Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Naprawdę? Chciałabyś Andziunię moją jedyną??? No, Tobie dam w ciemno!
Aaale ja jeszcze nie jestem na 100% pewien płci...to tak na wszelki wypadek;)
Neris - i o to chodziło! Od początku!

Posted

No..ale prawie deficyt. Przynajmniej na razie więcej mamy chętnych niż świnek. Myślę, że jeśli chodzi o laboratoryjne, to mamy na swoim koncie ogromny sukces. Tyle świnkożyć uratowanych...

Posted

[quote name='Elurin']No..ale prawie deficyt. Przynajmniej na razie więcej mamy chętnych niż świnek. Myślę, że jeśli chodzi o laboratoryjne, to mamy na swoim koncie ogromny sukces. Tyle świnkożyć uratowanych...[/quote]
alez oczywiście, tymbardziej ,że wydawało się że chłopaków to nikt nie chce , a tu same ( prawie) chłopaki do adopcji:multi:
dlatego tez uwazam że to niemały sukces:cool3:

ja tez mam jedną chętną na świnkę, ale to dopiero pod koniec sierpnia;) ,dlatego na razie nic nie pisałam , i nie kierowałam tu.

Posted

[quote name='invictus hilaritas']wiecie co ja sie juz we wszystkim pogubilam :) czy sa jakies swinki do adopcji ? czy juz nie ma ? musimy zrobic porzadna liste zebysmy wiedzieli kto i na jakie proski czeka :)[/quote]
Jutro zrobię aktualizację listy. Aha, jest razem z fotkami świń do adopcji w 1 poście.

Posted

no jak to -
do adopcji są:
Ugryź
dzieci Balbiny-3 świnkoosoby
Prązek - [COLOR=red][B]dla Neris[/B][/COLOR]
oraz braciszkowie z labo
oraz świnka z Kalisza
oraz świnka na Paluchu

zasadzkas - podobno na paluchu to samiec.
elurin dajesz klatke dla Zasadzkas? czy mam brac te kapuszkową?

Posted

a co to za świnka z Kalisza??? bo ja już się pogubiłam ... znowu,

ja to jakas za wolna jestem ,nie nadązam za wami:shake:

( neris ja pamiętałam ,że Prążek Twój;) , i od razu go wycięłam z forum gdzie umieściłam świniaki do adopcji:razz: )

Posted

[quote name='Neris']Spuścić z Was oka nie można, zaraz Prążka chcą rozdysponować noooooooo!!!!!!!
Przecież on sam mówił że jest mój![/quote]
Dokładnie! Przed chwilą! Właśnie na Was terkocze i kręci zadem, ciotki!
Daję Zasadzkas klatkę po Łomiance. Aha, Pucka, wybrałaś już imię?

Posted

no cóż chyba wszyscy znamy historię nici-karolci i jej świnki, którą musiała oddać? do sklepu. na przechowanie? ja tez jestem trochę nie w temacie. do karolci zostały wysłane wiadomości i czekamy na odpowiedz - co z tą swinką ( bardzo możliwe że ciezarną) - bo już dawno nikogo nie uratowaliśmy i morale sie obniżyło;)

Posted

nie a co ? masz jakies oprócz tej ulepkowatej Różyczki no sorki prezesuniu :)
Z imieniem to jest tak ze ono samo musi przyjsc. Jadzia przez pare miesiecy miaął imiona zmieniane jak rekawiczki. A Ince od razu dobre wybrałam!

Posted

[quote name='pucka69']nie a co ? masz jakies oprócz tej ulepkowatej Różyczki no sorki prezesuniu :)
Z imieniem to jest tak ze ono samo musi przyjsc. Jadzia przez pare miesiecy miaął imiona zmieniane jak rekawiczki. A Ince od razu dobre wybrałam![/quote]
Mam inne! Europa, Lucynka, Fredzia, Wikcia...Chcesz jeszcze?:evil_lol:
Wiem, że imię musi być właściwe. Takie pasujące do świnki. Tylko po co, Pucka, o imię pytasz, jak samo musi przyjść?;)
Wiktoria?

Posted

a bo to jak sie usłyszy to imie to sie wie ze to to! a im wiecej ludzi mówi tym jest wieksza szansa ze ktoś powie to właściwe. Lucynka? Hm... ładne ... to musi być takie imie charakterne, jakby dwubiegunowe albo nawet trzy;) np - Jadzia-normalnie, Jadwiga - poważnie, Jadźka - niegrzecznie, Jadwisia - słodko - ile mozliwości ...

Posted

Spania nie macie , czy co :crazyeye:
Wiem już , że Staś jedzie z Jurandem . Bardzo sie cieszę , bo to świnki - nierozłączki :evil_lol:
Wiórki były , ale jak córka -swinkowa specjalistka - je zobaczyła , to je wywaliła .
Wet jej powiedział , że wióki uczulają , bo się pylą i nie wiadomo z jakiego właściwie są drewna . Świnki specjalnie są bez domku . Na początku bały się . ale teraz nie reagują na podchodzące psy czy koty .
Ale jak trzeba , to zaraz coś znajdę .
Czyli zostaje Ugryż , który tak naprawdę wcale nie gryzie .

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img130.imageshack.us/img130/331/imag0009sv7.jpg[/IMG][/URL]
Shot with [URL=http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=DC2300&make=CAMERA]DC2300[/URL] at 2007-07-31

Posted

Bianko macie rację z córką! trociny uczulają brykiety 100% lepsze tylko drogie. Z domkiem jest dokładnie tak jak mówisz. Tylko ja sie zawsze z nimi utożsamiam, ze swinkami- ze chciałbym miec domek w ich sytuacji;)

Posted

Domek już jest . Znalazlam pudełko po butach , przeciełam .....tak w jednej trzeciej . Mniejszy dałam Ugryziowi .
Syn jest zły , bo pudełko było od jego butów na gwarancji , i ponoć w razie czego mu nie przyjmą :roll:

Posted

ale to chyba właśnie od trocin zależy, bo faktycznie, często są takie z jakimś pyłem , ze mi się niedobrze robiło jak je wysypywałam, zaraz mnie oczy szczypały, od pyłu, i w doatku w środku było pełno niesprasowanych , jakiś dziwnych kawałków, jakiby nie stroconą sklejke z drzazgami...:shake: , dwa razy zdarzyło mi się takie kupić ( to jeszcze jak Tole króliczyce miałam) - to je wywaliłam sama. Ja kupuje trociny, ale takie nie sprasowane tylko takie "lużniej spakowane" , i patrze żeby wiórki nie były drobniutkie, i daje siano oprócz do paśnika to właśnie na dno.

A buty przyjmą;) , mam znajomą zaprawioną w takich bojach ( miała dzinego pecha i co buty kupiła , to zaraz coś się z nimi działo), i jej przyjeli bez pudełka:cool3:

a łomianka - Makrauchenia :cool3: ;) :evil_lol: