Guest ferbi Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Ja nie wiem jak to nazwać... to jest spend rasowych psów pozamykanych w klatkach 3 na 3 m. Zgłosiłam to do animalsów i Pan juz nie ma piesków!!! żadnych A utopić te dwa chciał dlatego, że sunie nie mogła mieć małych- wada, a piesek nie ma dobrze wykształconych nasieniowodów... Quote
pumilo2 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Nie no, to faktycznie powód... Wielka krzywda dla psa, że dzieci mieć nie może:diabloti: Całe szczęście, że sprawa jest już rozwiązana. Quote
amaverim Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Czyli jak już pisałam-nie papiery,tylko właścieciel.Szkoda,że nie można cieleśnie karać za cos takiego:angryy: Brawo ferbi za postawę :multi: Quote
Maleńka Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 ferbi napisał(a):Mnie tez nie było stać na pierwszego pieska z rodowodem, ale udalo mi się znaleźć taka sunie która miała tylko metryczkę. Pani w hodowli powiedziała, że dl;a tego, iż tych piesków było bardzo dużo, a rodowód ma tylko kilka pierwszych. Nie wiem ile w tym prawdy. Ja tez nie mam nic na przeciwko psiakom bez metryczek, ale tak naprawdę jak by za shih ktoś musiał zapłacić 2000 to może mniej było by zaniedbanych i porzucanych. Nie wiem, może moje myslenie jest głupie, ale tak mi się wydaje. a tak przy okazji to musze się pochwalić, że mam kolejnego cukiereczka o imieniu Gizmo ( dla mnie Staś):loveu::multi: Metryka to jest po prostu taki dokument urodzenia psa. Gdzie kupiłaś tego pieska? Nie w Pszczynie czasem? Quote
Guest ferbi Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Jeżeli chodzi o pierwszą sunie to koło Poznania w Czerwonaku, a tego biedaka mam ze szczecina amaverim napisał(a):Czyli jak już pisałam-nie papiery,tylko właścieciel.Szkoda,że nie można cieleśnie karać za cos takiego:angryy: Moim zdaniem takich ludzi powinno sie karać i to bardzo dotkliwie, tak samo jak i tych którzy zostawiaja psiaki w lesie. proponuję uwiazać na 0,5 metrowym sznrku w lesie i to za szyje by usiąścc nie mogli. A co do tego faceta to będzie miał sprawę w sądzie za znęcanie i grozi mu nawet kilka lat więzienia!!!! Quote
Recommended Posts