Adriana Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 Witam wszystkich Użytkowników Czy ktoś z Was wie może, czy dawka szczepionki przeciw wściekliźnie uzależniona jest od wagi psa? Mam trzy psy-kundle, czyli "wilczur" ok.45kg i dwa małe po 10kg/sztuka ;) W zeszłym roku za szczepienie wszystkich trzech zapłaciłam 50zł, 25 za wilczura i 25 za oba maluchy. Zmieniłam miejsce zamieszkania, poszłam do najbliższego weterynarza zapytać się o cenę szczepienia. Powiedział mi 25zł za psa, nie ważne czy mały (lekki) czy duży (ciężki). I zaczęłam się zastanawiać, czy u poprzedniego weterynarza miałam jakąś zniżkę o której nie wiem, czy dawki są takie same dla małych psów jak i dla dużych i cena jest jednakowa, czy też nowy weterynarz ma dziwny cennik. Pomóżcie, proszę, bo mi to spokoju nie daje. Quote
marta30 Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 U mnie cena jest stała dla wszelakich psów, 25 zł. Quote
gryf80 Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 dawka szczepionki p/wściekliznie jest zawsze taka sama -nie ważne czy szczepisz yorka czy bernardyna zapłacisz tyle samo ten wet poprzedni mógł potratowac cię ulgowo ze wzgl na ilosc psów i/lub corocznych szczepien u niego.zawsze mozesz ponegocjowac jeśli masz więcej niz jednego u tego nowego psa Quote
Adriana Posted March 22, 2014 Author Posted March 22, 2014 Dziękuję Wam za odpowiedzi. Swoją drogą dziwne to trochę, że leki podawane są w zależności od masy ciała, a szczepionka (osłabione drobnoustroje) nie. No ale skoro tak jest, to tak jest ;) Quote
Recommended Posts