Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A to ja wam chciałam jeszcze coś opowiedzieć. POjechaliśmy dziś z suczydłami do lasu nad Wartę na spacer. Ale po drodze zatrzymaliśmy się w pobliskiej miejscowości na lodach. Jak to zwykle bywa, przy lokalu jest ogródek, do którego można wejsć z psami. Jednak ja postanowiłam przejsć z nimi kilka metrów żeby mogły się załatwić. Szybko z tego zrezygnowałam jak zobaczyłam za płotem..siatką galopującego do nas dużego amstafa. Pewnie bym tak nie spanikowała, gdyby część siatki nie była powiazana sznurkiem!!! Niestey mó j odwrót był za późno i amstaf pędem wydostał się i zaatakował Carmen. Nawet nie wiem czy ją ugryzł. Chyba poczuł że to suki...i stał przy nich gotowy do ataku...Cały wściekły i spięty. Ja w tym czasie chwyciłam go za kolczatkę i odciągałam na siłę. Szczęście takie, że nie był na tyle agresywny aby mnie pogryźć. Zaczęłąm szukać wejscia na posesję. Ale w tym czase wyszła do nas uradowana właścicielka, że złapałam jej pieska. Żadne moje słowa o nieodpowiedzialnosci do niej nie trafiały... Strach pomyśleć, jak mogło się to skończyć.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Hala , uważaj trochę . Nie wsadzaj rąk pomiędzy bijące się psy .U mnie na osiedlu bylo już kilka przypadków , gdy właściciele rozdzielali psy i wylądowali na chirurgi . A psom prawie nic się nie stało . Carmen ma grubą śierść i chyba nic jej się nie stało . Ale pooglądaj ją . Ten amstaf był szczepiony ? Wziełas dane właściciela na wszelki wypadek ?

Posted

Co do domku...to zrobiło się dziwnie w pewnym sensie. Pan z Wałbrzycha, na którego bardzo liczyłam..zamilkł. No ale może ze względu na weekend? A teraz byłam z dziewczynkami na spacerku wieczornym i spotkałyśmy rodowodową sukę huski Czakę. Oczywiście z jej panem. Dziewczynki w trzy siępobawiły i chyba im się to spodobało. To naszej trójki jeszcze dołączyła suczka szczeniaczek bigielka i było niesamowicie sympatycznie. Olcia nawet wydała z siebie dźwięk, który mozna nazwać..szczeknięciem? ;)

Posted

Witamy o poranku. Jak miło znowu mieć urlop. TZ poszedł do pracy , a ja jeszcze sobie błogo zasnęłam. Obudziałm siępo 7 i patrzę..a kto ze mną śpi? Olcia:). Słodko zwinęła się w kłębuszek i tylko jak sięruszyłam to łypnęła na mnie niebieskiem ślepikiem. Ponieważ nie popieram (niby) spania psa w łóżku, delikatnie ją zepchnęłam i okazałam swoje niezadowolenie (hhahahh...koń by sięuśmiał). Poza tym, jeśli chodzi o Carmen, to ona ostatnio uwielbia spać na balkonie. Chyba jej to przyjemnosć sprawia.

Posted

Jak posżłyśmy na poranny spacerek, to spotkałyśmy labradora z pańciem. Labek był olbrzymiiiii...naprawdę Aż sięzdziwiłam, że to lab. Pan powiedział, że pies ma 9 lat i rzeczywiście jedzenia mu niegdy nie żałował. Dziewczynki oczywiscie go obskoczyły i rozradowane zazęły koło niego tańczyć. On na początku stał dumnie. Bo nasze laski wyglądały koło niego śmiesznie małe. Ale Olcia takie wygibasy koło niego robiła, że labek zaczął miękknąć i podskakiwał jak szczeniak. Chyba jednak to było dla niego zbyt dużym wyzwaniem, więc padł na ziemię brzuchem do góry i łapami machał w powietrzu. Ależ Olcia i Carmen miały radosć...

Posted

Witamy . No proszę , dziewczyny zawierają nowe znajomości . To miło . że są dobrze nastawione do innych psów . Nam tak fajnie dzisiaj nie było , bo mój Rokuś zaatakował obce psy na spacerku aż 3 razy . Ledwie go utrzymałam :shake:

Posted

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img132.imageshack.us/img132/1619/img2414eb1.jpg[/IMG][/URL]Shot at 2007-08-13[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img444.imageshack.us/img444/5593/img2415yl1.jpg[/IMG][/URL]Shot at 2007-08-13