Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!!
Jestem tutaj nowy, także witam serdecznie wszystkich!!
A teraz konkretniej.. Jakiś czas temu zawitała na moje podwórko śliczna suczka, ogłosiłem to tu i ówdzie, jednak właściciel się nie zgłosił i tym o to sposobem mam nowego domownika :) Nie mam pojęcia co to za rasa, czy może jakaś śliczna krzyżówka.. Liczę drodzy forumowicze na Wasza pomoc!!

[attachment=3094:11128.attach]

Posted

Tak też sądziłem ,że to może być jakaś azjatycka suczka.

[quote name='Yuki_']Tak jak poprzedniczka wspomniała. ;)
Mieszka w domu, czy na dworze?[/QUOTE]

mieszka na dworze

Posted

Jak do tej pory nie dała sie poznać ze złej strony :) kiedy spacerujemy po lesie puszczam ją swobodnie i nie miałem z nią problemu żeby mi uciekała czy coś w tym stylu. Mogę zostawić otwarta bramę i Nika nie wyjdzie. Generalnie to bardzo się boi ruchu ulicznego, kiedyś podczas spaceru po lesie doszliśmy do drogi to położyła się i nie chciała dalej iść...

Posted

[quote name='Koszmaria']oglądnij wnętrze jej uszu i pachy przednich łap-może ma tatuaż?
tatuaż by świadczył o tym,że suczka jest rasowa:)

bez tatuażu piesek jest po prostu kundelkiem:)[/QUOTE]

Ale jakim ładnym kundelkiem :D

W sumie to zależy mi jedynie na poznaniu jej genotypu, do jakiej rasy jest najbardziej podobna..

Posted

[quote name='Yuki_']Z tego co wiem hokkaido nie występuje w rudej odmianie ale mogę się mylić ;)[/QUOTE]

na google grafika wiekszość jest rudych

Posted

ja stawiam na mieszankę z Akitą,bo Shiby i Hokkaido to są psy na tyle rzadkie i cenne,że chyba nie wpadły w łapy rozmnażaczy i pseudohodowców:)
a Akity niestety miały mniej szczęścia:(