Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

własnie nikt nie interesuje sie filunia a ona tak chce domu ale martwie sie tez o jej szczeniaka bo ludzie mieli podpisac z nami umowe przyjechac na 2 szczepienie i uiscic koszty adopcyjne 50 zł nie mam z nimi kontaktu to dziewczyna zdogo była odpowiedzialna za adopcje pisze jej maile i nic

Posted

[quote name='Fundacja Medeor']własnie nikt nie interesuje sie filunia a ona tak chce domu ale martwie sie tez o jej szczeniaka bo ludzie mieli podpisac z nami umowe przyjechac na 2 szczepienie i uiscic koszty adopcyjne 50 zł nie mam z nimi kontaktu to dziewczyna zdogo była odpowiedzialna za adopcje pisze jej maile i nic

zacznijmy od poczatku moze
- o zapłacie za psa ktorego oddałam za darmo doweidziałam się drogą mailową ( 1 raz ) a nie jak byłam tam osobiscie i rozmawiałam z panią ktora Medorem się zajmuje ( prawdopodobnie Twoją mamą)

- wczseniej chyba wszyscy zapomieli wspomniec ze za szczeniaka płaci się u Was 50,00 ( ktore zapłace z własnej kieszeni)
-jesli chodzi o umowe to mieliscie wystraczajaco duzo czasu aby ja przygotowac i aby była gotowa wtedy kiedy odbierałam Filipka
-termin odebrania Filipka był wczesniej ustalony - nie pojawiałam się tam nie umowiona a żadnych przygotowanych dokumnetów nie było.
- psa mi wydawała pani ktora nie była za bardzo poinformowana ( nie wiem czemu byc moze p. Prezes z Medora nie przekazała bo sama miała akurat wolne)
- a jesli chodzi o wysyłane do mnie maile to są one skieropwane z prośbą o pomoc potrzebujacemu akurat pomocy zwierzęciu ktore macie a nie o zapłate , szczepienie i zdrowie Filipka.
- jesli chodzi o kontakt ze mną to oprocz maili Twoja mama ma do mnie 3 lub 2 nr telefonow zapisane w notesie ( zeszycie ) na biurku
- a jesli chodzi o włascicieli Filipka to nie sądzisz chyba ,że beda jechali 40 km do Was na szczepienie skoro mają lecznice weterynaryjną w poblizu.

czy masz jeszcze jakies niewyjasnione zapytania i problemy? Odpowiem na kazde .

A jesli chodzi o biedną Filę to biorac pod uwagę wasze ceny gdzie trudno za darmo psom znaleźć dobre domy a co dopiero płacac 50 czy 100 zł jak podajecie w cenniku to moze nad tym warto się zastanowic.

Posted

no wiec tak zacznimy od tego ze ja odpoczatku mówilam ci ze pieski u nas kosztuja bo utrzymujemy sie sami pozatym nie jestem zdania zeby dawac zwierzaka za 1 zł ludzie musza wiedziec ze pies kosztuje byli u nas ludzie ktorzy brali dalmatynke z marmurowej własnie za 1 zł i po 11 juz nie cha jej bo po tylu latach teraz wystapiła niby alergia niby ..dzwonia do nas ludzie po psy mimo kosztow teraz zadzwonił pp z pabianic powiedział ze woli pieska od nas wysterylizowana suczke lub wykastrowanego pieska i koszty nie graja roli bo u nas pies ma wszystko... szefowa fundacji jak okresliłas nie miała wolnego tylko musiała w tym czasie pojechac do lodzi załatwiac sprawy jak zauwazyłas u nas nie ma tabunu ludzi sami robimy ksiegowosc strone wszystko interwencje telefony ja nawet w domu mam szczeniaka....... jest co robic uwierz mi p bogusia ktora wtedy tam pracowała sama powiedziała mi ze przyjedziesz po umowe ksiazeczke i na kolejne szczepienie a pewnosci czy pies bedzie miał dobrze czy nie nigdy nie mamy do konca mam jeszcze pytanie czy masz kontakt z tymi ludzmi co go adoptowali acha za starsze pieski bierzemy mniej pieniedzy mimo ze weterynarz liczy za zabieg sterylizacji tak samo bez wzgledu na wiek teraz zgłosiła sie pani na starsza spanielke ale i ona pokrywa czesciowo koszty podrozy do krakowa uwazam ze ludziom nie mozna dawac wszystkiego za darmo bo potem tak jak ostatnio wyrzuca rotwailerke z rakiem czy nastepna sunie ktora ma nowotwor sutkow i raka w uchu
i jeszcze jedno szkoda ze ci ludzie co brali od nas szczeniaka nie pojechali po psa do longina mieliby blizej bo psy ze strykowa własnie jezdza na kosodrzwiny
owczem u nas psy i koty kosztuja ale maja wszystko czip szczepienia kastracje sterylizacje wiec mysle4 ze to nie duzo jesli podzieli sie ta kwote na kilkanascie lat zycia
w niemczech rowniez sa koszty adopcyjne i nikt sie temu nie dziwi
tez kiedys dowozilismy zwierzeta za darmo i cieszylismy sie ze ktos sie zgłosił jeszcze tego samego dnia jechalismy psa czy kota odebrac

Posted

A tak dodam na marginesie ,ze wczesniej to my nie rozmawiałysmy ze soba , to ze pies pojechał do Strykowa to zupełny przypadek ,ze tam akurat znalazłam mu dom
a poza tym jego adopcja była załatwiana przez i na prosbe dogomaniakow kiedy jeszcze Medor nie pojawiał się na dogomanii;).

Aby nie było takich nieporozumien to napiszcie w jakiej wysokosci ponosi się opłaty za psa z FUNDACJI MEDOR i wtedy bedzie wszystko jasne

Posted

rozmawiałas ze mna bo na stronie był podany wczesniej moj nr tel domowy i nr tel kom tez ja go odbieram a na zdiecia czekam
mamy załozony watek naszych zwierzakow na dogo i sa napisane ceny warunki adopcji itd angelika z dogo była dzis w medorze i porobiła fotki

Posted

Fundacja Medeor napisał(a):

mamy załozony watek naszych zwierzakow na dogo i sa napisane ceny warunki adopcji itd angelika z dogo była dzis w medorze i porobiła fotki

Wątki macie od teraz a jak była sprawa Filipka to ich nie było.Szkoda czasu na bezsensowne pisanki.

Widze ,że masz klopoty z pamięcią i mylisz fakty bo podczas gdy ja zabierałam Filpka Twoja mama nie wtrociła jeszcze z wyjazdu od rodziny bo to był długi czerwcowy weekend a nie jak piszesz była na miescie i załatwiała sprawy -to tak na marginersie.

A jak chcesz znalezć suni dom to napewno nie w ten sposob .

Posted

Ruda a tak naprawde to o co ci chodzi? Wątek Filipka zakładałam ja (nikt mnie o to nie prosił) trafiłam na jego zdjęcie przypadkiem przeglądając zdjęcia schronów. I inormacje dotyczące opłat widziałam

Co do Fili to założyła go Nastussia na moja prośbę.

W jaki więc sposób nalezy szukac domu Fili? Może mi dasz instrukcje..?:oops: