ann1gorszapolowa Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Proponuję wszystkim właścicielom, a w szczególności hodowcom, przeglądanie co jakiś czas ogłoszeń na Gratce. Dziś znaleźliśmy tam zdjęcie naszej Prady z jej okresu szczenięctwa, w ogłoszeniu "hodowli" przedstawiajacej się jako "Archimenes" :diabloti: Pozostałe zdjęcia w tym ogłoszeniu też są pewnie kradzione, ale nie wiem niestety komu je ukradli. W ubiegłym tygodniu znaleźliśmy zdjęcia reproduktora z Czech, przedstawianego jako tatuś szczeniąt, którym oczywiście nie jest. Tym razem ogłoszenie zamieściła "hodowla Spanielkowo". Nie ukrywam, że fakt kradzieży mocno podniósł nam ciśnienie :diabloti: Natychmiast zamieścilismy na tejże Gratce :evil_lol: ogłoszenie o oszustwie zatytułowane "hawańczyk oszustwo!!! pseudohodowla archimenes" i opisaliśmy całą sytuację. Potem zatelefonowałem do "hodowli Archimenes" :angryy: Nie byłem zbyt miły :roll: Zdjęcia są właśnie usuwane... Istniej opcja zgłoszenia na Gratkę takiej sytuacji, ale z doświadczeń innych osób wiem, że nie musi byc skuteczna niestety :-( Wysyp "hodwoli" hawńczyków, który odnotowuję od pewnego czasu, skłania mnie do wniosku, że takich przypadków będzie coraz więcej. Każdy kto zamieszcza zdjęcia swoich psów w internecie jest niestety narażony na tego typu sytuacje. Podkreślam KAŻDY!!!, a nie tylko hodowcy. Sprawa uderza nie tylko w hodowców, ale i w nabywców, którzy wierzą, że kupują szczenię po pięknych rodzicach przedstawionych na zdjęciu. To tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś wyszedł z założenia, że jego to na pewno nie dotyczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodzice Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Ja juz miałam taki przypadek ale na allegro . Ktos wstawił moje tybety do swojego ogłoszenia . zadzwoniłam do pana z żądaniem natychmiastowego usuniecia moich fotek . Pan mi wyjasnił ze chciał pokazać jak wyglada terier tybetański to ja mu na to zeby wkleił zdjecia rodziców szczeniat skoro twierdzi ze sprzedaje tybety . Tak jak piszesz ciśnienie mi uszami poszło zwłaszcza że wstawił fotkę między innymi mojej Fibi :razz: Mój najlepszy pies reklamujacy kundelki niepodobne do niczego . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ann1gorszapolowa Posted November 16, 2013 Author Share Posted November 16, 2013 (edited) [quote name='rodzice'] Tak jak piszesz ciśnienie mi uszami poszło zwłaszcza że wstawił fotkę między innymi mojej Fibi :razz: Mój najlepszy pies reklamujacy kundelki niepodobne do niczego .[/QUOTE] U nas, konkretnie "sprzedawano"...Pradę :angryy: Na zdjęciu w wieku ca. 4 miesięcy...a nie obecnym, czyli prawie 4 lata :evil_lol: Edited November 16, 2013 by ann1gorszapolowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monia85 Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 (edited) Zaintrygował mnie trochę Twój wpis dotyczący wymienionych "hodowli" postanowiłam trochę poszperać i nie tylko "tatuś" szczeniąt się nie zgadza, ale również same szczenięta. Takie samo zdjęcie na google znalazłam, tylko z czwórką psiaków. Przypuszczam, że matka też jest inna. A oto album datowany na maj 2011: [URL]http://www.havanskypsik.estranky.cz/fotoalbum/havansky-psik/[/URL] [URL]http://zvirata.hyperinzerce.cz/mali-spolecensti-psi/inzerat/3386702-havansky-psik-havansky-bisonek-nabidka/#.Uofq-nDtn4s[/URL] Ale jest jeszcze bardziej zabawna sprawa :evil_lol: Otóz dwie "hodowle" adeli i spanielkowo mają szczenięta takie same, na tym samy kocyku i w tej samej konfiguracji kolorystycznej - jeszcze czegoś takiego nie spotkałam :crazyeye: Edited November 16, 2013 by Monia85 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodzice Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 ogłoszenie nadal jest ? Nie umiem go poszukać . Dajcie linka jezeli nadal jest wyświetlane . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ann1gorszapolowa Posted November 17, 2013 Author Share Posted November 17, 2013 Nie, ogłoszenie usunięto bardzo szybko i nie wiem tylko, czy zrobiła to gratka, czy ci oszuści. Wczoraj Ania usunęła natomiast nasze "ogłoszenie" o oszustwie :) Tu natomiast jest ogłoszenie "spanielkowa" ze zdjęciem Febora von Zirpen, jako tatusia, którym oczywiście nie jest. [URL]http://alegratka.pl/ogloszenie/hawanczyk-rasa-podobna-maltanczyk-bolon-23101465.html?h=57998b5af7fe1a7d[/URL] Monia, w tych ogłoszeniach nic sie nie zgadza z niczym, czyli np. szczeniaki z "wizytówki" ogłoszenia nie mają nic wspólnego ze szczeniakami z "wnętrza" ogłoszenia, albo generalnie kazde zdjęcie przedstawia zupełnie inne szczenięta, a wszystko to moim zdaniem kradzione. Nazwy tych "hodowli" to tez czysta fikcja i podejrzewam, że nawet w styczniowych stowarzyszeniach nie są zarejestrowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
natka86 Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Spanielkowo tonie tylko złodziej zdjęć to również pseudhodowcy, którzy wystawiają bezwartościowy papier nazwany przez nich rodowodem. To jest zwykły handlarz skupujący psy rasowe i wydający lewe rodowody. Pieski są niewiadomego pochodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daskin Posted August 20 Share Posted August 20 Strona z dostępnymi zdjęciami ze stocków stała się dla mnie prawdziwą inspiracją. Odkryłem wiele test psychologiczny obrazki interesujących obrazów, które naprawdę pasują do moich pomysłów. To miejsce, gdzie kreatywność spotyka się z estetyką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts