Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lisek -pomimo wszystko wesoły mały piesek

Lisek to bardzo małych rozmiarów około pięcioletni wspaniały piesek. Jego poprzedni właściciel nawet nie mial odwagi zapukać do drzwi schroniska - Lisek został nocą przerzucony przez dwumetrowy drewniany parkan. Potłuczony i oszołomiony został rano znaleziony przez pracowników schroniska i zamkniety w ciasnym, drewnianym zewnętrznym boksie. Jego szczęściem było to, że boks przyszło mu dzielić z dwoma łagodnymi psami, z którymi przez okres ponad 2 lat pobytu w schronisku stworzył zgraną paczkę. Pomimo trudów życia w schronisku: ciasnoty, zimnej budy zimą, zamarzającego jedzenia, a przede wszystkim braku kochającego opiekuna Lisek jest radosny, tryskający pozytywną energią i otwarty. Jego złe doświadczenia w kontaktach z ludźmi nie zmazały jego optymizmu, chęci bycia blisko człowieka, pragnienia kontaktu z ręką, pieszczot... On mimo wszystko ciągle ma nadzieję, że będzie lepiej. My bardzo byśmy chcieli, żeby wreszcie znalazł "swojego" człowieka, kochający dom i dobre ręce - tym bardziej, że jego dotychczasowi towarzysze znaleźli w ostatnich tygodniach nowe domy. [B]Dla Liska jest to kolejna trudna i niezrozumiała sytuacja, znów został pozbawiony swego stada...[/B]
Lisek jest zaszczepiony, odrobaczony, zaczipowany i wykastrowany. Umie ładnie chodzić na smyczy, chętnie bawi się piłeczką.
Zdjęcia przedstawiają Liska na coniedzielnych spacerach organizowanych przez wolontariuszy (widać jaki jest zadowolony), niestety jego codzienność jest szara i zamknięta w drewnianym małym kojcu.
Może jesteś w stanie podarować mu normalne życie, w które on cały czas wierzy???

Ten fragment wytłuszczony tylko mi przyszedł na myśl. Coś jeszcze dopisać?
Zdjęcia będą :p

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak to wyszło:
[URL="http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=349298117"][B][COLOR=#0002e1]http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=349298117[/COLOR][/B][/URL]

Schroniskowe znalazłam tylko 2 zdjecia więc spacerkowych też kilka dałam, żeby potencjalny domek miał się w czym zakochać.
Jak się nie uda to chyba mu osobiście zrobię smutną sesję w schronisku ;)

Posted

Nie wiem, kto był opiekunem Liska na imprezie, ale ciągle widziałam inną osobę latającą z Liskiem po Błoniach, bo poprzednia nie miała już siły :evil_lol: Lisek to taki mały motorek, w którym nigdy nie wyczerpią się baterie ;) Gdy Bianka spała zmęczona w samochodzie on dalej był gotowy to kolejnych gonitw :cool3:

Posted

Lisiu ciągle się gdzieś spieszy.. pewnie do domku!

Przed festynem został porządnie wyczesany, a bylo co czesac :evil_lol:

[IMG]http://img166.imageshack.us/img166/7424/39bu8.jpg[/IMG]

Posted

No z wiekiem to jest różnie i bardzo mnie to cieszy :) praktycznie z każdej grupy wiekowej mamy pomoc :):):) najmłodsza dziewczynka Martynka ma 11 lat :) (na zdjęciu z Apsikiem) jest też młodzież ale i osoby dorosłe. To wspaniale że pomoc zwierzakom łączy pokolenia :):):)