supergoga Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 (edited) [FONT=&]Buba jest psem w typie cocker spaniela. Ma około roku, książeczkę zdrowia i… nie ma domu. Trafił do schroniska dla psów po dwóch dniach pobytu w nowym domu. Ludzie wzięli rocznego psa od kogoś kto wyjeżdżał na stałe zagranice. Pies w nocy wył, dwuletnie dziecko się bało, więc pozbyto się psa. Na początku bardzo wycofany, po 2 tygodniach dopiero zaczął reagować.[/FONT] [FONT=&]Trafił do adopcji i niestety wrócił – bowiem cierpi na lek separacyjny. Nie może zostawać w domu sam. Proponowaliśmy pożyczenie klatki kennelowej, ale pies kolejny raz został oddany.[/FONT] [FONT=&]Pies jest super do ludzi i zwierząt. Szukam pilnie dla spanielka pomocy – nie widzę go za bardzo w schroniskowej budzie zimą.[/FONT] Edited February 14, 2014 by supergoga Quote
phase Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 Jestem zdziwiona, że nikt nie zagrzał jeszcze do takiego cuda :-o Quote
supergoga Posted November 10, 2013 Author Posted November 10, 2013 No niestety nie ma wzięcia Buba - spanielek. Nawet fanów i kibiców też nie ma. Quote
phase Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Wrzuciłam jeszcze na wątek spanielków, może a nuż ktoś się zjawi.. Quote
marcin_gizycki Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 witam, czy mógłbym poprosić o kontakt w sprawie psiaka? jestem zainteresowany adopcją. mam też pytanie jak pies toleruje towarzystwo innych zwierząt (psolubny kot) oraz na ile pracy oceniany jest proces wyleczenia psiaka z lęku separacyjnego? Quote
supergoga Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 Najlepiej o wszystko dopytac Pawła który opiekuje sie Bubą - 509 628 584. Może tez sprawdzic reakcję na kota - wyjątkowo w przytulisku mamy kotki teraz. Co do leku - dopytam naszego zaprzyjaźnionego behawiorystę. Może na początek klatka kennelowa pomogłaby. Tak bardzo szkoda Buby w schronisku Quote
supergoga Posted November 24, 2013 Author Posted November 24, 2013 Niestety tak - nikt nawet nie pyta. Quote
ana666 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 pewnie gdyby nie ten lęk separacyjny były by kolejki:( Quote
supergoga Posted November 24, 2013 Author Posted November 24, 2013 Pewnie tak, ale wole o tym pisać niż później odbierać psa w awanturach i słuchać roszczeń o naprawę szkód. Quote
ana666 Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 no ale w sumie gdzie sie nie zajrzy do jakiego schroniska to są spaniele lub w typie, bardzo duzo tych psow, niestety koniec mody na tą rase :( Quote
supergoga Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 Buba pojechał do domu. Własnie zmieniłam tytuł. Mieszka w Krakowie i mam nadzieje, że będzie już tylko dobrze. Quote
Recommended Posts