lamia2 Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Ja mam taką sąsiadkę która graniczy z moją posesją, co niedziela dmucha do kościoła i modli się bez przewry, a zwierząt nienawidzi, bo ksiądz z ambony krzyczy żeby bliżniego kochać a o zwierzętach nic nie mówił (powiedziała mi kiedyś w rozmowie). Co rano wróble przegania na mój teren i wzywa straż miejską kiedy moje psy biegają przy siatce bo ją straszą. Ciekawe gdzie przyroda błąd popełniła konstruując takie upiory. Quote
basia0607 Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 No i jest jeszcze jedno zgloszenie o glodzonym psie u pijaka w tej wsi. Pojadę z obstawą mundurowych, tylko co bedzie jak pies bedzie skrajnie zagodzony a ja juz nie mam go gdzie wsadzić. Hotel ma być /ponoć/po nowym roku.Ludzie ,ktorzy są odpowiedzialni za bezdomne psy nic z tego sobie nie robią w wrecz przeciwnie. Quote
basia0607 Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Byłam wczoraj u Afry.Pies jest nie do poznania,chodzi mi o psychike.Wesoła,biegajaca i myśląca.Wie gdy o niej się mówi i nie lubi tego.Od razu chowa się w ustronne miejsce.P.Jurek mowi ,ze nie lubi plotek.Bylam wczoraj świadkiem gdy do domu przyszla pani domu.,Afra gorąco ją przywitała ,kręciła kółka,podskakiwala przy tym głośno "gadając" a ja musialam ukratkiem wycierać łzy szczęscia Pies od pijaka znalazl dom w Warszawie.Pomogly dogomaniaczki z Warszawy !Jeszcze jest u pijaka. Quote
lamia2 Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Basia, ale cudowne wieści ... jedna za drugą :multi: :multi: :multi: Czy Afra już zostanie na zawsze, zawsze u Pana Jurka? Quote
basia0607 Posted August 28, 2007 Author Posted August 28, 2007 Odwiedzilam Afrę,obszczekala mnie razem z rotkiem ,i uciekla do domu.Tlumacze jej ,że juz nigdzie nie zabiore ale ucieka i zagląda z daleka. Chodzi już normalnie a nawet biega.Kocha rodzinę p.Jurka a oni ją kochają. To bardzo cieply dom.Lepiej Afra nie mogła trafić .Bardzo mnie to cieszy ale zablokowalam sobie b.dobry tymczas.Trudno.Nie dawno sunia pogonila z posesji sukę sasiadów z czego gospodarze są bardzo dumni. Quote
joskag Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Basiu, a co tam u naszej Afry słychac, czy nadal jest u Pana Jurka i jak się teraz miewa. Nie wiem, czy wiesz Basiu, ale Ci ludzie, którzy doprowadzili ją do takiego stanu mają następnego rasowego pieska, czy jego też czeka taki los, oby NIE. Quote
Recommended Posts