Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Odezwała się w sprawoe suczek pewna pani..już nawet nie pamiętam skąd. Ma do wydania goldena, który jest agresywny podczas jedzenia. Boi sięo swoje dziecko, więc chce go wydać w dobre ręce. Na jego miejsce chce Olcię i Carmen.

Posted

to list od niej...Witam ponownie,Suczki są przepiękne. Podobają się zarówno mi jak i mężowi. Jednak po rozmowie z mężem ujawnił się jeden problem...wysokość ogrodzenia. Nasze ogrodzenie nie będzie tak wysokie jak wspominałam, lecz ma zaledwie 1,50m.Mąż przygotowywał je z myślą o naszym Goldenie, który nie potrzebuje wysokiego ogrodzenia ze względu na jego małą skoczność jak i jego posturę :-)/nie znaleźliśmy jeszcze domu dla Chiaro choć było parę osób zainteresowanych. Mam wrażenie, że ci wszyscy, którzy się zgłaszają nie są odpowiednimi ludźmi by oddać im naszego przyjaciela. Cały czas czekam na tę jedną jedyną osobę, która zakocha się w naszym piesku.Wracając do suniek...nie wiem czy w takim razie można myśleć o przwiezieniu suczek do nas...Boję się, że Carmen śmiało da radę pokonać ogrodzenie i zaginie mi gdzieś w lesie...Co Pani sądzi o tym?

Posted

Mnie nie pasuje... brzmi trachę jak: zamienił stryjek...
wolałabym mieszkanie w bloku... widać, że u Ciebie suczydła znajdują sobie miejsce i to z widokiem na...
ale ja nie rozmawiałam z ludźmi, a Ty tak...

Posted

Hala ma takie dylematy , jak prawie każdy kto kocha swoich podopiecznych . Wyaje nam sie , że nikt inny nie zaopiekuje sie tak psiakami , jak my sami . No ....jest parę wyjątków . Ja chętnie bym dała moje tymczasy kilku Ciotkom i wzajemnie jak sądzę . Tylko to akurat nie jest wyjście z sytuacji . Szukaj Hala dalej . Musi się ktoś znaleść .

Posted

teraz nie zostają same w domu. Przyjechała do nas kuzynka, która jest z nimi jak my jesteśmy w pracy. Ale pewnie jak jej nie będzie i my znikniemy, to zacznąć wyć.

Posted

[quote name='Hala']suczydła sierozwydrzyły. Biegająpo całym mieszkaniu nie omijając mojego łóżka.[/quote]
Moje też się tak ganiają :evil_lol: , Mam pozarywane wszystkie łóżka i wersalki :shake:

Posted

[B]Hala[/B] napisany przez ciebie wczesniejszy post o pewnej pani(panstwa) ktorzy maja Goldena i chca go oddac. Dla mnie tacy ludzie ktorzy chca sie psa pozbyc bo jest agresywny w trakcie jedzenia.. to dosc dziwne...wiekszej bzdury nie slyszalam...jak mozna psa oddac takiego powodu..?!:angryy::angryy:
A co jak dziewczynki tez zrobia dla nich ( tych panstwa ) cos co im sie nie spodoba i co tez oddadza?

dziwni ludzie...

[B]Hala [/B]i co z tym facetem z Walbrzycha? odezwal sie?

Posted

[quote name='Diana S'][B]Hala[/B] napisany przez ciebie wczesniejszy post o pewnej pani(panstwa) ktorzy maja Goldena i chca go oddac. Dla mnie tacy ludzie ktorzy chca sie psa pozbyc bo jest agresywny w trakcie jedzenia.. to dosc dziwne...wiekszej bzdury nie slyszalam...jak mozna psa oddac takiego powodu..?!:angryy::angryy:
A co jak dziewczynki tez zrobia dla nich ( tych panstwa ) cos co im sie nie spodoba i co tez oddadza?

dziwni ludzie...

[B]Hala [/B]i co z tym facetem z Walbrzycha? odezwal sie?[/quote]
Ano , racja . Zgadzam się z tą opinią .

Posted

Co do tej pani..to twierdziła, że rzuca sie pies na ich dziecko roczne..kiedy tylkojest blisko miski. Więc nie chcę tu zabierać głosu. Bo jednak dziecko to dziecko. NIe mniej dyskwalifikuje ich t jako potencjalnych nowych właścicieli dla dziewczyn.

Posted

to list od pana z dziś. ............. WitamNa początku przepraszam za wczorajszy dzień ale u nas wszystko się sztrasznie szybko dzieje i sam niekiedy nie nadąrzam.Pieski Są piekne i naprawde samo patrzenie na zdięcia powoduje ze sie je poko****e:)Rozmawiałem ze swoją połówką i z chęcia zaprosimy Was wraz z suniami ale muśimy poczekac na odbiór domu a to śie ciagle przekłada...Musze stwierdzic ze nie wiem sam kiedy to będzie? ale jestem dobrej mysli i tak jak zapewniali dostane dom w wrzesniu!Aczkolwiek tyle razy juz przekładano ten termin...przyznam ze jestem zły bo mieszkam w wynajmowanym 2 pokojowym mieszkaniu.Nie oczekuje ze bedziecie państwo czekać... wędz jeśli ktoś jeszcze zaprośi panstwa to prosze nie odmawiac bo sunie nie moga czekac.a mnie tylko napisac co i jak.

Posted

[B]Hala[/B] podobaja Mi sie Ci panstwo, z Walbrzycha-pisza konkretnie rzeczowo...co o tym myslisz?

A co do tej pani co ma Goldena...owszem nie jest to dobrze ze pies rzekomo rzuca sie na dzieciaka (tego tak naprawde nie wiemy pani od Goldena tak mowi a moze byc calkiem innaczej)..
Pies reaguje instynktownie psy wyczuwaja male dzieci i on ( Golden) moze traktowac dziecko jako "szczeniaka" ktory zbytnio zbliza sie do miski i pies chce mu dac do zrozumienia ze ma oddejsc w cale pies moze nie chciec malca (dziecka ) ugryzc...

Posted

Państwo z Wałbrzycha są moją wielką nadzieją na dom dla suczek. Tak jakoś mi się podobają. Mam nadzieję, że coś z etgo nam wyjdzie. Liczę wręcz na to.

Posted

[quote name='Hala']Państwo z Wałbrzycha są moją wielką nadzieją na dom dla suczek. Tak jakoś mi się podobają. Mam nadzieję, że coś z etgo nam wyjdzie. Liczę wręcz na to.[/quote]

Ja tez licze ze to wlasnie ONI beda nowymi wlascicielami dziewczynek...

Posted

[quote name='Hala']Poza tym, własnie przejrzałam całe allegro, strona po stronie i nei znalazłam aukcji suczek. :([/quote]

Sprawdziłam, są..
Hala, może Ty w kotach szukałaś?...:cool3:
Teraz są na 5-tej stronie w PSACH :lol:

[URL]http://www.allegro.pl/item223692564_dwie_blekitnookie_sunie_szukaja_jednego_domu_.html[/URL]

Posted

[quote name='Hala']Ja szukał mw zwierzetach żywych..czyli przejrzałam 83 strony ;)[/quote]
Dobrze szukałaś . One są bardzo żywe :evil_lol:
Odezwał się Pan od nocnych narad ?

Posted

Witam SerdecznieNa początku chce napisac ze chce zaadoptowac dziewczeta...jak juz pisałem to przypomne...uwielbiam ta rase piesków:) to jakis wrodzone/ale te pieski maja cos w sobie co strasznie sie je poko****e,hmmm no moze nie kazdy to robi ale ja z pewnoscią,a najbardziej lubie film...PRZYGODA NA ANTARKTYDZIE-O PIESKACH/POLECAMhasky planowałem wziąsc zaraz po odbiorze domu tak by miały gdzie sobie poszalec.Teren domu to 4 hektary.domek jest budowany na nowym osiedlu w uzdrowiskowym miasteczku Szczawno Zdrój.pozatym jest tu duuuzo lasów.ogrodzenie domu jest na 2metry poniewaz wszyscy tyle se zazyczylismy:)ok uciekam do pracy:)pozdrawiam serdecznie i zycze miłego dniaprosze ukochac pieski:)