Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spotkałem rano p.Helenę. Bunia ją w sklepie wypatrzyła. Mówiła że już tylko jeden kociak przy matce został i ona bardzo szuka małych. Żeby nie przesadzić z tą szybkością odbierania kociaków bo matka karmiąca i dla niej też nie dobrze jak za duże tempo będzie.

Posted

No niestety. Albo szukamy domów dla kociaków albo je zostawiamy na pastwę losu. Wierzę, że kotka cierpi. Jednak za kilka tygodni ona je zostawi żeby oddawać się uciechom cielesnym z jakimś kocim amoroso.
Koty zostawały odbierane stopniowo, złamana łapka, zaropiałe oko, to były priorytety. Ten co został przełazi przez oczka siatki i w każdej chwili może być zabrany przez jakiegoś czuba. Pani Helena nie rozumie, że kotu można znaleźć nowy dom, wiem, że ona zostawiłaby je tam i dokarmiała. I płakała nad ich losem. Ja mam nieco inne metody, khe.
Pani Helena jest też przeciwna sterylizacji tej kotki , chce podawać jej tabletki. Co ciekawe, nie miała nic przeciwko kiedy wetka wysterylizowała jej kocury, :evil_lol: .

Posted

przypominam, że tabletki nie sa dobrym rozwiazaniem, po pierwsze konieczna jest regularnosc w ich podawaniu, po drugie moga powodowac ropomacicze, wiem cos o tym, moj tygrysia dostawała Promonvet i zachorowala na to paskudztwo, miala wersje bezwysiekowa i dopiero jak przestala jesc zorientowalismy sie ze cos jest nie tak, cudem uratowali jej zycie, cudem

jestem za sterylka i to w najblizszym czasie
kotka nawet jak karmi moze miec ruje i w konsekwencji zajsc w ciaze, tak bylo z druga moja przygranieta kotka -trafila na stol 6tyg po porodzie i podczas sterylizacji wet "odkryl" zalążki płodów w macicy

Posted

Jola, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości, :evil_lol: . Postaram się ją ciachnąć, wetka też jest chętna, i co ważne, mamy jeszcze fundusze z gminy na takie ekscesy.

Posted

oto linki
[U]watki kocie[/U]
watek Sisi [url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62041&highlight=][B]KLIKNIJ[/B][/url]
watek bielskich kotów [url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60705&highlight=][B]KLIKNIJ[/B][/url]

[U]watki psie[/U]
watek zywieckiego Kubusia [url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56688&highlight=][B]KLIKNIJ[/B][/url]
watek zywieckiej Żabci [url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60419&highlight=][B]KLIKNIJ[/B][/url]

Posted

porozwieszałam trochę ogłoszeń, tych zmodyfikowanych. może ktoś się trafi. Zapytałam w znajomym zoologicznym o nową Pańcię puchatego kotka, :evil_lol: . Powiedziano mi, że lepiej nie mógł trafić.
Oby los okazał się łaskawy dla pozostałych maluchów. Wieczorową porą wyruszam znowu z ogłoszeniami, zapuszczam się dalej....

Posted

Mam nadzieję że się nie rozpłyną. Biały zdecydowanie odżył po antybiotyku, Alleluja! Ale i tak jest spokojniejszy niż szara koteczka. To ona jest prowodyrką zabaw i wędrówek po kuchni. Ładnie jedzą, ładnie paskudzą, tylko nikt nie dzwoni. Ten kociak, który został spędza mi sen z powiek. Boże w niebiesiech, żeby coś ruszyło! Jutro postaram się go odpchlić.

Posted

[quote name='Agnie Koty']Mam nadzieję że się nie rozpłyną.[/quote]

To porzuć tą nadzieję. Atramentówki (takie marniutkie jak tam mieli) na deszczu rozpływają się bezpowrotnie. Już zresztą pada więc jutro będziesz miała dowody na to co napisałem.

Posted

ale ja przebiegła jestem i zwykle ogłoszenia umieszczam pod jakimś zadaszeniem. Sprawdzałam u mnie na domu, w porządku jest.
Biały kociak jest przecudowny, tak lgnnie do człowieka, uwielbia się łasić.

Posted

dobra, białasek pojechał. Byłam z nim i jego nową właścicielką u wetki, dostał jeszcze zastrzyk na drogę. Pojechał chłopaczyna zacząć nowe życie niedaleko Grodziska....
Zostały jeszcze dwa. I mamusia...
Aha, pani Gosia wypatrzyła go na zdjęciu w piekarni na deptaku, :evil_lol:

Posted

taaak, szara śliczna kociczka i kawaler z białym żabocikiem i skarpetkami. zdjęć nadal nie mam, :-( .
Szara koteczka była dziś u mojej przyjaciółki w domu ale babcia się nie zgodziła.... Choć babcia dokarmia koty działkowe to nie było siły żeby ją przekonać.