Neris Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Się normalnie robi świnkowy deficyt! Ale Prążek mój jest no... Quote
Elurin Posted July 30, 2007 Author Posted July 30, 2007 Naprawdę? Chciałabyś Andziunię moją jedyną??? No, Tobie dam w ciemno! Aaale ja jeszcze nie jestem na 100% pewien płci...to tak na wszelki wypadek;) Neris - i o to chodziło! Od początku! Quote
zasadzkas Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 no, a ja jeszcze paluchowej nie wyciągnęła ;) będzie, jak ma być, wiadomo -przeznaczenie :p Quote
agamika Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 deficytu to chyba nie będzie nigdy, :shake: [URL]http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=221197800[/URL] to chyba nowa aukcja Quote
Elurin Posted July 30, 2007 Author Posted July 30, 2007 No..ale prawie deficyt. Przynajmniej na razie więcej mamy chętnych niż świnek. Myślę, że jeśli chodzi o laboratoryjne, to mamy na swoim koncie ogromny sukces. Tyle świnkożyć uratowanych... Quote
agamika Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 [quote name='Elurin']No..ale prawie deficyt. Przynajmniej na razie więcej mamy chętnych niż świnek. Myślę, że jeśli chodzi o laboratoryjne, to mamy na swoim koncie ogromny sukces. Tyle świnkożyć uratowanych...[/quote] alez oczywiście, tymbardziej ,że wydawało się że chłopaków to nikt nie chce , a tu same ( prawie) chłopaki do adopcji:multi: dlatego tez uwazam że to niemały sukces:cool3: ja tez mam jedną chętną na świnkę, ale to dopiero pod koniec sierpnia;) ,dlatego na razie nic nie pisałam , i nie kierowałam tu. Quote
invictus hilaritas Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 wiecie co ja sie juz we wszystkim pogubilam :) czy sa jakies swinki do adopcji ? czy juz nie ma ? musimy zrobic porzadna liste zebysmy wiedzieli kto i na jakie proski czeka :) Quote
Elurin Posted July 30, 2007 Author Posted July 30, 2007 [quote name='invictus hilaritas']wiecie co ja sie juz we wszystkim pogubilam :) czy sa jakies swinki do adopcji ? czy juz nie ma ? musimy zrobic porzadna liste zebysmy wiedzieli kto i na jakie proski czeka :)[/quote] Jutro zrobię aktualizację listy. Aha, jest razem z fotkami świń do adopcji w 1 poście. Quote
invictus hilaritas Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 napisalam maila do tej osoby- z ktorego jest jordanowa.. Quote
pucka69 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 no jak to - do adopcji są: Ugryź dzieci Balbiny-3 świnkoosoby Prązek - [COLOR=red][B]dla Neris[/B][/COLOR] oraz braciszkowie z labo oraz świnka z Kalisza oraz świnka na Paluchu zasadzkas - podobno na paluchu to samiec. elurin dajesz klatke dla Zasadzkas? czy mam brac te kapuszkową? Quote
invictus hilaritas Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 oj Neris sie na was obrazi jak nic :) Prazek ma juz dom ;) Quote
Neris Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Spuścić z Was oka nie można, zaraz Prążka chcą rozdysponować noooooooo!!!!!!! Przecież on sam mówił że jest mój! Quote
agamika Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 a co to za świnka z Kalisza??? bo ja już się pogubiłam ... znowu, ja to jakas za wolna jestem ,nie nadązam za wami:shake: ( neris ja pamiętałam ,że Prążek Twój;) , i od razu go wycięłam z forum gdzie umieściłam świniaki do adopcji:razz: ) Quote
Elurin Posted July 30, 2007 Author Posted July 30, 2007 [quote name='Neris']Spuścić z Was oka nie można, zaraz Prążka chcą rozdysponować noooooooo!!!!!!! Przecież on sam mówił że jest mój![/quote] Dokładnie! Przed chwilą! Właśnie na Was terkocze i kręci zadem, ciotki! Daję Zasadzkas klatkę po Łomiance. Aha, Pucka, wybrałaś już imię? Quote
pucka69 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 no cóż chyba wszyscy znamy historię nici-karolci i jej świnki, którą musiała oddać? do sklepu. na przechowanie? ja tez jestem trochę nie w temacie. do karolci zostały wysłane wiadomości i czekamy na odpowiedz - co z tą swinką ( bardzo możliwe że ciezarną) - bo już dawno nikogo nie uratowaliśmy i morale sie obniżyło;) Quote
pucka69 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 nie a co ? masz jakies oprócz tej ulepkowatej Różyczki no sorki prezesuniu :) Z imieniem to jest tak ze ono samo musi przyjsc. Jadzia przez pare miesiecy miaął imiona zmieniane jak rekawiczki. A Ince od razu dobre wybrałam! Quote
Elurin Posted July 30, 2007 Author Posted July 30, 2007 [quote name='pucka69']nie a co ? masz jakies oprócz tej ulepkowatej Różyczki no sorki prezesuniu :) Z imieniem to jest tak ze ono samo musi przyjsc. Jadzia przez pare miesiecy miaął imiona zmieniane jak rekawiczki. A Ince od razu dobre wybrałam![/quote] Mam inne! Europa, Lucynka, Fredzia, Wikcia...Chcesz jeszcze?:evil_lol: Wiem, że imię musi być właściwe. Takie pasujące do świnki. Tylko po co, Pucka, o imię pytasz, jak samo musi przyjść?;) Wiktoria? Quote
pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 a bo to jak sie usłyszy to imie to sie wie ze to to! a im wiecej ludzi mówi tym jest wieksza szansa ze ktoś powie to właściwe. Lucynka? Hm... ładne ... to musi być takie imie charakterne, jakby dwubiegunowe albo nawet trzy;) np - Jadzia-normalnie, Jadwiga - poważnie, Jadźka - niegrzecznie, Jadwisia - słodko - ile mozliwości ... Quote
zasadzkas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Adela vel Adelka, Adźka, Adelcia, Adelajda ;) Quote
BIANKA1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Spania nie macie , czy co :crazyeye: Wiem już , że Staś jedzie z Jurandem . Bardzo sie cieszę , bo to świnki - nierozłączki :evil_lol: Wiórki były , ale jak córka -swinkowa specjalistka - je zobaczyła , to je wywaliła . Wet jej powiedział , że wióki uczulają , bo się pylą i nie wiadomo z jakiego właściwie są drewna . Świnki specjalnie są bez domku . Na początku bały się . ale teraz nie reagują na podchodzące psy czy koty . Ale jak trzeba , to zaraz coś znajdę . Czyli zostaje Ugryż , który tak naprawdę wcale nie gryzie . [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img130.imageshack.us/img130/331/imag0009sv7.jpg[/IMG][/URL] Shot with [URL=http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=DC2300&make=CAMERA]DC2300[/URL] at 2007-07-31 Quote
pucka69 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Bianko macie rację z córką! trociny uczulają brykiety 100% lepsze tylko drogie. Z domkiem jest dokładnie tak jak mówisz. Tylko ja sie zawsze z nimi utożsamiam, ze swinkami- ze chciałbym miec domek w ich sytuacji;) Quote
BIANKA1 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Domek już jest . Znalazlam pudełko po butach , przeciełam .....tak w jednej trzeciej . Mniejszy dałam Ugryziowi . Syn jest zły , bo pudełko było od jego butów na gwarancji , i ponoć w razie czego mu nie przyjmą :roll: Quote
agamika Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 ale to chyba właśnie od trocin zależy, bo faktycznie, często są takie z jakimś pyłem , ze mi się niedobrze robiło jak je wysypywałam, zaraz mnie oczy szczypały, od pyłu, i w doatku w środku było pełno niesprasowanych , jakiś dziwnych kawałków, jakiby nie stroconą sklejke z drzazgami...:shake: , dwa razy zdarzyło mi się takie kupić ( to jeszcze jak Tole króliczyce miałam) - to je wywaliłam sama. Ja kupuje trociny, ale takie nie sprasowane tylko takie "lużniej spakowane" , i patrze żeby wiórki nie były drobniutkie, i daje siano oprócz do paśnika to właśnie na dno. A buty przyjmą;) , mam znajomą zaprawioną w takich bojach ( miała dzinego pecha i co buty kupiła , to zaraz coś się z nimi działo), i jej przyjeli bez pudełka:cool3: a łomianka - Makrauchenia :cool3: ;) :evil_lol: Quote
Recommended Posts