Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hejka :)

Właśnie wróciłam ze spacerku, poszłam po tatę do pracy :)

I z Kajką byłyśmy nad wodą rowerem :) Ponad 2h jazdy i pies padł :) No i odchudzamy się dobitnie, pies zważony, 37kg :mdleje :

Posted

Witanko :)

Eeee ja z Sosnowcem mam fajne skojarzenia tylko, sami tam najlepsi psiarze mieszkają :p

Psa odchudzasz? Ile chcesz by Kajka zrzuciła?

Posted

37kg, jak ona to zrobiła?

Hihihi tyle w kryzysie Sonia nawet nie miała :D teraz pewnie niewiele mniej waży, ale sylwetkę ma piękną, więc dałam jej spokój. Tzn. dostaje czasami ciut więcej jedzenia, ale ona sama tego przejeść nie może i zostawia. Także natury człowiek nie przeskoczy :P

Posted

Witanko
Eeee ja z Sosnowcem mam fajne skojarzenia tylko, sami tam najlepsi psiarze mieszkają
Psa odchudzasz? Ile chcesz by Kajka zrzuciła?

Hejka ;) Tak do 32kg, żeby nie zamęczyć (jej i siebie XP) dietą ;) Ale najlepiej do 30kg ;)

A psiarzy nie znam, ale nie zaprzeczam :)

Hihihi tyle w kryzysie Sonia nawet nie miała teraz pewnie niewiele mniej waży, ale sylwetkę ma piękną, więc dałam jej spokój. Tzn. dostaje czasami ciut więcej jedzenia, ale ona sama tego przejeść nie może i zostawia. Także natury człowiek nie przeskoczy

Ja nie wiem jak ona to zrobiła :p Jakieś czary :p Widziałam że jest "jej więcej", ale że aż tyle to się nie spodziewałam ;) Przed sterylką ważyła 27kg i była chudzizna, po sterylce w okolicach 30kg i to było ok, ale teraz to przesadziła :)
Posted

Hihihi tyle w kryzysie Sonia nawet nie miała :D teraz pewnie niewiele mniej waży, ale sylwetkę ma piękną, więc dałam jej spokój. Tzn. dostaje czasami ciut więcej jedzenia, ale ona sama tego przejeść nie może i zostawia. Także natury człowiek nie przeskoczy :P

Moja Tora od tego tygodnia dostaje więcej jedzenia ;)

Ale tylko dlatego, że nagotowałam jej świńskich nóżek i ciężko mi zgadnąć ile mniej jej dawać barf'u :/

Więc wieczorem, jak daję jej wywar z nóżek, to dostaje tylko pół porcji wcześniejszej kolacji.

Posted

Ale tylko dlatego, że nagotowałam jej świńskich nóżek i ciężko mi zgadnąć ile mniej jej dawać barf'u :/

Więc wieczorem, jak daję jej wywar z nóżek, to dostaje tylko pół porcji wcześniejszej kolacji.

jak moje dostają wywar z łapek to kolacja baj, baj :lol:

Jeśli mam dobry dzień to ugotuję im trochę ryżu :P

Śniadanko normalne, i kolacja znowu taka sama :)

Posted

W takim razie licze na fotorelacje z wystawy ;)

ale zazdroszcze Ci tego wyjazdu na wystawe nawet nie wiesz jak bardzo :(

Postaram się fotki robić :)

I nie zazdrość, Fabian szybko wyrośnie i też sobie pojeździsz ;)

No to ja teraz obniżyłam na 500g mięsa plus smaczki, zobaczymy jak pójdzie...

Oscar sam sobie wagi pilnuje(jak nie je w większości)

To jak Lucek :D

jak moje dostają wywar z łapek to kolacja baj, baj
Jeśli mam dobry dzień to ugotuję im trochę ryżu
Śniadanko normalne, i kolacja znowu taka sama

Moja to tylko mięsno-smaczkowa :) Ryżu niet, zupy niet... Taki wybredniak :)
Posted

a ile ona dostawała normalnie tego jedzenia?

i waga zaczęła rosnąć po przejściu na BARFa?

Dostawała na barfie na początku ok 750g plus smaczki. A czy przytyła po przejściu... Na początku to po sterylce, ale faktem jest że po przejściu na barfa też się "powiększyła". Nie mam tylko porównania ile kg po sterylce kiedy była na gotowanym jeszcze, a ile na barfie... Nie ważyłam wtedy jej :(

Cześć :)

Hej :)

Jestem zła- wróciłam z wystawy, pogoda do kitu, porobiłam 87zdjęć, a nie mogę ich otworzyć bo wyskakuje błąd (znowu mi aparat w fonie w kulki poleciał :pissed : )
Guest wolfheart
Posted

eh..ja zazdroszczę BARFującym :( Luna moja zjada tylko mielone na surowo,innego nie chce bez ugotowania :/

Posted

Sylwia to zupełnie odwrotnie jak moja :) Ta gotowane to bardziej marudziła, teraz surowe zjada. Chociaż... Ona to by tylko kurczaka chciała jeść :( Wołowiny w ogóle, cielęciny, jagnięciny, koniny, sarniny, łososia, gęsi też nie ruszy... Z podrobów to zje max 3 żołądki/serca z kurczaka, watróbki wcale, tylko ugotowana i do Konga przemycona :( No a oprócz kurczaka zje wieprzowine, indyka, kaczkę (ale tylko szyje, nic innego nie chce). Więc nie jest to barf jaki powinien...