*Magda* Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 [quote name='Bejti']Witam, Witam :) Czytam sobie właśnie o tych kapcioszkach co to Dexter lubi sobie do posłanka zanosić...Moja Arianna na przykład, uwielbia skarpetki, koloru każdego,rozmiaru też ;] Potrafi sobie ta nasza Arianka, wejść pod suszarkę na pranie i powybierać tylko skarpetki spośród całego innego prania ;] Pozrzuca sobie je na ziemię i później owe skarpetki pakuje do paszczy, czasami trzy sztuki, czasami pięć. Zapakuje do paszczy co chce i frunie na swoje posłanie :D wypluje i wygodnie się na nich ułoży :D[/QUOTE] Pewnie lepiej jej się zasypia :evil_lol: Quote
Baski_Kropka Posted February 1, 2014 Author Posted February 1, 2014 Hmm... wypranej bielizny nigdy nie zabiera, on tylko znoszone skarpetki i inne rzeczy nami pachnące, już mu trochę przeszło ściąganie rzeczy z szafek, ale kapcie skarpetki to dalej lubi :P Nie będę opisywała ich właściwości po całym dniu pracy w butach, ale widocznie lepiej się śpi haha :P Quote
Baski_Kropka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='Molowe']co tam u Was słychać? :lol:[/QUOTE] Hejo! Ojju u nas duuuzo slychac dla tego sie nie odzywałam :D mój a TZ zrobil nam niespodzianke! W sobotę o 1.30 w nocy zadzwonił i mówi ze mam mu drzwi otworzyć bo nie chce dzwonic na domofon żeby pies nie szczekał... Chwila minęła zanim do mnie dotarło i otwarłam te drzwi :D wiec mielismy 1 dzien dla siebie :D:D:D:D:D chyba mnie kocha skoro tyle km przejechał dla jednego wspolnego dnia :P a siedzi w Niemczach, jeszcze dwa tygodnie :( ale będę miala piekny prezent na walentynki, bo w walentynki wraca do domu akurat :D Ale do rzeczy, skorzystaliśmy z cudownej sobotniej pogody i wspolnego dnia i pojechalismy na pierwszy wyjazdowy spacer do lasu pod Olsztynem :D mam jakieś fotki i filmik wiec wrzucę po pracy, jak tylko wrócę, mam tez zdjecia i filmiki z dzisiejszego spaceru :D A mam pytanie, czy ktoś planuje sie wybrać na dogtrekking? Pierwszy planowany jest na 26 kwietnie, miejscowość jeszcze nie podana, ale po cichu myślę, ze moze to byc Koszęcin lub Jerzmanowice ale kto wie... Ma byc jakas nowość :D Gdyby ktoś mial ochotę śledzić co gdzie i jak to [url]www.dogtrekking.com.pl[/url] :) Z góry przepraszam za pelno byków które pewnie popełniłam piszac tego posta ale telefon doprowadza mnie do szalu :P Quote
Molowe Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Ale miałaś cudowną niespodziankę to kochane,że chciało mu się przyjechać :loveu: fajnie,że za niedługo wraca :lol: Quote
Yoana Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Ale będą walentynki ;) Fajnie, że chciało się Tz -towi chcieć- i za to się ich kocha- mój tez mi robił takie niespodzianki :loveu: Czekam na zdjęcia Czarnuszka :lol: Quote
rashelek Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Cudownie, że tak do Ciebie przyjechał :loveu::loveu::loveu: No i na Walentynki idealny prezent to będzie :D Czekam na fotki z wypadu w takim razie! A z tym dogtrekkingiem to muszę poczytać co i jak, te miejscowości to w ogóle gdzieś w pobliżu Czewy są? :lol: Quote
Baski_Kropka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Wiecie co!? Oglądam właśnie UWAGE, masakra jakaś..nie wiem gdzie to jakieś "prywatne przytulisko" staruszka kiedys pewnie z dobrym sercem teraz zniedołężniała zdziwaczała..ahh masakra najbiedniejsze w tym zwierzęta :( Serce mi się kraje, je*** system Polski ułomny do cholery... nikt z tym nic nie potrafi zrobić, do jasnej cholery, co musi się stać jeśli nie to cierpienie zwierząt i to w takich ilościach? Tragedia? Musi zginąć ta kobieta pod kłami psów żeby ktoś się zainteresował? :/ Jak patrze na tych opasłych dupków na stołkach w urzędach to rzygać mi się chce! [quote name='Molowe']Ale miałaś cudowną niespodziankę to kochane,że chciało mu się przyjechać :loveu: fajnie,że za niedługo wraca :lol:[/QUOTE] Ja się już nie potrafię doczekać! SMutno tak samej, nie dość, że w mieszkaniu sama to jeszcze w Czestochowie nie mamy znajomych za bardzo...tylko z pracy, ale wiadomo jak to znajomości w pracy :P [quote name='Yoana']Ale będą walentynki ;) Fajnie, że chciało się Tz -towi chcieć- i za to się ich kocha- mój tez mi robił takie niespodzianki :loveu: Czekam na zdjęcia Czarnuszka :lol:[/QUOTE] Oj ja to go straaaaaaaaaaaaaaasznie kocham! :D A zdjęcia zaraz będą :D [quote name='rashelek']Cudownie, że tak do Ciebie przyjechał :loveu::loveu::loveu: No i na Walentynki idealny prezent to będzie :D Czekam na fotki z wypadu w takim razie! A z tym dogtrekkingiem to muszę poczytać co i jak, te miejscowości to w ogóle gdzieś w pobliżu Czewy są? :lol:[/QUOTE] Dogtrekkingi to są różnie. Koszęcin jest bliziutko przecież rzut beretem pod Czewą, Jerzmanowice pod Krakowem, a edycje dogtrekkingu są różnie, w Wiśle, Brennej, Pawełkach, Złotym Stoku itp ;PAle impreza niezapomniana i w ogóle super inicjatywa :D Quote
*Magda* Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Widziałam tę Uwagę ;) Fakt, masakra jakaś :roll: I najgorsze, że według Głównego Inspektora Weterynarii, tak jest wszystko w jak najlepszym porządku :mdleje: Quote
Baski_Kropka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Tak pięknie jest, że nie mogę sie nazachwycać :P [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/197/xqfy.jpg[/IMG] Niech mi ktoś powie, że to nie wygląda uroczo ^^ Kiepskie fotki bo telefonem ale zawsze to coś :D [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/30/dh4o.jpg[/IMG] Bajeczny płotek :D [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/37/n1ts.jpg[/IMG] A oto czarnuch i jego "inteligentny" wyraz pyska ;P Zawsze się z niego nabijam, bo on jest mądry i szybko łapie...ale jest takim głuptokiem roztrzepańcem :P [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/703/71pb.jpg[/IMG] Kurcze zawsze łapie jakieś dziwne perspektywy... [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/850/05uh.jpg[/IMG] Dupcia go przerosła ^^ [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/196/4i76.jpg[/IMG] Quote
Baski_Kropka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Namierzamy... [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/203/gdlr.jpg[/IMG] [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/36/c95a.jpg[/IMG] Saren nie ma to lecimy dalej :) [IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/571/e3aj.jpg[/IMG] Quote
rashelek Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Bardzo mi się podoba ten Twój pieseł :loveu: Uroczy jest i tą figurkę ma cudowną :D Quote
Baski_Kropka Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 [quote name='magdabroy']Piękny jest :loveu:[/QUOTE] piekny ale lobuz z niego :D dzisiaj spotkaliśmy znowu sarnine :/ czasami dalo sie dotrzec do jego podświadomości i kontaktował a czasami masakra :P [quote name='rashelek']Bardzo mi się podoba ten Twój pieseł :loveu: Uroczy jest i tą figurkę ma cudowną :D[/QUOTE] ojj figurkę to on ma atletyczna :D i wazy juz 25 kg czyli przybrał juz u nas prawie 1 kg :D bardzo intensywnie zastanawiam sie nad zmiana diety na BARF... Ale jeszcze sie nie zabrałam porzadnie do lektury żeby poszukac co jak gdzie i za ile :) a w ogóle to będziemy sobie chyba konstruować jakiś mały tor agi. Ale tutaj tez ciezko rozmyślam nad tym jak to rozwiazac :P wczoraj bawiliśmy sie pilka na sznurku :D:D:D tzn bardziej sznurkiem niż pilka, ale są postępy malutkie. <3 Chcemy na psi spaceeeeer!!!!!!! :D Quote
rashelek Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 No to ładnie, pewnie tak do 30kg będziecie chcieli dobić? Z BARFem to nie pomogę, bo nie znam się zupełnie na tym, kiedyś cośtam czytałam, ale mnie przerosło ;) Torek Agi ponoć fajnie można zrobić samemu, na pewno na necie znajdziesz instrukcje jak i z czego :) Aj no z psim spacerem to też w sumie bym się wybrała, ale nie wiem jakby to zrobić żeby się zgadać w końcu ;) Quote
*Magda* Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Barf jest straszny tylko na początku, potem idzie z górki ;) Quote
Baski_Kropka Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 (edited) [quote name='rashelek']No to ładnie, pewnie tak do 30kg będziecie chcieli dobić? Z BARFem to nie pomogę, bo nie znam się zupełnie na tym, kiedyś cośtam czytałam, ale mnie przerosło ;) Torek Agi ponoć fajnie można zrobić samemu, na pewno na necie znajdziesz instrukcje jak i z czego :) Aj no z psim spacerem to też w sumie bym się wybrała, ale nie wiem jakby to zrobić żeby się zgadać w końcu ;)[/QUOTE] Jeśli Mikrus nie lubi jeździć daleko tramwajem czy pociągiem, to my możemy wyjść po Was na PKS na przykłąd, kawałek drogi od nazych łączek, ale jemu się takie wicyeczki przydadzą. Ale to już od was zależy. 16 lutego mamy wolne, luby już jest, mogli byśmy też gdzieś podjechać, ale M. pewnie bedzie chciał odpoczywać w domu po delegacji a nei sie włóczyć :P Spoko w końcu się jakoś zgadamy :P Taki tor agi można nawet kupić jakiś podstawowy nieduży... ale samemu też faktycznie można fajny zrobić. Na razie zacznę od zabawy z hula hop i przechodzeniem przez niego :) A jak luby wróci to będę go molestowała, żeby myślał i konstruował :D A mam jeszcze pytanie, bo chciała bym w ramach socjalizacji iść na szkolenie, wiadomo tam trochę psów i ludzi no i ktoś by nad nami czuwał, chociaż i tak nam świetnie idzie :P Na razie pojawiła się kolejna rzecz, nad którą chciałą bym zapanować, mianowicie szczekanie, szczeka jak coś mu nia pasi na podwurku i obwrzeszczał dzisiaj sąsiada który przyszedł zapłacić do nas za neta... zaprowadziłam go na miejsce, ale oczywiście gadzina wróciła za mną, tylko już bez szczekania. Przed chwilą oburczał okno bo były hałasy... a mnie się to nie podoba, więc idę szperać na forum jak z tym podziałać. Bo jednak jak jestem w domu, to wole żeby on nie decydował o takich sprawach jak wpuszczanie gości itp ^^ Musze mu to zachowanie czymś zastąpić. Na razie zmieniamy taktykę wychodzenia z domu i generalnie wprowadzamy komendę zwalniającą z siadu itp bo się rozbestwił coś ostatnio :P Wracając do pytania które chciałam zadać :D Słyszałyście albo korzystałyście z jakiegoś ośrodka/szkółki? Coś poleciacie? Bo mnie z opisów na razie przypadło tylko podaj łąpę czy jakoś tak w Czewie oczywiście :) [quote name='magdabroy']Barf jest straszny tylko na początku, potem idzie z górki ;)[/QUOTE] A stosujecie BARF? Ja się nie boje że trudno jest tak karmić. Czytałam ostatnio bardzo interesujący artykuł na temat wpływy na zdrowie i zachowanie psa, oraz opisane tam było w jaki sposób pies trawi jedzenie itp... i stąd moje rozkminki :) Mówiono tam o tym jak na układ trawienny i ph żołądka wpływa sucha karma, a jak BARF i zainteresowałam się tematem :) Generalnie, przyznać muszę, że Dex mnie zaskakuje, jeszcze go nie potrafię w każdej sytuacji odczytać, ale jest coraz lepiej. Dzisiaj poznaliśmy teriera :) Znałam już tego psa i tego Pana bo z Baskim się lubił a dzisiaj hmm...Dex generalnie ma taką tendencję, że podchodzi do psa ze sterczącym ogonem i nieco uniesioną głową, przy czym trochę się oblizuje i mlacka, podchodzi łuczkiem powolutku... fakt mlackanie łuczek i powolutku OK, ale zadarty ogon i podniesiona głowa to juz chyba troche mniej... Wracając do teriera, przy pierwszym niuchanku czułam wibracje na smyczy więc odwołałam go i poszliśmy dalej, ale potem potkaliśmy się znowu, było już bez burczenia i nawet ogony merdały ;) Na razie mamy o tyle szczęście, że spotykamy same dobrze nastawione psy... żaden nie rzuca się do gardła (poza sznaucerem sąsiadów) Cóż... chwale go za każde pozytywne zachowanie przy psie i względem psów i ludzi :) oczywiście nie smaczkami a słownie i miziankiem, bo jedzenie wiadomo jakie wyzwala emocje :P Musze wrócić do książki sygnały uspokajające, bo Baski jednak wysyłał inne i w inny sposób się komunikował ze światem :) Edited February 5, 2014 by Baski_Kropka Quote
kalyna Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 ooo a masz gdzieś ten artykuł? podasz linka? my też karmimy BARFem, choć ostatnio zastanawiam się nad zmianą na suchą..ale nadal się waham... :roll: [URL]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/36/c95a.jpg[/URL] aaa piękny :loveu: Quote
Baski_Kropka Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 to chyba to :) [url]http://www.sangoma.pl/pol/p_zywienie.htm[/url] Quote
Molowe Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Ja się orientowałam nawet niedawno bo myślę już pod kątem wakacji to torek jest dosyć prosty do zrobienia i nawet nie taki bardzo drogi,hopki są najtańsze w necie jest dużo instrukcji jak je wykonać slalom też łatwo i tanio,są ludzie którzy nawet tunel sami sobie szyją ale myślę,że akurat tą przeszkodę warto kupić gotową :D Quote
Baski_Kropka Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 (edited) Jakiś ośrodek ma w dyspozycji cały tor i chyba nawet organizuje zajęcia agi... muszę się z tym wszystkim przespać :D [url]http://www.psy.kamiron.com/sport.html[/url] Może by się umówić w ładną pogodę zapłacić (ciekawe ile?) i spróbować swoich sił? :) Edited February 5, 2014 by Baski_Kropka Quote
rashelek Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Wiesz co, no my autobus mamy już opanowany i chętnie jeździ. Tylko nie jestem pewna, czy mi wytrzyma 30min drogi w 25 bez wysiadki ;) Miała swego czasu chorobę lokomocyjną. Jeszcze troszkę niech się ociepli i na pewno się spotkamy, bo chętnie poznamy tego Czarnucha :loveu: Z torkiem, no to ja nie pomogę, bo Miczka agi nie lubi to nie próbowałyśmy nic :) Fajnie, że Dex się tak ładnie wita z psami i nie jest konfliktowy, to naprawdę dużo ułatwia w życiu ;) Quote
*Magda* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Tora jest w 100% na barf'ie od 2,5 roku. Wcześniej jadła suche+gotowane i co kilka dni jakaś surowa kość ;) Jadłospis na początek ułożyła mi jedna laska z dogo. A potem to już intuicyjnie ją zaczęłam karmić ;) Według mnie nic jej nie brakuje. Był moment, że obgryzała mi ścianę, to zwiększyłam skorupki z jajek i jest ok ;) Ja ogólnie nie lubię suchych karm i jak odkryłam barf, to było to dla mnie zbawienie :D [quote name='kalyna'] my też karmimy BARFem, choć ostatnio zastanawiam się nad zmianą na suchą..ale nadal się waham... :roll: [/QUOTE] Czemu chcesz zmienić na suchą???? Quote
Bobryna Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Śliczne macie widoczki na spacerach, płot rzeczywiście bajecznie usiany płatkami śniegu :loveu: Muszę napisać, że Dexter wygląda bardzo młodo, powiedziałabym nawet, że szczenięco :) Szkoda, że nie mam bliżej do Częstochowy i okolic, chętnie bym się wybrała z Wami na spacer ;P Kurczę, też zastanawiam się nad BARFem, gotowanie jednak mnie męczy (czyt. za dużo czasu pochłania). [B]magdabroy[/B] mogłabyś napisać jak z tymi skorupkami jest, czy w dniu kiedy nie ma w posiłku kości, to wtedy dodajesz, czy np. raz w tygodniu? Quote
Baski_Kropka Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Boryna, a moze na dogtrekkingki jezdzicie? Wszystkich tym teraz mecze, ale to super inicjatywa :D mozna spedzic super weekend, jesli e ma daleko, spedzic noc na miejscu, posiedziec przy ognisku, z rana wystartowac i potem po przejsciu trasy wracac albo zostac do niedzieli ;D gdyby ktos sie na jakis wybieral to prosze sie pochwalic :D Rashelkowe, to jak sie pogoda unormuje to Cie pomecze, moze Molisiowe i reszta spanielowych zechce ;D Quote
Recommended Posts