Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ppx']Ale super. :loveu:
Kiedy Ciebie tak wzięło na myszki :D ? Ile kosztują i też się je wystawia?[/QUOTE]

Mój wybór to poczęci wina BBety i jej stada :cool3: po raz pierwszy myszki spodobały mi się aż tak bardzo.
Od jakiegoś czasu myślałam coby tu sprowadzić, tak żeby było dobrze, większość zwierzaków odpadała ze wzg. na moje częste podróże w tym np. szczurek który wymaga więcej uwagi niż takie myszy które zajmą się sobą, Wszelkie gady czyli to co żywi się robalami jest dla mnie zbyt obrzydliwe ze względu właśnie na dietę, no więc wybór padł na myszy.
A dlaczego rasowe? To był akurat prosty wybór (choć już wybór hodowli itd. to bardziej skomplikowana sprawa) nie będę się dokładać do pseudo hodowli gdzie idzie się na ilość, tak jak w przypadku psów. Po za tym w sklepach są myszki młode którym ciężko sprawdzić płeć, a ja jako, że będę miała dziewczyny nie mogłam sobie pozwolić na niespodzianki :p

Myszki mają różne ceny, w zależności od rasy i odmiany, wahają się od 20 do nawet 65 zł (o droższych nie słyszałam) no i tak jak w przypadku psów, trafiają się pety, czyli myszki z jakąś wadliwą barwą, białą końcówką ogona itp. i cena takiej myszki jest niższa, jakieś 5 czy 7 zł ;)

Na dniach się okaże czy nie zostanę właścicielka jednej laboratoryjnej myszki, bo znajomej się samiczka okociła, a zakupiła ją w zaciążoną w sklepie zoologiczny i jeśli mała nie znajdzie domu to ją przygarnę :p zobaczymy w poniedziałek, może później, więc być może poznacie jedna pannice wcześniej niż za 3 tygodnie.

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='C&B']Kolejna myszata na forum :razz:
Znam tą niecierpliwość - na swoje 2 baby czekałam 3 tygodnie :evil_lol: No, ale potem jaka radość :loveu:[/QUOTE]

już nie mogę wytrzymać, tym bardziej gdy patrzę na gotowe lokum :roll:

Jakie masz odmiany?

Masz zdjęcia, może jesteś na mysim forum zarejestrowana? :cool3:

Posted

[quote name='NightQueen']już nie mogę wytrzymać, tym bardziej gdy patrzę na gotowe lokum :roll:

Jakie masz odmiany?

Masz zdjęcia, może jesteś na mysim forum zarejestrowana? :cool3:[/QUOTE]

Aktualnie z myszek rasowych została mi jedna - shs sbp. Druga - shs blue odeszła w maju, paraliż łapek :< Mam jeszcze jedną laborkę - biało-czarno-rudą.
na myszy.info jestem, pod nickiem 'beed' ale dawno tam mnie nie było, a fotki w galerii Cziki :)

Posted

niestety myszki często chorują :roll: przykro mi

Twoja lab. jest cudna :loveu: u mnie same jasne są, mają plamki ale jasny brąz, twoja jest genialna :loveu: wygląda jak pomieszanie marked i tan'a ;)
shs też fajne ;)

[B][COLOR=DarkOrchid][COLOR=Black]Małe Zamyszenie[/COLOR] [/COLOR][/B][COLOR=Black]to fajna hodowla, ale[/COLOR] ja ze względu na transport mam tylko dostęp do Krk i ewentualnie Katowic- ale Nevermind zawiesiła działalność

Posted

No niestety... :-(
Bardzo dużo osób mówi, że laborka jest oryginalna :cool3:
U mnie MZ było chyba najbliższą hodowlą - a i tak 120 km :diabloti:

Posted

[quote name='C&B']No niestety... :-(
Bardzo dużo osób mówi, że laborka jest oryginalna :cool3:
U mnie MZ było chyba najbliższą hodowlą - a i tak 120 km :diabloti:[/QUOTE]

ale masz pewnie sprawniejsze PKP ;)

Ja mam do najbliższej 70 km, ale nie ma najgorzej :p

Posted

Oj nie powiedziałabym :diabloti: Po myszy wybrałam się z moim tatą, który nawet dużo nie marudził, że w styczniu, jak ulice takie śliskie musi 120 km jechać po jakieś tam myszy :evil_lol:

Posted

[quote name='Shel']Wiedziałam, że się złamiesz.. :diabloti::cool3:[/QUOTE]

wasze marudzenie doprowadziłoby mnie do szału :diabloti:, wolałam powiedzieć :evil_lol:

[quote name='C&B']Oj nie powiedziałabym :diabloti: Po myszy wybrałam się z moim tatą, który nawet dużo nie marudził, że w styczniu, jak ulice takie śliskie musi 120 km jechać po jakieś tam myszy :evil_lol:[/QUOTE]

U mnie by to nie przeszło z tego względu że żaden z rodzicieli na myszy się nie zgodził, bez ich wiedzy zorganizowałam wszystko :diabloti:
Tata jak się dowiedział że jadę do Krk po myszy to zrobił wymowną minę i już więcej tego tematu nie poruszył :evil_lol:
Myszki to moja decyzja i sama po nie pojadę ;)

[quote name='Vida']Aaaa, jak super! Też kiedyś chciałam rasowe myszaste, ale mi przeszło zanim zdążyłam kilka unieszczęśliwić :lol:[/QUOTE]

nie wiem czy tak super, dowiem się jak będę je miała u siebie :cool3:

Przed chwilą wróciłam ze spaceru, zabrałam M. i aparat żeby jej zrobić zdjęcia, niosłam całą drogę 3 kg tylko po to żeby na końcu okazało się że nie zabrałam ze sobą karty i nie zrobię żadnego zdjęcia :angryy:

Posted

[quote name='Bonsai']Ale wszystkich wzięło na te myszy, szczerze mówiąc nie rozumiem tej popularności. Według mnie z gryzoni to rządzą [B]koszatniczki[/B]. :loveu:[/QUOTE]

niektórzy lubią amstaffy, inni pudle :p
Dla mnie myszy są o wiele ciekawsze i z wyglądu i z charakteru (a naczytałam się sporo o małych zwierzętach zanim podjęłam decyzję co chcę mieć)

[quote name='Unbelievable']i tak gekony są najlepsze :diabloti: :evil_lol:

wiedziałam że to będą myszy : P[/QUOTE]

może i bym się dała skusić, ale szalę przeważyła ostatnia wizyta w zoologu :cool3: zobaczyłam larwy i świerszcze na półce :nerwy:

Teraz to wszyscy wiedzieli, a wcześniej każdy obstawiał co innego :evil_lol:

Posted

ja też wiedziałam :D na fbl już ostatnio pisałam xd

ale fajnie :loveu: chociaż ja byłam wolała szczurki, ale myszy też fajne.
w której części Krakowa ta hodowla ? bardzo chętnie się wtedy z Tobą spotkam tym bardziej jeśli będę mogła myszy zobaczyć :D

Posted

Jeszcze nie wiem gdzie ona jest, bo się nie dogadywałam gdzie dokładnie je odbiorę. Ale jakoś dam rady (a jak nie to ciebie w ramach oprowadzacza wypożyczę :diabloti:)

Taaaa pokaże Ci myszole na ulicy i wszystkie mi zwieją :evil_lol:
Ale spotkać się musimy, bo już dawno miałyśmy to zrobić a wypadło inaczej :mad: Jak będę wiedziała co, jak, kiedy i gdzie to podam Ci szczegóły mojej wizytacji :cool3:

Posted

[quote name='NightQueen']Jeszcze nie wiem gdzie ona jest, bo się nie dogadywałam gdzie dokładnie je odbiorę. Ale jakoś dam rady (a jak nie to ciebie w ramach oprowadzacza wypożyczę :diabloti:)

Taaaa pokaże Ci myszole na ulicy i wszystkie mi zwieją :evil_lol:
Ale spotkać się musimy, bo już dawno miałyśmy to zrobić a wypadło inaczej :mad: Jak będę wiedziała co, jak, kiedy i gdzie to podam Ci szczegóły mojej wizytacji :cool3:[/QUOTE]
moja znajomość Krakowa jest świetna także na pewno się przydam xdd chociaż ostatnimi czasy z powodu różnych okoliczności poznałam kolejne części Krakowa także jest lepiej :D

to przyjedź z klatką xd

Posted

[quote name='Iś & Chester']moja znajomość Krakowa jest świetna także na pewno się przydam xdd chociaż ostatnimi czasy z powodu różnych okoliczności poznałam kolejne części Krakowa także jest lepiej :D

to przyjedź z klatką xd[/QUOTE]

No wypadałoby znać miejscowość w której się mieszka :diabloti: chociaż ja mieszkam 17 lat w tej samej a dalej nie wiem gdzie co jest :evil_lol:
W sumie Kraków nawet znam, ale gorzej z połączeniami autobusowymi, a z myszami pod pachą nie będę stała 2 h na przystanku, wolę jechać z kimś :cool3: (czyt. z tobą)

taaa z klatką? nawet bym się w drzwiach autobusu nie zmieściła, bo jest trochę sporych rozmiarów :evil_lol: ale może kupie coś mniejszego, jakiś transporter albo po prostu plastikowe pudełko i wywiercę dziury ;) się zobaczy

Posted

[quote name='NightQueen']No wypadałoby znać miejscowość w której się mieszka :diabloti: chociaż ja mieszkam 17 lat w tej samej a dalej nie wiem gdzie co jest :evil_lol:
W sumie Kraków nawet znam, ale gorzej z połączeniami autobusowymi, a z myszami pod pachą nie będę stała 2 h na przystanku, wolę jechać z kimś :cool3: (czyt. z tobą)

taaa z klatką? nawet bym się w drzwiach autobusu nie zmieściła, bo jest trochę sporych rozmiarów :evil_lol: ale może kupie coś mniejszego, jakiś transporter albo po prostu plastikowe pudełko i wywiercę dziury ;) się zobaczy[/QUOTE]
jak dzięki temu będę mogła poznać myszy to z pzryjemnością zostanę Twoim przewodnikiem, nawet jakbym się z Tobą zgubić miała :diabloti:
ja tam mieszkam na wsi i ją akurat całą znam :D

Posted

jak mamy się zgubić, to wolę iść sama :diabloti:

[CENTER]
mieszkanko wygląda na obecną chwilę tak

tak różowo :cool3:

[IMG]http://img94.imageshack.us/img94/2965/dsc0027cd.jpg[/IMG]

[IMG]http://img230.imageshack.us/img230/646/dsc0033k.jpg[/IMG]

[IMG]http://img340.imageshack.us/img340/549/dsc0032jsq.jpg[/IMG]

[/CENTER]

Posted

Będę oryginalna i powiem - nie spodziewałam się ^^ hah uwielbiam patrzeć na fotki klatek, twoja jest świetnie urządzona :) miejsca widze już zarezerwowane, a ty tak mówiłaś, że często cie nie ma i nie wiesz czy ktoś będzie się chciał opiekować czymś więcej niż Moli...xD

Posted

[quote name='Bewarka']Będę oryginalna i powiem - nie spodziewałam się ^^ hah uwielbiam patrzeć na fotki klatek, twoja jest świetnie urządzona :) miejsca widze już zarezerwowane, a ty tak mówiłaś, że często cie nie ma i nie wiesz czy ktoś będzie się chciał opiekować czymś więcej niż Moli...xD[/QUOTE]

znalazłam opiekunów na czas moich wyjazdów, więc źle nie będzie ;)

[QUOTE]łoo ale wypas, róż rządzi xd
nawet trociny już, i w misce coś jest :-D

to sobie idź -.[/QUOTE]

czyli nie chcesz poznać myszy ? :diabloti:

Dzięki ;)
Już mi się wystrój znudził i bym coś przemeblowała :diabloti: Na zdjęciu nie widać wszystkich zabawek, zwłaszcza tych naziemnych ;)
Tak trociny są i siano jest, wapno jest. Miska pusta akurat, ale mam smakołyki kupione i schowane :p
Fanatyk jestem :evil_lol:

Posted

[quote name='Iś & Chester']ej to jest szantaż :D
chce no..

widać xd[/QUOTE]

dar przekonywania po prostu :diabloti:

[quote name='betty_labrador']jesoo zrobiłaś jakies MouseTown :D hehe fajne :> Tylko sprzątanie bedziesz miala niezle dużo.. jak Ci wszystko obrobią :evil_lol: ale trzymam kciuki :D[/QUOTE]

na tym się pewnie nie skończy, mam pomysły na kolejne zabawki ;)

sprzątania się boje najbardziej, na zabawkach mi nie zależy, jak posiurają to wywalę i zrobię nowe, większość jest z materiału więc wyprać mogę, ale najgorzej będzie z tunelami, bo ciężko się je montuje (ciężko pod względem układania kolejności segmentów, bo inaczej nie pasują)