krzywa001 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Nie wiem, bo jeszcze nigdy nie wystawiałam psa, ale mam zamiar się uczyć=) Ale to, że mam 11 lat to w niczym nie przeszkadza dowiedziałam się, że dzieci mogą też wystawiać psy, najpierw musi zdobyć championa młodzieżowego, ale moja ciocia wystawia szczeniaka.. I zaliczył już 5 wystaw, z tego z żadnej nie wrócił bez nagrody..=)MĄDRY SZCZENIAK!!!, ale musisz go oswoić, poćwiczyć trochę i tyle..Jak nic nie zajmie to przecież nic się nie stanie. Musisz z nim poćwiczyć, motywować go i tyle ja już się uczę i nic straconego, dobrze mi idzie.. Tobie też tak pójdzie...=) Quote
Kisses Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Oj tam, młodzieżowego championa nie ma obowiązku robić ;) My się zaczęliśmy wystawiać w tym roku, jak Simbik miał 10 miesięcy. Pomimo trudnych początków, biegania zamiast kłusu przy innych psach (bo przecież się bawiiiiimy! :lol:), z wystawy na wystawę bywało coraz lepiej, teraz jest dobrze, ale nadal pracujemy ;) A na swojej pierwszej wystawie był zupełnie towarzysko - niecałe 6 mies. miał, więc i tak by nie dało rady go zgłosić (w 2009 nie było jeszcze klasy baby), ale zaczął się już oswajać z dużą ilością psów itp. Jak kiedyś kupię drugiego psa to od malucha będzie jeździł, nawet towarzysko, bo takie oswajanie strasznie dużo daje :) Quote
piesek677 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Najlepiej zabierz go 1 raz jak spodoba mu się lub nie będzie miał nic przeciwko kontynuuj :D Quote
maharaja Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Ja swojego Masia zaczęłam wystawiać w wieku 11 miesięcy bo gdy go kupiłam miał już 10.. I wiem że mamy braki w socjalce choć z wystawy na wystawę robi spore postępy i na ostatniej było już prawie idealnie to już wiem że każdy mój kolejny szczeniak będzie zabierany na wystawy od 3 miesiąca życia w klasie baby :) Szkód to nie narobi a przyniesie same plusy :) Quote
inkazg Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 moim zdaniem warto podejść od wystaw socjalizacyjnie, nie nastawiać się na mega wygrane, ale potraktować je jako obycie wystawowe. Dodam, że dla malucha polecam zdecydowanie zacząć od wystaw na terenie otwartym, nie od halówek Quote
Extranelson1642 Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 Chyba czas się wybrać na coś takiego :) Ze swoim pupilkiem. Quote
Recommended Posts