Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Cudne kotki, kilkuletnie przylepy, tylko brać i kochać.

Tak samo jak Elza ma cudną sierść, rewelacyjnie umaszczony, jest przylepką.

Od razu władował się do torebki, jakby prosił, żebym go ze sobą zabrała do domu.

Z Elzą

Z figuniowym palcem ;)

Edited by irysek
Posted

Kotka jest przekochana, szczupła, zwinna, z Poldkiem się dogaduje, bo oba naraz były głaskane, faktycznie z innymi się ganiała, ale my ludzie też nie kochamy się wszyscy nawzajem i bez wyjątków, więc nic w tym dziwnego.

z Poldkiem

brzusiem do góry

Ma przecudną sierść, jak kociak, puchata i milutką, mimo że jest już dorosła. Jest cudna, taka delikatna, kobietka pełną gębą.

Posted

Smutno mi się zrobiło.
Tyle ich cierpi w schronie...
Takie mądre, kochane, piękne. I tak chcą do domu...
Ale przecież całego świata nie zbawimy...stale to słyszę i jest to prawdziwe do bólu...

• 2 weeks later...
Posted

Wciąż myślę o tych stworzonkach cudownych. Czy są właściwie zaopiekowane, kochane, szczęśliwe...Oby tak było!!!
A w mojej okolicy wciąż pełno kotów, na ulicy, na podwórku i pojawiają się nowe...
I te ogłoszenia, że ludzie poszukują kotki, która uciekła z domu, z werandy...sporo tego ostatnio...ostatnio słyszałam o kotce, która komuś po raz CZWARTY wyskoczyła z 4 piętra...Leżała na betonie ale gdy ktoś do niej podszedł, pozbierała się i uciekła (na ile mogła). Opiekunka dopiero po powrocie z pracy poszła z nią do weta. Jak tego słuchałam, to nogi jak z waty...ale tylko myśle o tym, czy można to gdzies zgłosić, by tej "opiekunce" kotkę zabrać...czy to możliwe? O ile jeszcze żyje...
Więc trzeba modlić się o odpowiedzialnych, dobrych opiekunów, bo że kot poszedł ze schronu, to nie wszystko. Czasem lepiej, by w nim został...
Tak to piszę sama dla siebie chyba, bo wiem, że tutaj wszyscy tak myslimy i wiemy o tym dobrze...