Doda_ Posted January 7, 2014 Posted January 7, 2014 Taki temat już im załozyłam na miau.pl i tu też zakładam : Cześć dziewczyny . . . Pod balkonem (koło nas, u pewnej pani, 2 klatki dalej) okociła się kotka, tzn nie pod balkonem tylko w takiej dziurze między 2 blokami. . Dzisiaj mają około pół roku - / + . . Mam zamiar złapać , kotki do sterylizacji, opiekę po sterylizacji myślę że bym zapewniła w ciepłej piwnicy (pralni ) u mnie nie ma szans, ponieważ mam dużego wilczura który hałasu by narobił na zapach obcych kotów, a drugi powód to taki że mam kotkę znajdkę z ulicy, ma tylko jedną szczepionkę , z drugą ciągle zwlekamy bo ciężko wyleczyć do końca oczy [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_sad.gif[/IMG] ma nawracające zapalenie spojówek . . a więc, te bezdomniaki, będę potrzebowała klatkę-łapkę , miałby ktoś pożyczyć ?? Muszę sąsiadów się spytać, czy się zgadzają na trzymanie kotów w piwnicy na trochę po sterylizacji - miauczenie . . . Aha i żeby zacząć łapanie, trzeba też pogadac z tą panią, która je dokarmia i nawet na balkonie na partnerze ma taki domeczek dla nich, żeby się nie zmarzły . . Nie chodzi mi o to, żeby mieć jej zgode na łapanie, tylko o to, żeby klatka-łapka spokojnie stała na jej balkonie albo pod balkonem.. kiedy są darmowe sterylizacje dla bezdomniaków ? nasz wet odpada- bierze 300 zł, ale spytam jaka cena byłaby dla bezdomniaków (z ciekawości [IMG]http://forum.miau.pl/images/smilies/icon_confused.gif[/IMG] ) druga wetka - 150 zł . . . nie wiem też ile kotek, a ile kocurów . .razem ok. 4-5 . . zdjęcie zrobię jak wrócę do domu, bo jestem u faceta. nie wiem też, czy po sterylizacji wypuścić, czy złapać wszystkie i po sterylce znaleźć im domy . . . Uciekają od ludzi, ale może tej pani chociaż w połowie ufają . . . Nie mam pojęcia czy nadal jest ich matka, wydaje mi się że już dawno nie widziałam Quote
Doda_ Posted January 19, 2014 Author Posted January 19, 2014 dostałam, odpisałam :) cały czas czekam na miejsce w schronie . . . .podobno mogą wysterylizować kotki . .. potem je wypuszczę . . Quote
katik Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Fajnie, że sosnowieckie schronisko tak dobrze działa. :) Quote
Doda_ Posted January 28, 2014 Author Posted January 28, 2014 Tak, ale na miau już cisza . . terenia która miała wszystko załatwić, nie daje znać :( spróbuję jeszcze raz napisać. Quote
Recommended Posts