Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Werka']Najlepszy wyczyn Vectora to zjedzenie progu i listewek oraz oderwania kabla od telefonu i neta![/quote]

nieee no.. Werka.. no to identyko!! :cool3:
Zuzka ma już na koncie (przypominam, kto zapomniał albo informuję, jak ktoś nie wie:eviltong:):
1. wpierniczenie drewnianych wieszaczków na ubranie mocowanych w boazerii (dla zainteresowanych - fotki w naszej galerii:) )
2. podziurkowanie mojej podkolanówki - wzór ażurkowy może i modny... ale.. skarpetka do kosza:cool3:
3. notoryczne i zawsze z pasją molestowanie kabla telefonicznego (czyt. wyrycie tegoż to kabla w całym przedpokoju - ponowne chowanie dawało taki sam efekt, Zuzka znowu go wypruwała:mad:) - aż do momentu zrobienia zwarcia i odcięcia mi sygnału - efekt końcowy: przyszedł technik i odciął kabel, tel. działa w jednym pokoju (mała diablica! :diabloti:)
4. to nowość - zeżarcie całego rogu listwy od boazerii... ale ine w całości, bo zostały drzazgi na podłodze, więc.. może trochę dla mnie zostawiła :cool3:
5. wylizywanie ścian z farby - w 4 miejscach w domu są wielkie zlizane place (już zbieram na remont:-o)

- do tego dochodzi notoryczne rozwalanie swojego posłania
- oraz wyciąganie różnych rzeczy ze śmietnika - wystarczy, że moment nie patrzę
- a także wymachiwanie pazurami i kłapanie dziobem - efekt: szramy na rękach, czasem na twarzy oraz nieraz dziura w moim jakimś palcu... oraz walenie z bańki w moją szczenę:cool3:

atrakcji co nie miara

achaa.. zapomniałam jeszcze dodać... że... jak ktoś przychodzi... to też jest fajnie... nowa ciocia/wujek = nowa atrakcja - jest kogo podgryzać w rękę, w nogawkę spodni... oraz można się rzucić na nowego osobnika z wielką czułością... czyli... z pazurami tak wysoko, jak się da sięgnąć (a Zuzka sięga już do stołu)

a wspominałam już o żebractwie? :cool3: nie wiem, skąd sie nauczyła (psy to mają genach, że stoją przy stole?:roll:), bo jeszcze ani grama.. ani okruszka nie dostała z mojego jedzenia:cool3: a jednak.. non stop próbuje od nowa, choć efektów pozytywnych dla niej nie było, nie ma i nie będzie nigdy

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vector gryzł ściany, więc domyśliliśmy się że u wapna brakuje, więc przy okazji, gdy pojechaliśmy do weta, powiedzieliśmy o niedoborze wapna a ten zalecił abletki (już nie pamiętam jakie). No, a teraz to się zaczął zajmować listewkami POD ścianą. Ciekawe czy potem będzie dywan #cool3

Posted

Aha i zapomniałam dodać, ze Vector ma wilkinowy kosz w którym ma kocyk na którym śpi. Odciądaten kocyk i wyjmuje wiklinowe gałązki. Napewno kiedyś zeżre ten koszyk cały. No, chyba że się dorobi nowego:cool3: :cool3: .
Wczoraj przepakowywałam swoje gumki do włosów itp. z pudełka na buty do mojej nowej kosmetyczki. Wyszłam na moment, ale zapomniałam zamknąć drzwi. Poszłam do łazienki, a kiedy wracałam, zobaczyłam że ten mały potwór coś mamle. Podeszłam bliżej i okazało się że on gryzie..... moją NOWIUŚKĄ gumkę! Przetrwała w stanie nienaruszonym tylko 1 dzień... Och ta moja bestyjka... :diabloti:
Oczywiście wczoraj też zaliczył bambosza, a przed chwilą to się chyba zabierał do frędzli od dymanu... Och.... No ale cuż.... [B]TAKI JUŻ LOS BOKSEROMANIAKA...[/B]

Posted

[quote name='Kitka20']5. wylizywanie ścian z farby - w 4 miejscach w domu są wielkie zlizane place

To nie koniecznie demolka może jej wapna brakować[/quote]

noo.. na pewno brakuje... ja wiem o tym... tylko, że.. ona dostaje wapno!! codziennie do jedzenia...
dostaliśmy specjalną odżywkę od weta... to nie wiem, ile by tego wapna musiała zeżreć, żeby jej starczyło - ona ściany liże z wielką pasją... jak nałogowiec:crazyeye:
kości jej kupuję też z wapnem... i nic... liże ściany dalej

Posted

[quote name='Werka']przed chwilą to się chyba zabierał do frędzli od dymanu... Och.... No ale cuż.... [B]TAKI JUŻ LOS BOKSEROMANIAKA...[/B][/quote]

frędzle od dywanu są coolooooooweeeeee :evil_lol:
Zuzka też nie pogardzi:eviltong:

Posted

[quote name='basia2202']noo.. na pewno brakuje... ja wiem o tym... tylko, że.. ona dostaje wapno!! codziennie do jedzenia...
dostaliśmy specjalną odżywkę od weta... to nie wiem, ile by tego wapna musiała zeżreć, żeby jej starczyło - ona ściany liże z wielką pasją... jak nałogowiec:crazyeye:
kości jej kupuję też z wapnem... i nic... liże ściany dalej[/quote]
Basiu, poczekaj;) Vector też nie odrazu przestał jeść ściany:lol:

Posted

HeHe ten kto zakupuje Boksera musi się liczyć z bankructwem:D:D:D:D:D
Ja jestem cwańsza nabyłam Tequile przed remontem mieszkania a nie po więc szkody mi zwisają:D:D:D
Ale już w przyszłym miesiącu jak się skończy remont to mi nie będą zwisały:eviltong: a figlara z niej co nie miara

Posted

[quote name='Kitka20']HeHe ten kto zakupuje Boksera musi się liczyć z bankructwem:D:D:D:D:D[/quote]

no nie wiem, czy to mnie jakoś szczególnie powinno pocieszyć:cool3: :evil_lol:

zapomniałam jeszcze dodać poprzednio... że mam fajne skórkowe klapki po domu:cool3: w sumie... fajne to miałam:cool3: klapki miały kilka dni... były zostawione pod kanapą... Zuzanka nad ranem, jak spaliśmy.... wczesną bardzo porą... przeżuła mi pół kapcia:cool3: już tak pięknie nie wygląda... (kapeć znaczy się, bo Zuzanka to wygląda nad wyraz kwitnąco :loveu: )
od tamtej pory kapcie na noc kładziemy na komodzie, ale... tam też zaraz lada chwila Zuzka dosięgnie.. no to potem nie wiem co... chyba będę je podwieszać pod żyrandolem :-? :grins:
jeden pozytyw... Zuzka kapciem się zajęła, jak była jeszcze totalnym szczylem, więc nie wsunęła go całego, ale tylko porządnie podziumdziała - w każdym razie kapeć da się nosić, tylko wygląda średnio atrakcyjnie :evil_lol:

Posted

a tak w ogóle... to Zuzanka jest taaaka cudowna:loveu:
jest takim moim słodziachem:loveu: broi czasem.. jest niedobra... my mamy kolejne szramy na rękach tudzież na twarzy (bo mały potwór wywija odnóżami we wszystkich kierunkach, paszczą niestety również:cool3: )
aaale... jak się tak na nią popatrzy, jak słodko śpi....:lol: no dzisiaj taaak uroczo spała... jak widzę, jak jest padnięta i jej się tak fajnie oczka same zamykają... i śpi tak beztrosko, bezpiecznie.... ech.... cudowności:loveu:
będzie moją drugą miłością zaraz po Mariuszu:loveu: w sumie.. to już jest :)

Posted

Zuzanka była wczoraj u weta:)
czy Wasze psiaki też nie są mięciochami?:eviltong: Bo Zuzanka to trzyma się tego, że trzeba być "twardym a nie miętkim":lol: czasem to myślę, że ona bólu nie odczuwa
no dzielna była jak nie wiem:loveu: a wczoraj był full serwis - dwie szczepionki, pazury, uszy, ważenie, badanie i jeszcze na koniec chipowanie:cool3:
noo... jedynie przy chipowaniu troszkę zapiszczała... jakaś grubsza igła, to pewnie zabolało... ale... była grzeczniejsza, niż jest w domu :lol:
teraz mam psiunkę "z chipsem" :evillaug:
ech.... musiałam się pochwalić:)

Posted

aha, no i jeszcze bestyja wchrumkała pół papcia mojej mamy, a te papcie była z Zakopanego, takie ze skórki, z futerkiem i w ogóle i w szczególe... Ma też na swoim "butowym" koncie: zjedzenie połowy podeszwy buta mamy (bądź co bądź też te buty bardzo lubiła), wychrumkanie dziury w kapiu siostry i wymemłanie mojego, na szczęście starego kapcia, o czym nie wiedziałam. Wymełam go ok. miech temu a ja się dowiedzialam tydzien temu :diabloti: Mój potworek :kiss:

Posted

ech... znowu tu zajrzałam, zamiast pracować:cool3: :loveu:
a płace pracowników czekają...:eviltong:
wracam do robótki, bo inaczej to tu do renty będę siedzieć:diabloti:

Posted

nowość- przed chwilą zeżarł mojego pisaka :diabloti:
Basiu, mam prośbę- jeśli możesz to nie pisz posta pod postem. Ja też próbuje się tego oduczyć bo w końcu jest edycja;]

Posted

[quote name='Werka']Basiu, mam prośbę- jeśli możesz to nie pisz posta pod postem. Ja też próbuje się tego oduczyć bo w końcu jest edycja;][/quote]

postaram się poprawić:cool3:
ale.. czasem coś nowego mi się przypomni... i to tak automatycznie leci:eviltong:

Posted

I już nikt więcej nie chce do OGCNB?? Smutne.
Ale 10000000000000000000000 razy smutniejszy był los Małej Mi, zobaczcie film o niej: [URL]http://www.bokserywpotrzebie.pl/filmy/malami.wmv[/URL] ([B]włączcie głośniki i weźcie husteczkę!!!![/B])

Posted

Poczuwam się do obowiązku wklejenia tutaj tego linku

[URL="http://www.bokserywpotrzebie.pl/"]www.bokserywpotrzebie.pl[/URL]

Ludzie trzeba im pomóc! Wciąż ratują boksery, które odchodzą w schroniskach, umieralniach...Teraz brakuje pieniędzy i nie mogą ratowac żadnego zanim nie wyleczą tych, którymi się opiekują! Niestety pieniądze znikają, a bokserów w potrzebie przybywa!!!

Posted

A czy ja bym mogla przedstawić swoją kandydaturę??

1. Mam ok. 3 letniego boksia ze schroniska o imieniu Szero vel. Sherman

2. Szeruś jest ciemnorudy (prawie czerwony), ma czarną kufę i czarną pręgę na karku, pod szyjką ma białą gwiazdkę, ma oklapnięte uszka i nie ma ogonka, jest raczej szczuplutki (jeszcze trochę niedożywiony)

3. Mój boksio to uosobienie dobroci, jest lekko nostalgiczny i czasami gdy leży to tak ciężko wzdycha, jest prze kochany i bardzo wierny

4. raczej się kochamy, nawet jak mi nabija siniaki, i obrzuca mnie swoimi śliniakami, rozczula mnie gdy kładzie mi głowe na kolanach albo siada kolo mnie i coś tam chrumka po swojemu

5. szero.fotolog.pl

6. ponieważ Szeruś jest ze schroniska, nie wiem kiedy ma urodzinki, ale za tą datę przyjmuje 2 lipca, czyli dzień kiedy wziełam go ze schroniska

7.jest

8. z boskia słodkiego pysia zawsze można wyczytać w jakim jest nastroju, psiak żadnej innej rasy nie potrafi tak okazać radości jak boksio!
9. Faflunek