Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Arial]Drago to duży dwuletni,beżowy psiak,którego znaleziono pogryzionego przez psy i przywieziono interwencyjnie do lecznicy schroniskowej.Na jego ciele widać wciąż ślady wygolonej sierści i ślady po ugryzieniach.Psiak mieszka w boksie tuż przy dziedzińcu i,jest jeszcze na kwarantannie .Wyprowadzony z boksu do zdjęć szybko nawiązał kontakt i pozwolił dotykać się.Jest psem ,którego wielkość wzbudza respekt.Odżywiony i wypielęgnowany będzie ozdobą każdego podwórkaJest łagodny,lubi ludzi,widać,że miał bliski kontakt z człowiekiem.Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT][FONT=Arial]604 10 11 65 lub 508 911 774 oraz [email protected][/FONT]

Edited by Romka
  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marycha35 napisał(a):
Biedaczysko kochane!! Czy on cierpi?? Bolą go te rany jeszcze??? Jesuuuu.....:(

Maryś to tylko tak groźnie wygląda,nic go nie boli,jest jeszcze na kwarantannie.

• 5 weeks later...
Posted

[IMG]http://img13.imageshack.us/img13/3715/9fki.jpg[/IMG]

Drago , jeszcze nie doszedł do siebie, niepewny .....widać , że nie ma pełnego poczucia bezpieczeństwa. Zabrany dzisiaj na spacer, najpierw ochoczo opuścił boks po czym mocno zapierał się łapkami , miałam wrażenie , że się bał wokół ujadających psiaków. Ania poradziła sobie z n im wyprowadzając go na zewnątrz ale dalej nie chciał iść. Przejęłam go ja i co zauważyłam: psiak wyjątkowo pchał się w miejsca zaciszne, ustronne, nie chciał iść za idącym Bono czy suczką Sonią. Z jednej strony spoglądał za nimi ale jednak rozsądek nakazywał mu zachowanie pewnej ostrożności. Połaziliśmy zatem tylko blisko schroniska, podtykałam mu karmę ale czułam , że jest mocno spięty, niepewny i wróciliśmy do boksu.
Jedyne co in plus to ochoczo rzucił się na czekającą na nich pełną miskę karmy , warcząc i nie dopuszczając do niej kolegę BONO.

To jest świat zwierząt, rywalizacja, walka o przetrwanie. To dopiero początki i na pewno Drago poczuje się bardziej swoisko to i będzie bardziej tolerancyjny w stosunku do kolegów.:evil_lol:

Posted

[quote name='Marycha35']On nadal taki zielony?????[/QUOTE]

Nie Maryś,ta fotka jest z końca grudnia:cool3: Pierwszy raz widnieje na tym wątku w poście nr 3 z 31 grudnia 2013r.Wrzuciałm ją tam zaraz po tym jak Dog Angel zrobiła zdjęcia Drago.Drago był wtedy w schronisku dopiero kilka dni.;):roll: .Aktualnie wygląda tak jak w poście nr 18:lol:

• 2 weeks later...
Posted

Drago nie mieszka już z Bono.Bono znalazł sobie rozrywkę i przeskakiwał do boksu Ajaksa na małe męskie zapasy.Bono dostał pojedyńczy drewniany boksu i Drago siedzi sam.a tak wyglądał na spacerku tydzień temu:

Jest pięknym psem.Ma piękną sierść ,zaokrąglił się i wygląda bardzo dobrze.