majqa Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 (edited) Proszę o podpowiedź, jeśli ktoś z Was zetknął się z przypadkiem tego grzyba u psa. Interesuje mnie, jakie zostało podjęte leczenie, jak długo ono trwało i z jakim skutkiem się zakończyło. Edited November 27, 2013 by majqa Quote
gryf80 Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 z tego co pamiętam na trichophytona dosc dobrze działała szczepionka insol (jeśli nie przekręciłam nazwy)-ale strasznie droga,może doustne prep.p/grzybicze by pomogły,zapytaj lekarza co i jak. jeśli jest to proces rozległy to chyba przydałoby się golenie sierści....ale o tym wszystkim powinnas dowiedziec sie w gabinecie wet Quote
majqa Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 [quote name='gryf80']z tego co pamiętam na trichophytona dosc dobrze działała szczepionka insol (jeśli nie przekręciłam nazwy)-ale strasznie droga,może doustne prep.p/grzybicze by pomogły,zapytaj lekarza co i jak. jeśli jest to proces rozległy to chyba przydałoby się golenie sierści....ale o tym wszystkim powinnas dowiedziec sie w gabinecie wet[/QUOTE] Z lekarzem, już niejednym, z prowadzącym psa włącznie, jestem jak najbardziej w kontakcie. Insol został zablokowany, ma wrócić po nowym roku (w jakim miesiącu nie wiem). O goleniu wiem. Już od wczoraj do teraz mam pozbierane info. Dziękuję za wiadomość/ podpowiedź. :-) Quote
vetches Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Majqa leczenie jest uzależnione od tego w którym miejscu na ciele psa umiejscowił się grzyb, czy jest to inwazja miejscowa czy też rozprzestrzeniona. Quote
majqa Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 [quote name='vetches']Majqa leczenie jest uzależnione od tego w którym miejscu na ciele psa umiejscowił się grzyb, czy jest to inwazja miejscowa czy też rozprzestrzeniona.[/QUOTE] Tak, tak, wiem, dziękuję. :-) Quote
Recommended Posts