Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='smallpati']te krople co my mamy zabijają kleszcze jak się wbiją :)

Obroży nie używam w ogóle bo jakoś mi się wydają nie zbyt efektywne, ja tymi kroplami 2 psa zakrapiam i jest dobrze,w żadnego się nic nie wbiło jak był zakropiony a oba zaliczają: pola, lasy, parki, okolice rzek, itd..[/quote]

moja mama uznała że za obroże mniej wyjdzie, bo musieliśmy za te 30zł co miesiąc zakraplać (póki śniegu nie było, 1 kleszcza złapaliśmy w lutym chyba, zaraz po feriach), obroża 60zł i spokój na pół roku. Ale śmierdzi jak kość preparowana :cool1:

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmm no ale chyba nie zbyt dobrze skutkuje ta obroża skoro miał 5 krwiopijców :crazyeye:

Ja Moli kropie tylko 2 razy i jej starcza, nic nie łapie, ale u mnie w okolicy pewnie mniej kleszczy jest niż u ciebie

Posted

[quote name='smallpati']hmm no ale chyba nie zbyt dobrze skutkuje ta obroża skoro miał 5 krwiopijców :crazyeye:

Ja Moli kropie tylko 2 razy i jej starcza, nic nie łapie, ale u mnie w okolicy pewnie mniej kleszczy jest niż u ciebie[/quote]

tam gdzie byliśmy to górka nad samą rzeką i bagnami :cool3:'
dużo jest, szczególnie że zima była krótko, nie zdążyły pozamarzać...

Posted

ja często jeżdżę z dziewczyna nad rzekę zeby popływała, po drodze zahaczam o pola albo las i nic jej nie ma, ja juz prawie pod górami mieszkam :evil_lol::evil_lol: to może przez to, pozamarzały im dupska :diabloti:

Posted

[quote name='smallpati']ja często jeżdżę z dziewczyna nad rzekę zeby popływała, po drodze zahaczam o pola albo las i nic jej nie ma, ja juz prawie pod górami mieszkam :evil_lol::evil_lol: to może przez to, pozamarzały im dupska :diabloti:[/quote]

pewnie pomarzły : P

bo twoja pływa i jej wszystkie kleszcze w wodzie zostają :diabloti::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='smallpati']ja się w ogóle dziwie że te kleszcze się takiego wariata przyczepiły :evil_lol: widocznie nie zostały poinformowane że po łąkach biega szalony pies w łaty :diabloti:[/quote]

w końcu to było tylko 10 min : P

Posted

[quote name='Tinka:)']w końcu to było tylko 10 min : P[/quote]

biedne kleszcze :evil_lol:

Posty się poprzewracały :/

[B]
MAM COŚ DLA WAS

[URL=http://img356.imageshack.us/my.php?image=przyjacikamoliud4.jpg][IMG]http://img356.imageshack.us/img356/138/przyjacikamoliud4.th.jpg[/IMG][/URL]
[/B]

Posted

[quote name='anmi0']Świetne!
Nie ty wymyśliłaś?[/quote]

nie :evil_lol: nie jestem aż tak zdolna ;) ja tylko przerobiłam sobie zdjęcie i tekst wstawiłam

[quote name='BBeta']Dzień dobry :loveu:

Czepiają się szczegółów :shake: :diabloti:[/quote]

Dobry
no ja nie wiem, przyjdą raz za czas i jeszcze się czepiają wszystkiego :diabloti:

[quote name='Tinka:)']ja lubię się czepiać :evil_lol:[/quote]

ty się nie czepiaj lepiej :eviltong:

pamiętaj że jak będziesz nie dobra dla mnie to nie będę na ciebie głosować :diabloti:

Posted

[quote name='smallpati']
ty się nie czepiaj lepiej :eviltong:

pamiętaj że jak będziesz nie dobra dla mnie to nie będę na ciebie głosować :diabloti:[/quote]

i tak nie będziesz bo nie chcą głosowania publiczności! pf.

Posted

[url]http://images30.fotosik.pl/193/3e02a8e86c225c39med.jpg[/url] :loveu::loveu::loveu:
śliczne jest :eviltong:
a co Moli robi z taką żabą jak już ją złapie? :evil_lol:

Posted

[quote name='Tinka:)']i tak nie będziesz bo nie chcą głosowania publiczności! pf.[/quote]

ależ ty wymyślasz :diabloti: takie szczegóły zbędne to są :evil_lol:

[quote name='chester07'][URL]http://images30.fotosik.pl/193/3e02a8e86c225c39med.jpg[/URL] :loveu::loveu::loveu:
śliczne jest :eviltong:
a co Moli robi z taką żabą jak już ją złapie? :evil_lol:[/quote]

Zazwyczaj jak już żabkę dogoni to ja krzyczę fuj i ją zostawia :diabloti:
ale chyba by nie chwyciła takiego obślizgłego zwierza :evil_lol: ona preferuje drób :eviltong:

Posted

[quote name='smallpati']
Zazwyczaj jak już żabkę dogoni to ja krzyczę fuj i ją zostawia :diabloti:
ale chyba by nie chwyciła takiego obślizgłego zwierza :evil_lol: ona preferuje drób :eviltong:[/quote]
aha :D a z drobiem co robi? :evil_lol: konsumuje? :eviltong:

Posted

kiedyś byłam z nią na wsi, puściłam ją w ogrodzeniu, a za domem było osobno oddzielone siatką miejsce gdzie były kurczątka.
My siedzieliśmy przed domem tak ze nie widzieliśmy jak Moli biega ;) No i tak pijemy kawkę, a tu ciotka (sąsiadka) krzyczy że pies kury goni, no to wszyscy się zerwali ja patrze, biegnie kurczę za nim Moli, ja tak patrzę a ona głupia chwyciła kurczaka za dupę i w nogi :mad: Ja krzyczę, wszyscy się zlecieli :roll: No to do Moli "STÓJ"!!! (ma szczęśćcie ze wykonuje polecenia) zatrzymała ale dalej w pysku biedne oślinione kurczątko trzymała :angryy: No to podeszłam i mówię "puść" to łaskawie wypluła, babcia zabrała kurczaka i akcja reanimacyjna, ale maleństwo było w takim szoku że zdechło, to nie to że ona go zagryzła tylko prawdopodobnie na serce padło, nie miało żadnych ran. Myślałam że wezmę kałasznikow i ją zaszczele :angryy: Chociaż wstyd mi się przyznać bo się śmiałam ale to wyglądało bardzo śmiesznie, jak takie gówienko złapało 2 gówienko :diabloti: Zwłaszcza że Mola miała 5 miesięcy wtedy ;) teraz jej bardziej pilnuje, w sumie wtedy tez kurczaki były zamknięte ale głupie przeszły pod siatka :roll: