fizia Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Jest też bardzo fajny domek chętny na Bell - jedną z bliźniaczek. Pańswto mieli pieska przez 13 lat i bardzo chcą mieć nowego przyjaciela. Może się uda, żeby pojechała jutro. Zwolni się miejsce w hoteliku Astaroth pod Warszawą, może mogłaby pojechac wreszcie ta Luśka biedna - tylko nie wiem jak z transportem... Quote
taks Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Cioteczki, Cioteczki !!! [B]ruszył juz 3 wątek realizacyjny skarbonki[/B] [url]http://www.dogomania.pl/forum/f98/trzeci-etap-skarbonka-trzeci-etap-146391/[/url] tym razem to juz na prawdę spora kwota Może ktoś znający realia schroniska no i we współpracy z Panem Kierownikiem cos zaproponuje. Może dałoby sie wydzielić jakąś część właśnie dla starszych psiaków, specjalnie doposażyć...cieplejsze budy, może jakas częśc w pomieszczeniu...Sama nie wiem bo niestety nigdy w Jamrowiźnie nie byłam. Na stronie wyczytałam że częśc boksów jest jeszcze niewykończona - może tam taki "oddział geriatryczny" dałoby się urządzić:roll: Trzeba przedstawić pomysł, zrobic szacunkowy kosztorys a czasu nie jest wiele. Szkoda byłoby przegapić taką szansę:shake: Quote
truskawa144 Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 W pomieszczeniu nie da rady,wszystkie budynki są już dawno zagospodarowane. Informacje na stronie np o ilości boksów itd, informacje "budowlane" są nieaktualne, schronisko jest w rozbudowie praktycznie cały czas i aktualizowanie tego wszystkiego jest bez sensu i nie mam na to czasu. Nie wiem o co chodzi, muszę najpierw przeczytać wątek. Quote
taks Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 [quote name='truskawa144'] Nie wiem o co chodzi, muszę najpierw przeczytać wątek.[/quote] Jak masz mało czasu to polecam szczególnie [url]http://www.dogomania.pl/forum/f98/skarbonka-pierwszy-etap-post-nr-60-nr-109-a-120296/[/url] post 1 i 5 i dalej w treści jest historia dofinansowania schroniska w Rudzie Śl. w tym etapie zebrała sie juz kwota 5000 Skarbonką kieruje Rozi i myslę, że w razie wątpliwości udzieli Ci szczegółowych instrukcji. Poprzedni etap "nie wypalił" bo nie znalazł sie nikt komu chciałoby się zrobic taki prosty projekt:crazyeye: Teraz mamy więc 'kumulację";) Quote
Nikus Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Teraz wróciłem z Warszawy i widzę,że niepotrzebnie zacytowałem list od Pani Joanny:shake:. Truskawa nie bierz tego do siebie bo sama widzisz jacy ludzie są...ważne,że nic złego psince się nie stało..pojedzie poźniej i może do lepszego domku..Przecież nie na tym jednym świat się kończy...Wy znajdziecie nowy...a ja pojadę i tyle;). Quote
Doda_ Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Wrocilam juz... podroz bardzo przyjemna byla :lol: malawaszka zle zrobilas, moglas napisac do mnioe sms Gdyby Sznaucer mial jechac, to bysmy pojechali starym samochodem, sznaucera takze zabralibysmy. A szczeniaki małe, to pojechalismy drugim samochodem... Bardzo szkoda ze nie napisalas... I jechałam z tatą tylko... Juz zaraz napisze wszystko tylko musze zajac sie moimi zwierzkamai, wkleje takze jedno zdjecie prymulki w nowym domku - dostalam mmmsem od wlascicielki nowej :lol: ps. fizio rozmawialam z tata, zgodzil sie na transport zwierzakow. dobrze byloby jak najwczesniej napisac mi, bo tata nie zawsze ma czas :mad: Quote
Nikus Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 [quote name='Doda_']Wrocilam juz... podroz bardzo przyjemna byla :lol: malawaszka zle zrobilas, moglas napisac do mnioe sms Gdyby Sznaucer mial jechac, to bysmy pojechali starym samochodem, sznaucera takze zabralibysmy. A szczeniaki małe, to pojechalismy drugim samochodem... Bardzo szkoda ze nie napisalas... I jechałam z tatą tylko... Juz zaraz napisze wszystko tylko musze zajac sie moimi zwierzkamai, wkleje takze jedno zdjecie prymulki w nowym domku - dostalam mmmsem od wlascicielki nowej :lol: ps. fizio rozmawialam z tata, zgodzil sie na transport zwierzakow. dobrze byloby jak najwczesniej napisac do mnie, bo tata nie zawsze ma czas :mad:[/quote] Widzę,że w transporcie jest konkurencja:razz: no i super...:evil_lol: Quote
truskawa144 Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 [quote name='Nikus']Teraz wróciłem z Warszawy i widzę,że niepotrzebnie zacytowałem list od Pani Joanny:shake:. Truskawa nie bierz tego do siebie bo sama widzisz jacy ludzie są...ważne,że nic złego psince się nie stało..pojedzie poźniej i może do lepszego domku..Przecież nie na tym jednym świat się kończy...Wy znajdziecie nowy...a ja pojadę i tyle;).[/quote] Ale ja to wiem doskonale, już nie takie sytuacje miałam. A jestem ostatnio wyjątkowo drażliwa to się wkurzyłam:evil_lol: Można napisać szczerze, nie ma co tak bez sensu kręcić. Wtedy bym się nie wkurzała, co najwyżej było by mi przykro że Luśka nadal bez domu. Doda dzięki za smsa :) No i za sam transport:loveu: Quote
Doda_ Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 a no wczorja nie moglam wejsc na dogo, bylam tak zmeczona po powrocie ze czestochowy.. szkoda ze nie weszlam i nie przeczytalam post malawaszki.. tata w nocy obudzil mnie tak, ze myslalam ze cos sie stalo. Powiedzial ze jest juz piata, pozno i mam szybko sie ubrac i wyruszamy do czestochowy po pieski. Nie moglam zrozumiec o co mu chodzi, bo byla godz 1;30 w nocy, a mi tak dobrze spalo! zaprowadzilam go do zegarka i zapytalam czy wie ktora godzina. A on dalej piata, i ze jaki wstyd ze zapomnnialam o szczeniakach :angryy: nie bylo mi do smiechu.. czekalam az sie 'obudzi' i mowil ze sie pomylil i jakby nic, poszedl spac, a ja juz zasnac nie moglam... :shake: droga bardzo latwa byla, nikus napisal sms jak dojechac i gps automapa tez pomogla (na szczescie, bo gdyby nie to won za oknem). Szczeniaki bardzo radosne, Prymulka troszke sie bala nas a niezapominajka wcale nie. Pojechalismy prosto do nowego domku Prymulki bardzo czesto sie zatrzymywalismy, bo zle znosila jazde.. wymiotowala raz a drugi raz chciala, tak patrzyla na mnie.. wiedzialam i szybko po zatrzymaniu wyszlam dobrze ze prymulka jeszze zostala w samochodzie bo wpadlam do rowu:oops: nie widzialam nic, duze trawy byly.. przeszlo jej, ale bala sie bardzo ze znowu zwymiotuje. to nie jest jej wina, nie wszyscy dobrze znosza jazde samochodem. Ma takze biegunke, w nowym domu na dywanie sie zalatwila :oops: Niezapominajka tez byla z nami u nich i jak tylko zobvaczyla ze prymulka sie zalatwia, to tez sie zalatwila.. Ludzie naprawde bardzo wspaniali, ona nie mogla lepiej trafic. Małe 3 letnie dziecko jest w tym domu. Mam zdjecie zaraz wkleje. Niezapominajka po wyjsciu bardzo stesknila za prymulka, piszczala strasznie, mam nadzieje ze u Divi juz jej przeszlo. W samochodzie tez tak bylo jak tylko widziala prymulke, bardzo przywiazana byla z nia. Dobrze ze w schronie nie zostala, nie moglabym odjechac bez niej. Szkoda ze ta luska (dobrze?) nie pojechala do nowego domku, ale to lepiej ze ta baba:angryy: teraz zrezygnowala a nie po adopcji. Prymulka obecnie ma na imie Tori, bardzo szybko sie zadomowila, jak jechalam do domu to dostalam mmsem te zdjecie; [IMG]http://img178.imageshack.us/img178/4023/obraz19.jpg[/IMG] urocze, prawda? :loveu::loveu::loveu: Tori tez sie boi samochodu, bo wie ze w nim moze zle sie poczuc. Moze kiedys sie nauczy, przejdzie jej... nie wiem czy nowi wlasciciele maja samochod, ja wielka milosniczka motoryzacji zapomnialam im sie zapytac :oops::oops::oops: jesli maja to mysle ze Tori nauczy sie i bedzie dobrze. Divi - co u niezapominajki? łobuziara? :lol: Quote
Divi Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Niezapominajka śpi jak zabita załatwiła mi się w domku ale cóż brałam to pod uwagę:) byłyśmy na polu ale nic nie zrobiła teraz zjadła się napiła i śpi więc jak tylko się obudzi pędzimy na polko. To bardzo radosna sunia mam nadzieje, że znajdzie dobry domek. Do Sylwii idzie jutro ale będę ją odwiedzała często. A i była u mnie Fizia Niezapominajka na piękne szeleczki i smyczkę. Mam pytanie czy zgodzicie się na to, żeby Sylwia wymyśliła małej krótsze imię. Bo tak jak fizia dobrze stwierdziła obecne jest za długie. Quote
Doda_ Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Divi no spi twardo bo przez cala podroz nie spala a imie moze lepoiej zmienic Quote
truskawa144 Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 [quote name='Divi']Mam pytanie czy zgodzicie się na to, żeby Sylwia wymyśliła małej krótsze imię. [/quote] Pewnie. Obecne imiona były tylko na potrzeby adopcji,żeby te dzieciaki jakoś rozróżniać. Doda - To miałaś przygodę:loveu: Quote
clo Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 doda super dziekujemy!!tak sie ciesze,ze wszystko sie udalo:)cudnie! i super ze mamy juz w takim razie dwoch naczelnych "transporterow";)))bo ja tez mam dobre wiesci!!bella pojechala dzis do nowego domku panstwo bardzo sympatyczni astaroth ich poznala bo przyjechali po mala i podobno usper mili:)ja poznalam przez tel i potwierdzam;)takze mamy jedno miejsce wolne a moze nawet i dwa przy odrobinie szczescia..wiec szukamy kandydatow;))i transportu;P Quote
Nikus Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Chyba pojadę w środę do Wawy po psa....pokombinujcie z Lusią to ją zabiorę po drodze....zawsze jak więcej psiaków jedzie to taniej...;) Quote
Doda_ Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 clo czy pies z Jamrozowizna ma jechac do warszawy?? nie wiem czy dobrze zrozumialam :mad: Quote
fizia Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 No to się nazywa super dzień! Bardzo, bardzo, bardzo serdeczne dzięki - dla Dody i Jej Taty, dla Divi, dla Sylwii również dla Nikusia, za gotowość bojową :) [IMG]http://www.e-gify.strefa.pl/gify/emotikony/emotikony_duze/milosne/milosc25_(www.e-gify.pl).gif[/IMG] Bella i Prymulka/Tori w Domach, Niezapominajka prawie w Domu. Jak to dobrze, że Divi wykombinowała ten DT - bo to biedactwo pewnie strasznie by się czuło, gdyby zostało samo. Jest przecudna!!!:loveu: Zupełnie się nie boi. Pierwszy raz się widziałyśmy, a wesoło mnie powitała - chciała lizać i się przytulać. Taki kochany, wesoły, rozkoszny szczeniorek - do tego śliczna:loveu: Więcej zdjęć wkleję na Jej wątek - a tutaj z pozdrowieniami i podziękowaniami::loveu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/nie-zapomnijcie-o-niezapominajce-wszystkie-szczeniaki-w-domach-tylko-ona-zostala-146165/[/URL] [URL="http://i29.tinypic.com/2urti6d.jpg"][IMG]http://i29.tinypic.com/2urti6d.jpg[/IMG][/URL] Z zdjęcie Tori boskie!!!:loveu: Pewnie bidula ma chorobę lokomocyjną. Moja Śrubi też ma i Toffi. Toffi czuje się dużo lepiej, kiedy jedzie w nogach pasażera z przodu - może jak obraz tak nie ucieka przed oczami to jakoś pomaga. Dwóch weterynarzy mówiło też, żeby dać 1/4 lub pół awiomarinu pół godziny przed podróżą -na Śrubkę wydaje mi sie, że działą, bo przestała wymiotować w podróży, ale jeżdzić i tak nie cierpi. A Didi jaka fantastyczna!!! Naprawdę wygląda jak szczeniaczek:loveu: [URL="http://i30.tinypic.com/soyid4.jpg"][IMG]http://i30.tinypic.com/soyid4.jpg[/IMG][/URL] Quote
fizia Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 [quote name='taks']Cioteczki, Cioteczki !!! [B]ruszył juz 3 wątek realizacyjny skarbonki[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f98/trzeci-etap-skarbonka-trzeci-etap-146391/[/URL] tym razem to juz na prawdę spora kwota Może ktoś znający realia schroniska no i we współpracy z Panem Kierownikiem cos zaproponuje. Może dałoby sie wydzielić jakąś część właśnie dla starszych psiaków, specjalnie doposażyć...cieplejsze budy, może jakas częśc w pomieszczeniu...Sama nie wiem bo niestety nigdy w Jamrowiźnie nie byłam. Na stronie wyczytałam że częśc boksów jest jeszcze niewykończona - może tam taki "oddział geriatryczny" dałoby się urządzić:roll: Trzeba przedstawić pomysł, zrobic szacunkowy kosztorys a czasu nie jest wiele. Szkoda byłoby przegapić taką szansę:shake:[/quote] Oj byłoby super, gdyby się udało Quote
fizia Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 [quote name='Nikus']Chyba pojadę w środę do Wawy po psa....pokombinujcie z Lusią to ją zabiorę po drodze....zawsze jak więcej psiaków jedzie to taniej...;)[/quote] Ooo to może udałoby się Luśkę posłać do Astaroth na miejsce Bell Niestety ten transport Nikusiowy odwołany. Szukamy więc transportu dla Luśki do Astaroth - do Brzezin pod Warszawą Quote
Divi Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Mała jest super noc całą przespała bez problemu. Jest strasznym łakomczuchem zjadła swoja karmę i Didi, a ramo taką kupke zrobiła jak dorosły pies miałam co sprzątać :) Quote
Divi Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Fiziu może można by było zacząć ogłaszać malutka. Ja niestety nie umiem pisać do ogłoszeń. :oops: Quote
fizia Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='fizia']Ooo to może udałoby się Luśkę posłać do Astaroth na miejsce Bell [/quote] Niestety ten transport Nikusiowy odwołany. Szukamy więc transportu dla Luśki do Astaroth - do Brzezin pod Warszawą Quote
Nikus Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='fizia']Niestety ten transport Nikusiowy odwołany. Szukamy więc transportu dla Luśki do Astaroth - do Brzezin pod Warszawą[/quote] Dziewczyny naprawdę mi przykro,ale to nie było zależne ode mnie:shake: Quote
fizia Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='Nikus']Dziewczyny naprawdę mi przykro,ale to nie było zależne ode mnie:shake:[/quote] Oj Nikus daj spokój - już tyle nam pomogłeś :loveu: COś znajdziemy - już napsiałam na wątku transportowym. Quote
Nikus Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='fizia']Oj Nikus daj spokój - już tyle nam pomogłeś :loveu: COś znajdziemy - już napsiałam na wątku transportowym.[/quote] no właśnie... i jak widzę,że "moje ulubione" schronisko szuka to serce mi krwawi:placz: Quote
Recommended Posts