Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem, bo jeszcze nigdy nie wystawiałam psa, ale mam zamiar się uczyć=)
Ale to, że mam 11 lat to w niczym nie przeszkadza dowiedziałam się, że dzieci mogą też wystawiać psy, najpierw musi zdobyć championa młodzieżowego, ale moja ciocia wystawia szczeniaka..
I zaliczył już 5 wystaw, z tego z żadnej nie wrócił bez nagrody..=)MĄDRY SZCZENIAK!!!, ale musisz go oswoić, poćwiczyć trochę i tyle..Jak nic nie zajmie to przecież nic się nie stanie. Musisz z nim poćwiczyć, motywować go i tyle ja już się uczę i nic straconego, dobrze mi idzie.. Tobie też tak pójdzie...=)

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj tam, młodzieżowego championa nie ma obowiązku robić ;)

My się zaczęliśmy wystawiać w tym roku, jak Simbik miał 10 miesięcy. Pomimo trudnych początków, biegania zamiast kłusu przy innych psach (bo przecież się bawiiiiimy! :lol:), z wystawy na wystawę bywało coraz lepiej, teraz jest dobrze, ale nadal pracujemy ;)

A na swojej pierwszej wystawie był zupełnie towarzysko - niecałe 6 mies. miał, więc i tak by nie dało rady go zgłosić (w 2009 nie było jeszcze klasy baby), ale zaczął się już oswajać z dużą ilością psów itp.
Jak kiedyś kupię drugiego psa to od malucha będzie jeździł, nawet towarzysko, bo takie oswajanie strasznie dużo daje :)

• 1 year later...
  • 1 year later...
Posted

Ja swojego Masia zaczęłam wystawiać w wieku 11 miesięcy bo gdy go kupiłam miał już 10.. I wiem że mamy braki w socjalce choć z wystawy na wystawę robi spore postępy i na ostatniej było już prawie idealnie to już wiem że każdy mój kolejny szczeniak będzie zabierany na wystawy od 3 miesiąca życia w klasie baby :) Szkód to nie narobi a przyniesie same plusy :)

• 1 month later...
Posted

moim zdaniem warto podejść od wystaw socjalizacyjnie, nie nastawiać się na mega wygrane, ale potraktować je jako obycie wystawowe. Dodam, że dla malucha polecam zdecydowanie zacząć od wystaw na terenie otwartym, nie od halówek

• 5 months later...