Jump to content
Dogomania

Champion of Champions, Leszno, 23.02.2014

Recommended Posts

Posted

[quote name='sota36']209 zgloszen...
Malusio...[/QUOTE]

dyplom kserówka, wysoka cena, brak medali, do 3 dni przed wystawą nie wiadomo było, który sędzia spośród 3 przypisanych do danej grupy, będzie sędziował daną rasę - jakoś to mało zachęcające.
(Żeby nie było, że tylko narzekam, to z góry uprzedzam, że jadę, aczkolwiek bez większego entuzjazmu).

Posted

[B]Lyric [/B]dokładnej daty nie podam, ale pod koniec stycznia zmarł Pan Betting, więc możliwe, że oddział jeszcze się nie "ogarnął". Co do reszty - osobiście uważam, że tytuł "Champion of Champions" jest wart przyjazdu do Leszna. Medali nie ma, ale z tego co się orientuję - na konkurencjach finałowych zawsze były pucharki. Na leszczyńskiej międzynarodówce medali też nie kojarzę. ;) Nie wiem, jak to wygląda na innych międzynarodówkach, więc ani tego nie pochwalam, ani nie krytykuję. Wystawę championów znam tylko i wyłącznie ze strony widza, zawsze odnosiłam wrażenie, że wystawa jest dobrze zorganizowana i jakichś rażących błędów nie ma. Ale jak mówię - znam to tylko ze strony trybun.

Wczoraj wysłałam do oddziału maila czy katalog będzie można kupić - otrzymałam odpowiedź iż istnieje taka możliwość, a katalog kosztuje [B]10zł[/B];).

Posted

Jestem zadowolona - CWC, BoB:) ale najwazniejsze zdanie Sedziego wypowiedziane podczas ogladania Elfi - "Jakie ladne zwierze do nas przyjechalo" - :) Bardzo sie ciesze! Jakby komus w obiektyw wpadla moja Elfi - wystawial ja maz, nr 14, rasa schapendoes - prosze o fotki.
ps a tak lyzka dziegciu...niefajna byla obsluga porzadkowa...dziwni ludzi, wytrzasnieci niewiadomo skad, np. nabijali sie z wyczesywania pudla, golenia nowofunlanda....takie to prostackie, rzucali przeklenstwami... Fajnie by bylo, bo podejrzewam ze oddzial byl "zmuszony" do ich zatrudnienia, zrezygnowal z nich...

Posted (edited)

Uwaga, uwaga - dla zwycięzców ras były medale. :evil_lol:

Pierwszy raz na tej wystawie byłam od początku do końca. I chyba co roku będę siedzieć te siedem godzin, bo jest na prawdę miło. Dodatkowo miałam okazję z bliska zapoznać się z nagim psem meksykańskim, weteranką. :loveu: Później ten post uzupełnię o konkretne wyniki, które znam - pierwszy raz w rękach miałam katalog, więc pomyłki mogą się zdarzyć. Jak ktoś jest ciekaw stawek - pisać.

[B]sota[/B] widziałam kudłacza! Jak wchodził na ring to nijak nie mogłyśmy z koleżanką rozgryźć cóż to za rasa. :lol: Nie myślałam, że to Ty z nim przyjechałaś, ubzdurałam sobie, że będziesz z briardami i koniec... Z tego co kojarzę nie zostaliście na finały - czemu?
[CENTER]
[COLOR=#a52a2a][FONT=verdana][SIZE=5][B]WYNIKI[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]

[B]BEST IN SHOW

[/B]1. mastif tybetański - [B]KUNZANG BAL BHAGYA TO BISURMAN[/B]
2. chihuahua długowłosa - [I]chyba [/I][B]LORD GROMADA GWIAZD[/B]
3. golden retriever
4. beagle - [B]KISLEV PARKN DOWNUNDER[/B]

[B]GRAND PRIX LESZNA[/B]

1. american staffordshire terrier - [B]DAKOTA SPECIAL FOR YOU CANOSSA[/B]
2. wilczarz irlandzki - [B]NARNIA FESTINA[/B]
3. shiba inu - [B]ARES KAI ULUBIEŃCY KASI [/B]lub [B]YUZUKI GAMROON[/B]

[B]BOG I[/B]

owczarek szkocki collie długowłosy - [B]ABAT AL AQDAR OD MOHTARÓW[/B]
owczarek australijski typ amerykański - [B]TRULYAWESOME ZIGGY STARDUST[/B]
polski owczarek nizinny - [B]FAWORYT KONTEKST[/B]

[B]BOG II[/B]

czarny terrier rosyjski - [B]OLIMPIC YABLUNEVYI[/B]
nowofundland - [I]chyba [/I][B]BRAVO MASTER KENAMU[/B]
sznaucer olbrzym - [B]NAPOLEON DYAS POLAND[/B]
mastif tybetański - [B]KUNZANG BAL BHAGYA TO BISURMAN

BOG III
[/B]
terrier walijski - [B]TOTOLOTEK ALUZJA[/B]
american staffordshire bullterrier - [I]chyba [/I][B]DAKOTA SPECIAL FOR YOU CANOSSA[/B]
terrier szkocki - [B]ALITE LITTLE MISS LOVER[/B]

[B]BOG IV [/B]

jamnik krótkowłosy miniaturowy - [B]MOONLIGHT BEAUTY SPARKLEY[/B]
jamnik krótkowłosy standard - [I]chyba [/I][B]FLETCHER CANIS VENATOR[/B]
jamnik szorstkowłosy standard - [B]MIDAS Z DZIADA PRADZIADA [/B][I]lub [/I][B]EX SENTIA CAUGHT YOU LOOKING

BOG V[/B]

siberian husky - [B]ARCTIC FRIEND WINTER QUEEN[/B]
thai ridgeback dog - [B]ELZA HABAS[/B]
shiba inu - [I]nie wiem[/I]

[B]BOG VI[/B]

beagle - [B]KISLEV PARK DOWNUNDER[/B]
grand basset griffon vendeen - [B]CORALINE SUCCESION OF BARON[/B]
gończy polski - [B]GRAMEN KŁUSUJĄCA SFORA [/B][I]lub [/I][B]SZABLA KŁUSUJĄCA SFORA[/B]
posokowiec bawarski -[I] chyba [/I][B]BABKA MAKOWA HAZBA[/B]
[B]
BOG VII
[/B]
seter irlandzki - [B]ARGO RYSI WYKROT[/B]
seter angielski - [B]LAURA LIWIA ELATER POLONICA[/B]
wyżeł weimarski - [B]JOTA ARAGONESA

BOG VIII[/B]

golden retriever
springer spaniel angielski - [B]LORDSETT JUST DO IT[/B]
angielski cocker spaniel

[B]BOG IX

[/B]shih tzu - [B]GIULIETTA MERLOT POLAND[/B]
chihuahua długowłosa - [I]chyba [/I][B]LORD GROMADA GWIAZD[/B]
boston terrier - [I]chyba [/I][B]WREDNA PINDZIA Z CZAŃCA[/B]
pekińczyk - [B]CHRISTMAS CARD ASTARTE GOLD[/B][B]

BOG X

[/B]wilczarz irlandzki - [B]NARNIA FESTINA[/B]
chart polski - [B]MAURYCY ARCTURUS[/B]
chart angielski greyhound - [B]RHIANNON FIONN CLANN[/B]
[/CENTER]

Za ewentualne błędy - najmocniej przepraszam. Nie zawsze byłam na sto procent pewna, stąd też te wszystkie "lub" i "chyba". Skupiałam się głównie na kilkunastu rasach, których wyniki możliwe, że podam jutro. ;)

Edited by Dioranne
Posted

[quote name='Dioranne']
Jak ktoś jest ciekaw stawek - pisać.
[/QUOTE]

W takim razie, poproszę o stawkę pekińczyków.:smile:

Posted

Zwracam honor oddziałowi leszczyńskiemu, w tym roku się postarali :)
Ładne dyplomy (już nie kserówki;) ),medale, szampan oraz medale dla zwycięzców grup. Brawo.

Posted

[quote name='Dioranne']Pekińczyk był tylko jeden - jest na BOG IX. ;)[/QUOTE]

Dzięki. :-) Widzę, że rasa w odwrocie. Wielka szkoda.:-(

Posted

[B]asia_i_bora[/B] strasznie głupia sytuacja z gończym, tym bardziej, że komentator z trzy razy powtarzał sędziemu ile psów może wybrać. Później tłumaczył, że gończy został zapewne "awaryjnie" wybrany... Dlatego go też wpisałam - zaraz dopiszę o co z biedakiem chodzi. ;)

[B]sota[/B] teraz mnie olśniło, że Was widziałam na BOGach... Krótką mam pamięć strasznie. :lol: Tak nawiasem mówiąc - pierwszy raz PONy widziałam na żywo. Myślałam, że to duże psy, jak bobtaile, a tu zdziwienie, że to takie małe jakieś.

[B]Lyric[/B] w takim razie zapraszamy za rok i w tym roku na międzynarodową. :p

[B]Lotty [/B]ogólnie psów było mało, w poprzednich latach ciężko było przejść pomiędzy klatkami, żeby móc wejść na widownię. W tym roku tak nie było, a szkoda. Może w przyszłym więcej wystawców zdecyduje się Leszno odwiedzić. Mam nadzieję, że po udanej wystawie championów dużo czworonogów przyjedzie na leszczyńską międzynarodówkę.

Posted (edited)

Best In Show - mastif tybetański, KUNZANG BAL BHAGYA TO BISURMAN (drugi raz zrzędu, bodajże). Czemu mnie to nie dziwi? :diabloti:

Edited by Skyy
Poprawka
Posted

[B]Skyy [/B]doskonale Cię rozumiem. Mocno trzymałam kciuki za beagla (przedstawiciela tej rasy w tak dobrej formie jeszcze nie widziałam), ale niestety... Powoli chodzenie na "moje" wystawy mnie nudzi, bo z góry wiem kto zgarnie BIS. :roll: