote name='fioneczka']
eeeeeeee lipny pomysł ;)
wyprodukujesz sobie np 32 sztuczki (wystarczą trzy suki do tego i masz hurtowo za jednym zamachem) i sprzedasz kilka a z resztą będziesz się bujać przez kilka miesięcy, karmić toto musisz, czas poświęcać na "socjalizację" i będziesz czekać aż jakiś goopek nieświadomy na "zakupy" do Ciebie przyjedzie i kupi choć jednego

a na kilku sztuczkach to co najwyżej na fryzjera zarobisz :evil_lol:[/QUOTE]

jeśli Vectra daje radę to czemu ja nie dam ;):evil_lol:

[quote name='Alicja'][B]nie ...no nie tak Cię uczyłam :roll:[/B]
[/QUOTE]

wiem, poprawię się ;)

a torebeczki zrobię sobie z tych co nie pójdą :cool3:

[quote name='Aga&Ganja']Witam wariatów! :loveu:

Jaka piękna, znudzona modelka... :evil_lol:
[url]http://i687.photobucket.com/albums/vv233/jonQuilla123/DSC05535.jpg?t=1302013606[/url]

A filmik przebija wszystko! Może poproś Krystynę Czubównę, żeby swoim namiętnym głosem ładnie opowiedziała ten filmik? :D

Pozdrowionka i zapraszamy.[/QUOTE]

Cześć :loveu:

Nie, wynajmę do tego jakaś gwiazdę filmów dla dorosłych...one są w tym najlepsze ;)

Posted

[I][B]Siema Narcyzowa ;-)

bardzie oplacalna chodofffla królików;-) świeta ida więc beda schodzic jak swieże bułeczki hihihi ..jedne jako gyszynk inne jako konsumpcja ;-) hiihih

kusiol po slunsku ;-)[/B][/I]

Posted

[quote name='Vectra']to właśnie tak działa i szczerze , to jest mi z tego powodu bardzo przykro ....
ja już kiedyś napisałam , ostatnie miejsce , gdzie przygarnę psa ... to będzie dogo i to samo kieruje do moich znajomych ...
śmieszy mnie , żenuje podejście , CHORE podejście ... zero rozsądku , zero myślenia mózgiem , zero szacunku dla zwierząt , dla lubi i co najgorzej mnie razi , zero szacunku do własnej osoby ... a szacunek , zaczynamy od siebie ...

Ja wiem co gadają , bo ja mam i na dogo wielu wielbicieli :) więc to tak do mnie po malusiu spływa ... nie wiem komu , za co i dlaczego .... mi jak się jadu nazbiera , to pluje osobie przez ktorą ten jad mi się nazbierał ...
a jeszcze nie zdarzyło się , by ktoś w oczy mi powiedział - co go boli ... za plecami noo głośno :)

o tym jak mi policzono , ile za szczeniaczki zbiorę euro .. już pisałam ... szkoda , że nie umieją liczyć , ile kosztuje , by mieć te szczeniaczki

a to co czytam , o tych przekrętach na bidach , o tych kłótniach , tych pożal się boziu darczyńcach ... te miłosierdzia , jak kropneli jakiego agresywnego/niebezpiecznego psa ... tudzież ledwo żyjącego , błagającego o śmierć ...
Mimo że proszono mnie , o pomoc na PWP , w moderowaniu - NIGDY ... ja już tam nawet nie wchodzę ... tylko na wątki które mam w subskrycji .. ale to też raz na 100 lat ... szkoda mi czasu , szkoda mi oczu , na czytanie bzdur , steku bzdur

Jeszcze pare lat temu , jak raczkowałam na dogo ... faktycznie ta pomoc była prężna , nie było takiej zawiści , nienawiści ...
teraz to nie jest już pomoc z serca ... teraz to łechtanie ego ... kto ile psów wyrwał

Powiem tak - mam warunki na DT ... ale nie chcę .. po co ? bujać z się z obcym psem i zostać potem z nim sama ? jeszcze cięgi zbierać ...
nie stać mnie na to ... niestety , ani czasowo , ani emocjonalnie , pieniądze by sie znalazły[/QUOTE]

Za plecami zawsze jest najłatwiej.
Swoją drogą ja się zastanawiam czemu ludzie uważają że hodowca nie powinien zarabiać na byciu hodowcą. Przecież jest to swego rodzaju praca...poświęca się czas, energię, często też zdrowie. Człowiek się w to angażuje i wkłada 100% siebie więc chyba należy mu się wynagrodzenie? Przynajmniej mi się tak wydaje. Mam wrażenie że niektórym się wydaje że to działalność charytatywna.

Jeśli mam być szczera w kwestii adoptowania psów to ja osobiście na dzień dzisiejszy mówię temu zjawisku nie ze swojej strony...zarówno poprzez dogo jak i ze schroniska czy nie wiadomo skąd jeszcze. Może kiedyś coś się zmieni ale póki co gdybym miała mieć drugiego psa to z papierzyskami. Nie chcę psa po przejściach oraz z problemami zdrowotnymi. Przygarnęłam rudą która jest fantastyczna i nie wyobrażam sobie życia bez niej ale życie z nią zdecydowanie do lekkich nie należy. Uszkodzony staw biodrowy, agresja, strachliwość, lęk separacyjny to tylko kilka problemów, które mają olbrzymi wpływ na moje życie. Nie chcę w przyszłości powtórki, chcę cieszyć się z posiadania psa, możliwości pracy z nim ale nie na takiej zasadzie na jakiej dzieje się to teraz z Salsą.
Pewnie dla ciotek miłosierdzia takie podejście to pójście na łatwiznę ale mam nadzieję że ktoś tu wie co ja mam na myśli.
Między innymi właśnie przez to że ruda jest jaka jest mam takie a nie inne zdanie na temat adopcji. Uważam że nie można za wszelką cenę ratować wszystkich psów, czasami trzeba obiektywnym okiem ocenić przypadek i niestety często podjąć tą niefajną decyzję.

[quote name='chita']no patrz, a ja myslalam ze juz dawno tego lykowatego stwora wciagnelas na obiad a z niego taki harnas...:evil_lol:

co do rozmowy, to nie wiem o czym piszecie ale sie wtrace...:diabloti: dogo tworza ludzie a ci sa rozni...zakompleksieni,zazdrosni, fajni albo i nie, tacy ktorzy mysla ze maja zawsze racje i Ci co nie maja za grosz dystansu..coz, dogo nie jest potrzebne do pomagania, wystarczy miec oczy otwarte bo psow nie brakuje...ja przez dogo poznalam kilka fajnych osob, no i mam mojego najbardziej zajebistego psa, a pomagac bede tam gdzie chce i na ile moge, gleboko mam co mysla inni. najwiekszy problem dogo to to, ze tu kazdy mysli ze ma racje i poucza innych.amen:evil_lol:zonkila wybacz off:roll:[/QUOTE]

Nie, nie...Teodorek jeszcze ma czas żeby skończyć na talerzu, chociaż ostatnio nawet koleżanki ojciec pytał czy nie chcę oddać na pasztet. Także chętnych przybywa :evil_lol:

Proszę mi tu nie przepraszać za offa bo w sumie tu zawsze był off...on odciąga uwagę od braku zdjęć :evil_lol:

To nie tylko problem dogo, to problem każdego forum dlatego też przestałam się udzielać. Czytam co chcę wiedzieć i mnie interesuje ale nie komentuję bo to nie ma sensu i zazwyczaj prowadzi do bezsensowych sprzeczek, szkoda mi na to energii.

[quote name='zuzolandia'][I][B]Siema Narcyzowa ;-)

bardzie oplacalna chodofffla królików;-) świeta ida więc beda schodzic jak swieże bułeczki hihihi ..jedne jako gyszynk inne jako konsumpcja ;-) hiihih

kusiol po slunsku ;-)[/B][/I][/QUOTE]

Po Teodorze to spore sztuki więc na jadło by się nadały :cool3: