Czaki Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 (edited) Do założenia fotogalerii skłoniły mnie wasze galerie - psie przygody udokumentowane i opisane, to jest to :lol: Zapraszam wszystkich do wypowiedzi, maże jakieś sugestie, albo podpowiedzi odnośnie naszej galerii (wszystko przyjmę "na klatę" i postaram się do tego ustosunkować ;)) Zdjęcia raczej nie będą uporządkowane chronologicznie :p No to od początku. Przedstawiam Państwu Najdroższego mojemu sercu, 5,5 letniego kundelka - CZAKI Tu jeszcze jako młodzieniaszek ^^. W naszej drużynie robi za.....parobka, choć czasem się postawi ;) A teraz KOTLET : Jeszcze mały szkrab, nieco przerażony, pierwszy dzień w domu Tu już starszy, ważniak z niego, tak naprawdę to on rządzi w domu, oczywiście rozsądnie i sprawiedliwie, do tego "leń patentowany" z niego.:eviltong: Oraz nasza najmłodsza Panna Anna, czyli LOLA: Taki tam dzikusek, ale są postępy (już podchodzi i nie ucieka na gwałtowny ruch). :loveu: Edited June 17, 2014 by Czaki Quote
Czaki Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 (edited) Taj na wstępie dzisiejszego dnia pójdą stare zdjęcia Kotleta 'Ale mamo próbowałam się uczyć, to wszystko jego wina' Zdj. pt. "O nie! Przyłapała mnie..." On też pomagał rozbierać tego roczną choinkę Edited June 17, 2014 by Czaki Quote
Czaki Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 A teraz główny bohater, czyli mój Senor Perro : Zdj. pt. Co znowu ? Na tych dwóch fotkach u góry schował się bo grzmiało - zdj. pt. Jak ja się boję burzy, brrr :roll: Tu uczymy się "lubić samochód i jeździć spokojnie" :p Oczywiście na tych zdjątkach w nowych szeleczkach od Gadżeciaków :lol: Quote
Czaki Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 I jeszcze dwa, tak na śniadanie Ten cień parasolki... (nie moja wina jacyś ludzie się wcieli :razz:) I jeszcze to z 'wiatrem we włosach' ;) Quote
Czaki Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 Teraz coś z dzisiejszego spaceru : Z rozwianym ogonkiem :eviltong: Prooszę... Już lecę, czekaj :razz: Quote
Czaki Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 I na 'drugą nóżkę' Niefortunnie pranie też się załapało (mam nadzieję, że nie zgłasza sprzeciwów :p) I z lawendą Quote
Czaki Posted June 18, 2014 Author Posted June 18, 2014 (edited) No to pora na kilka wspomnień.... Te foty były robione ok. 3 mies jak Czaki do nas przybył. Jak się u nas znalazł, a no po prostu ciocia miała suczkę, która urodziła dwa psiaki : jeden czarny, krótkowłosy, z krótkim ogonem (po mamusi) drugi rudas, z bujną czupryną i lisim ogonem. Ciocia ciągle nas męczyła, może weźmiecie jednego... Na to rodzice, że nie, bo nie ma budy (bo oczywiście pies to tylko na dworze), bo oni by chcieli z dłuższą sierścią (szał na goldena:roll:) Oczywiście moja kochana siostra cały czas truła rodzicom, żeby go wziąć, dodatkowo okazało się, że jest pies podobny do wymysłów rodziców. Po pewnym czasie dzwoni ciocia, no przyjeżdżajcie po psa, buda już czeka, wszystko gotowe (full-wypas budę zrobił wujek :loveu:). I tak psio urodził się w październiku, a do nas trafił w marcu :p Co najlepsze, że pies miał być tylko na dworze, a ostatnimi czasy przebywa już na dłużej w domu (choć nie nocuje i jest jak tato nie widzi :-p) Edit: Noszenie języka tak jak na drugim zdjęciu zostało Czakiemu, do dzisiaj (tylko na drugą stronę), nieraz mijałam się ze spojrzeniami z uśmiechem, albo komentarzami typu: "ale ten pies dziwnie język trzyma" Edited June 18, 2014 by Czaki Quote
Czaki Posted June 18, 2014 Author Posted June 18, 2014 I jeszcze poza Kotleta (trochę zła grafika - zdj. z tel) :roll: I zimowe z piłeczką (też grafika słaba) :shake: Jeszcze muszę wyposażyć się w zdjęcia Panny Anny, no i doklikać jakieś Czarkowi Quote
Czaki Posted June 18, 2014 Author Posted June 18, 2014 (edited) A teraz trochę z naszego przedwczorajszego spaceru - byliśmy na błoniach: Oto tak wyglądją Na swojej drodze natknęliśmy się na takie cudo Ale pijawa... Edited July 9, 2014 by Czaki Quote
Czaki Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 No i z wczoraj: I takie tam z domu "z nienacka" Quote
Czaki Posted July 3, 2014 Author Posted July 3, 2014 (edited) No to trzeba w końcu uzupełnić naszą galerię (niestety z powodów technicznych - brak kompa, byłam zmuszona korzystać tylko z tel) :p Kotlecisko : i Lolczysława No i Czaki, proszę bardzo: Edited July 6, 2014 by Czaki Quote
Czaki Posted July 3, 2014 Author Posted July 3, 2014 (edited) Teraz trochę kocich czterołapów Pt. "No co ty gadasz? Naprawdę? "Jestem zdegustowana, że też mi nic nie dasz" A tak śpimy :p i tak... ... i na huśtaweczce ;) Edited July 6, 2014 by Czaki Quote
Czaki Posted July 3, 2014 Author Posted July 3, 2014 (edited) I Czakson na spacerku Akurat wtedy musiał się przesunąć do przodu = ucięcie pyska Nie wiem czemu, ale tak mi się spodobało to zdjęcie, wiec wstawiam :) Edited July 6, 2014 by Czaki Quote
Czaki Posted July 6, 2014 Author Posted July 6, 2014 To kto chce jeszcze jakieś fotki ? Są chętni :cool3: Quote
Czaki Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Nie ma chętnych ? :razz: Ale i tak dodam zdjęcie :evil_lol: Tak ostatni nie mam ochoty na robienie zdjęć, sprzęt strajkuje (wirusik na telefonie, który wariuje :-(). Ale spokojnie postaram się coś popstrykać, tylko wolicie ze spaceru, czy z ogródka a może z domu ? :cool3: Quote
Czaki Posted July 9, 2014 Author Posted July 9, 2014 Po za tym opowiem wam krótką historię z dzisiejszego spaceru. Mianowicie idę sobie w blokach, widzę jakiś facet, smycz w ręce a psa ani widu, ani słychu. Nagle widzę psiaka JRT, milusi, jeszcze szczeniak. Facet poszedł, pies witał się z moim, nie miał ani obroży, szelek, nic był "łysy". Mężczyzna nawet się nie obejrzał za swoim psem, który dobre '5min' bawił się z Czakim. W końcu, jak facet był jakiś z 200m od nas pies popędził w jego stronę. W sumie to spoko, ale najbardziej zszokowało mnie to, że typ nawet nie popatrzył gdzie jego pies, co robi, tylko popruł do przodu, aby jak najdalej :shake: Quote
Czaki Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 Jutro dodam nowe zdjęcia. Będzie Czaki, będzie Lola i Kotlet, który oczywiście śpiii :p :loveu: Quote
Czaki Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 To na początek kilka zdjęć Czakiego (później dodam innych czterołapów :)) Z 'seszyn' w domu. Jest ktoś kto chce jeszcze zdjęcia ?:razz: :-( Quote
kesencja Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Ja chce! :D Czaki jest kochany, uwielbiam takie psy :loveu: Zapisuję sobie galerię :loveu: Quote
Ty$ka Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Czuję się oszukana :lol: Patrząc na Twój avatar spodziewałam się większgeo psiaka :D Quote
Czaki Posted August 1, 2014 Author Posted August 1, 2014 [quote name='kesencja']Ja chce! :D Czaki jest kochany, uwielbiam takie psy :loveu: Zapisuję sobie galerię :loveu:[/QUOTE] Witamy, witamy :-) [quote name='Ty$ka']Czuję się oszukana :lol: Patrząc na Twój avatar spodziewałam się większgeo psiaka :D[/QUOTE] No nie urosło to duże,ale jest wielki duchem :P Po za tym przepraszam za nieobecność - przez dwa tygodnie odpoczywałam sobie, a neta nie miałam, po za tym czasu też nie :P Cieszę się, że ktoś jest spragniony zdjęć, a więc postaram się coś jutro pstryknąć i wstawić (nie obiecuje :)) Quote
Czaki Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 Przepraszam za nieobecność, ale złośliwość rzeczy martwych nie zna granic, zostałam uziemiona na telefonie :placz:, ale jest już ok. W zamian naszym wiernym fanom :loveu: podaruję kilka zdjęć :p Zdjęcia z popołudniowego leniuchowania: Quote
Czaki Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 I jeszcze kilka ze spacerku z nową smyczą od DS :multi: *przepraszam za jakość zdjęć :oops: Quote
Recommended Posts