Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W związku z tym, że strona została przeniesiona na lepszy serwer, pojawiła się możliwość założenia specjalnych kont pocztowych. W związku z tym - dwie sprawy.

[B]1.[/B] Nowy, łatwiejszy do zapamiętania e-mail fundacyjny to [I][email protected][/I] - oczywiście stary adres ([I][email protected][/I]) nadal działa. Wszystkie maile, które przyjdą na nowy adres, zostaną również przekierowane na stary, więc organizacyjnie nic się nie "sypnie". Informacja na który adres mail został wysłany, zawsze jest do sprawdzenia w szczegółach wiadomości.

Aby móc [B]odpowiadać[/B] z nowego adresu (tak, aby osoba która otrzymała e-mail widziała [I][email protected][/I] jako nadawcę), należy wejść na stronę [I]poczta.proanimals.org[/I] i zalogować się jako [I][email protected][/I]. Zainteresowani znają hasło ;-)

[B]2.[/B] Istnieje możliwość założenia dodatkowych, imiennych maili kontaktowych w domenie [I]proanimals.org[/I] (np. [I][email protected][/I]). Jest możliwość również ustawienia aliasów, np. [I][email protected][/I] - maile wysłane na alias trafią na główny adres użytkownika. Wreszcie, możliwe jest też ustawienie przekierowań na adres zewnętrzny. Każde takie konto będzie miało rozmiar 150MB, co powinno wystarczyć do zwykłej korespondencji.

Maile te znajdą się w dziale [i]kontakt[/i] na stronie fundacji.

Osoby związane z fundacją, chcące posiadać taki e-mail, proszę o kontakt na PW (w wiadomości proszę podać imię i nazwisko, ewentualnie potrzebne aliasy oraz adresy zewnętrzne, na które ma poczta ma być przekierowywana).

Pozdrawiam

Posted

Witajcie dziewczyny z Fundacji!:lol:
Znalazłam taki wątek o chętnych na psa z Jaworzna:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f97/szczeniak-pytanie-123218/[/URL]
Może macie jakąś psinę odpowiednią?
Pozdrawiam Was serdecznie!:loveu:

Posted

Piekne uklony :modla::modla::modla: w strone darczyncy z Krakowa za wplate [SIZE=3][B]500 zl. [/B][/SIZE][SIZE=2]Otrzymujac takie wplaty mozemy coraz wiecej bid ratowac. :lol: Ale nawet wplaty 5 cio zlotowe ciesza tak samo jesli tych osob sporo. :loveu:[/SIZE]

Posted

Na n-k i meilu Sarki nie ma żadnych wiadomości... Pisałam do paru ludzi z Rusocic, ale na razie tylko jedna dziewczyna odpowiedziała, że Sarki nie widziała, ale popyta itd.. Obawiam się, że są marne szanse na jej odnalezienie.. :-( Obym się myliła.

Posted

[B]Nowe zgłoszenia:[/B]

- pies porzucony, od kilku tygodni śpi pod balkonami na os. Jordana, dokarmiany. Mały, młody i łagodny.

- wychudzony samotny pies na działkach na drodze do Balina. Też prawdopodobnie porzucony.

- 2 szczenięta: piesek i suczka w Trzebini na Wodnej. Od starszego niedołężnego pana, który ma dużo psów. Sprawą zajęła się sąsiadka, bardzo rzutna kobieta. Psy od staruszka będą wysterylizowane, suczka matka znajdzie nowy dom (sąsiadka się tym zajmie). Prosiła o pomoc w szukaniu domów dla szczeniąt. Jej córka wpłaciła kilkaset zł na kocięta i pani pytała czy doszło, nie umiałam odp.

====================
Kotka z Żarek ma sterylkę na 11:00 jutro.
Ludzie przygarniający ją zapłacą 50 zł, pozostanie reszta do dopłaty.

Posted

No i kolejne zgłoszenie...
Dzwoniła Ania z lecznicy, że im od kilku dni ludzie donoszą o błąkającym się pięknym ONku w okolicy działek w str. Balina (tam gdzie ten mały rudy).
ONek podobno jest przyjazny i bardzo ładny, wygląda na rasowego.

Powinien szybko znaleźć dom, o ile wcześniej nie zgarnie go schronisko albo jakiś psychopata.

Ada-jeje, Ania prosiła przekazać, że w tej spr. dzwoniła też do pani i że nie trzeba już oddzwaniać.

Posted

[quote name='hanek']Ulaa, a czy na maila fundacyjnego nie przyszły żadne zdjęcia psa z Płazy?[/quote]

Ostatnio nic nie przyszło, ale nie zrobiłam jeszcze przekierowania z nowego meila na stary, więc jeśli podawałaś nowy, to dlatego nie doszło. A jak stary to może źle zapisali?

[quote name='Ada-jeje']Albo jest tego tak duzo albo ja juz mam kompletna skleroze bo nie przypominam sobie zadnego telefonu od Ani w sprawie ONka.[/quote]

Bo pani nie odebrała ;)

Posted

[quote name='Ulaa']Ostatnio nic nie przyszło, ale nie zrobiłam jeszcze przekierowania z nowego meila na stary, więc jeśli podawałaś nowy, to dlatego nie doszło. A jak stary to może źle zapisali?
[/quote]
Nie musisz robić przekierowań (już jest), samo by doszło na zwierzaki gdyby było z nowego maila. Ale to było jakiś czas temu, więc na stary, ale może ta pani znalazła dom temu psiakowi.

Posted

Rudego pieska na działkach już nie ma. Pani zglaszająca go podejrzewa, że stało się z nim coś złego, bo domek przy którym on siedział i chronił się pod wiatą został zdewastowany :placz: Ktoś sobie urządził zabawę, to był podobno malutki ufny piesek idący do każdego człowieka.

Czy jest szansa, żeby ruszyć cokolwiek ze zgłoszonych spraw, które wypisałam? Przykro mi, ale do 6 listopada (kiedy odzyskam jako taki dostęp do auta) nie będę już odbierać żadnych telefonów fundacyjnych, za dużo nerwów to kosztuje, wiedząc, że nic nie zostanie nawet sprawdzone.

Posted

Nie umawiałam się z nią w żaden sposób, bo i tak nie ma go gdzie zabrać.
Na tych działkach jest (był) także ONek. Nie wiadomo co z nim.

Posted

Ula tu nie chodzi o auto, bo ja w poniedzialek, wtorek i czwartek jezdzilam w sprawach fundacyjnych juz zaczetych a ktore trzeba bylo skonczyc. Nie moge wiecej poswiecac czasu anizeli poswiecam. Jesli chodzi o porzucone psy to pytam gdzie chcesz je zabrac :crazyeye: co to da podjechac i zobaczyc :crazyeye: nic. A ciagle czekaja jeszcze sprawy rozpoczete ktore juz dawno powinny byc zakonczone. W przyszlym tygodniu tez mam juz gdzie jezdzic, dzwonic ale napewno jak cos pilnego to naturalnie ze pojade. Myslisz ze ja nie odbieram telefonow, moze nie tak duzo jak Ty ale tez jak ktos dzwoni a moge to zalatwic to przyjmuje zgloszenie, podkreslam jak moge.

Posted

Na leśnym parkingu na Maniskach wyrzucone w piątek 2 małe pieski. Biegają za autami, proszą ludzi o pomoc.
Ich dni również są policzone.

===============

Na forum Przełomu zgłoszono kandydaturę Fundacji jako jedną z najlepszych i wartościowych inicjatyw w powiecie w ostatnim czasie...

Posted

Słyszałam od cioci z Libiąża, że w tamtym tygodniu ktoś znalazł w lesie 3 pieski tej samej rasy ('podobne do Goldena, ale z niebieskimi oczami')... Psiaki były na chwilę u kogoś tam na DT, a potem schron... :-( Bidulki :placz:

A u Sarki nadal nic... Same głupawe zaproszenia od kont fikcyjnych, które przeciez nam nic nie dadzą, zero jakichkolwiek odzewów (noo.. jeden był,ale babka mówiła, że nic nie wie :roll:)... Martwię się o Sarkę, ale mam nadzieję, że ją odnajdziemy.