Jump to content
Dogomania

Pozycje Wystawowe, czyli wszytsko jak wystawić retrievera.

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a to? probowałam ustawiac na wszystkie sposoby. wydaje mi sie ze przy staniu z przodu stoi najładniej. jedyne co to problem ze sie ciagle rusza, a jak nie ma smakołka glowa idzie w doł (dlatego reka na kufie na 2).
jak wasze opinie? :)

Posted

Zaczne od tego że macie złą ringówke ;P lewa tylnia łapa "odskoczyła" ale ogólnie podoba mi się gdyby nie ta ręka na kufie mo psiak miał to samo i mozna podawać to tak żeby nie zadzierać tak tej kufy a nasza nowa poza tak przy zabawie :)
Zdjęcie ze złej strony troche robione i ogon akurat się zagiął :(

Posted

Ja osobiście wole cieńsze ringówki,łatwiej się mieszczą w dloni ;) i mniej się rzuca w oczy . Na wystawie pochodź po stoiskach napewno coś znajdziesz :)

Posted

my na poczatku wystawialismy na grubej, bo ani ja ani ona nie - zero obycia ringowego :) do tego dochodza wrazliwe łapy (nawet na rowerze musze w rekawiczkach :( ).
teraz mamy troche ciensza ale to i tak nie moj ideał ringowki...
mamy tez czerwona ale okropnie w niej wyglada a ringowka jest straszna :P

Posted

Moim zdaniem z tego co widze na zdjęciach Magia jest drobną suką więc lepiej wyglądała by w cieńszej ringówce,a tak to nauczyć psiaka i ... nosić zapasową ;P

Posted

Nad zachowaniem Magii pracuję, staram się maksymalnie. Na razie mi nie wychodziło, teraz przygotowujemy się do Katowic... Pracuję z nią dużo, mam nadzieję że będą tego skutki.

Cieńszą ringówkę kupię jeśli przynajmniej raz pies się dobrze wystawi. Wcześniej wolę nie ryzykować:lol:

Posted

Kaya napisał(a):
Spokojnie żartowałam najpierw gruba ja tez tak zaczynałam :)

Dobra, zobaczymy jak się nasza bardzo gruba ringówka spisze na Katowicach:evil_lol:

Oczywiście ringówka z psem xD;)

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

My tez mamy trochę problemy z ustawieniem, raz nam wychodzi profesjonalnie a raz kiepsko. Jak tylko zatrudnię kogoś do zrobienia nam zdjęć to poproszę was o komentarz. Natali@ pozycja bardzo ładna, myślę,że pozycja wizy tez jest bardzo dobra, a poza tym to już było po ocenie, więc już tak się nie przykłada do postawy

Posted

[quote name='aniada']

Co sądzicie o postawie Goldi?

Tylne łapy nieco do tyłu - są za blisko siebie.
Głowę proponowałabym wziąć na smaka.

[quote name='ryjkomanka']
a co sadzicie o mojej krowce?

Wszystko dobrze, tylko proponowałabym jeszcze trzymać ogon i głowę wziąć na smaka :)