Toska1 Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 (edited) Dziś na spacerze z psem, przy ekranach akustycznych ,nagle usłyszałam dość mocne stuknięcie i pod nogi upadł mi gołąb.Szczerze powiedziawszy zgłupiałam w pierwszym momencie i tylko odciągnęłam psa,by biedaka nie złapał w zęby.Po chwili leżenia w bezruchu z nóżkami do góry gołąb przekręcił się na brzuch ale nie dał rady wstać .Psa uwiązałam do słupa :) i gołąbka delikatnie przełożyłam z chodnika na trawnik w spokojniejsze miejsce , by mógł ochłonąć . Pędem poleciałam do domu i zadzwoniłam do mojej wetki ,co robić ! Podała mi miejsce,gdzie można takiego kontuzjowanego ptaka przywieźć i dlatego tu piszę ,bo może to info się komuś przyda ! [SIZE=3]Jest w Krakowie lecznica dla zwierzaków , gdzie udzielają pomocy w takiej sytuacji- na ul.Lipskiej 49 pani doktor Karolina PTAK :)[/SIZE],której zgodnie z nazwiskiem pasją są właśnie ptaki :) [URL]http://www.vetika.com.pl/[/URL] Gołąb już przewieziony,zostawiony w gabinecie -bezpłatnie - trzeba było tylko wypełnić druczek z danymi i opisem sytuacji .Będzie zbadany, leczony i po wyzdrowieniu wypuszczony na wolność .O jego zdrowie można się nawet dowiadywać telefonicznie lub meilowo. Edited June 3, 2014 by Toska1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruda maruda Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 W razie czego jakby ktoś w przyszłości szukał informacji, to rannego ptaka można też przewieźć do Parotki w Krakowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toska1 Posted June 10, 2014 Author Share Posted June 10, 2014 [quote name='ruda maruda']W razie czego jakby ktoś w przyszłości szukał informacji, to rannego ptaka można też przewieźć do Parotki w Krakowie.[/QUOTE] dobrze wiedzieć :) a "mój" gołąbek jest w leczeniu, wraca do zdrowia powoli,ma jeszcze problem z barkiem ale jest rehabilitowany -tyle sie dziś dowiedziałam przez telefon od p.doktor :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts