hanek Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Ada-jeje, jeśli będzie pani rozmawiać z p. Haliną Zielińską z lecznicy, to proszę przy okazji spytać jak się umówili z tym facetem co przygarnął sunie z Myślachowic. Chodzi mi o to, czy musimy tam jechać podpisywać umowę na podstawie której facet pojedzie zrobić kastrację, czy ona się z nim jakoś inaczej umówiła (bo obiecała za darmo). Quote
Ada-jeje Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Z tego co jestem zorientowana to oni potrzebowali nas tylko do znalezienia DS dl atej suni, pozostale rzeczy sa uzgodnione pomiedzy lecznica a UM w Trzebini ktory to pokryje koszty sterylki, w tej sytuacji zadna nasza umowa nie bedzie potrzebna,chyba ze chcemy sprawdzic warunki w jakich sunia przebywa ale oczywiscie zapytam. Quote
Ulaa Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Rozmawiałam z Haliną i tą kobietą, u której sunia była na DT. Obydwie prosiły o sprawdzenie domu i podpisanie umowy. W Mętkowie norma - zgodzą się na psy, jeśli psy nie będą atakować kotów i nie będą zbytnio uciążliwe, a tego się nie dowiemy nie łapiąc ich i nie sprawdzając.... Ech. Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Nie ma czasu na lapanie, ten tydzien juz zapowiada sie dosc obficie. Dziesiejszy dzien juz mamy za soba, wtorek Koszalek i Kremowka, sroda o 11.00 wizyta z Mufinka i Bablem p. Kasi bo jest u niego podejrzenie raka. Nie wiadoo czy nie wypadnie wizyta przedadopcyjna u asta, no i pozostala jeszcze wizyta w Kwaczale i Plazie. Zrobienie raportu i odwiezienie do biura rachunkowego. Mysle ze to wystarczy jak na ten tydzien. Quote
Ulaa Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Czy można też zajrzeć na Jordana do pieska z postu 1833? Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Tylko pytanie kiedy:crazyeye: jutro odpada, a w srode tez nie wiadomo, jak nam wyjdzie ja ide na 11.00 do lecznicy a Ty na 13.00 chyba ze pojdziesz na 12.00 i tam sie spotkamy a po Twojeje wizycie mozna prosto pojechac na Jordana a pozniej dalej do Plazy i Kwaczaly. Quote
hanek Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Maksio Dodałam Maksia na stronkę. Niestety niewiele pamiętam z tego co pani o nim mówiła, Ada-jeje, Ulaa - może wam się coś kojarzy? Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Ona dzis mowila ze to nie jest jej pies tylko jakiegos pijaka ale przebywa caly czas u niej bo ona go karmi. Quote
Ada-jeje Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 PODZIEKOWANIA :loveu: dla osob ktore wplacily na rzecz Fundacji: Stanislaw S. z Chrzanowa 20 zl, dorixx 20 zl, Jerzy Sz. z Trzebini 100 zl. Quote
Ada-jeje Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Ula i Hanek ta k...wa u ktorej bylysmy wczoraj oddal dzis asta do schroniska w OL. musimy natychmiast jechac i go wyciagnac przeciez to jest bardzo smaczny kasek dla rozmnazaczy, tak piekny ast z czipem paszportem zeby ta babe spotkalo wszystko co najgorsze :mad::mad::mad: Quote
Ulaa Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 jego wątek AMSTAFF z GRECJI - jak żywa rzeźba!!! Oddała go k...a do schroniska!!!! - Dogomania Forum Malgos :modla: Quote
Ulaa Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Luszowice: młodziutki ONek na łańcuchu, regularnie codziennie kilka razy seriami BITY i KOPANY przez swojego właściciela - pijaka. Jutro musimy znaleźć czas, aby podjechać na Jordana. Choćby na 5 min. Quote
Ada-jeje Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 To musisz ruszyc doope z wyra duzo wczesniej bo ja na 11.00 jestem w lecznicy, moze by od razu Paczka tam zawiezc na ta godzine, probuje na jutro ustawic godziny pracy :evil_lol: i przyznaje ciezko to idzie a Ty tylko dokladasz:mad: Quote
Ada-jeje Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 A i dawaj prosze watek o amstaffie, a ja lapie za telefon i zaczynam dzwonic. Quote
Ulaa Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Na poprzedniej stronie jest link do jego wątku i proszę złagodzić nieco słownictwo, bo żartobliwy ton pisany brzmi inaczej niż mówione i nie wiem jak mam to interpretować. Do nikogo innego w podobny sposób pani nie pisze jak do mnie ;) Quote
Ada-jeje Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Czego Ty znow chcesz przeciez to caly czas zarty :lol: ale rowniez przypominanie, :evil_lol: zebym sama nie wypadla z rytmu i czegos nie zapomniala. :oops: jak wiesz dla nas doba powinna miec minimum 48 godzin. Czasami szybciej dzialasz anizeli ja mysle. Quote
Ada-jeje Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Bylysmy juz na Jordana zrobic fotki bedomnemu zyjacemu pod balkonami, wstawisz go hanek na stronke :crazyeye: niestety nic wiecej dla niego na chwile obecna zrobic nie mozna. Kremowka tez byla u weta w Krk, i nie potrzebna jest u niej zadna operacja. A jutro postaramy sie pojechac na trzy interwencje, i na tym marzy mi sie zakonczyc ten tydzien. Quote
Ulaa Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 W Przełomie pod ogłoszeniami zwierzaków jest mini artykulik, dziennikarka wzięła mnie z zaskoczenia :roll: Zadzwoniła w sprawie psa z Jordana, a ja rozgadałam się na brak DT i ilości odbieranych zgłoszeń. Jest podany adres strony i info, że tam są fotki psów do adopcji. ================ Interwencja u młodego ONka w Luszowicach okazała się nieuzasadniona. Fakt, łańcuch i nieocieplona buda, ale jest spuszczany na noc i źle nie wygląda. Alkoholika nie stwierdziłyśmy ani nikogo, kto mógłby byc zdolny do tego, by się nad psem znęcac. W Olszynach, gdzie psinka jest na łańcuchu w kojcu, zaniedbana - będzie wojna. Wredny tępy typ. W nocy wstawię fotki to napiszę więcej. W Wygiełzowie tam, gdzie była wrośnięta kolczatka, zastałyśmy pieska spuszczonego i goniącego luzem, z normalną obrożą. Buda poprawiona całkiem porządnie :cool3: Quote
hanek Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 A ja jeszcze przypominam o tym zgłoszeniu: http://www.dogomania.pl/forum/11031609-post1785.html Czy to jest w Chrzanowie? Quote
Ada-jeje Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Nie zapomnialysmy Hanek o tym zgloszeniu ale na dzis tylko tyle bylysmy w stanie zalatwic. I tu hanek prosba do Ciebie i do Genobis. Napiszcie prosze tekst na stronce grubymi i duzymi literami. Poszukujemy osoby chetne rzetelne sumienne i obowiazkowe( nie takie ktore tylko obiecuja) do: zalogowania sie na wszystkich mozliwch forach w internecie do regularnego oglaszania zwierzat ktore sa pod opieka fundacji, osob do regularnego pobierania plakatow i rozwieszania z naszej strony na wlasny koszt lub gotowych do odebrania w fundacji, osob ktore zaloguja sie na forum dogo i zajma sie bazarkami lacznie z wysylkami oczywiscie koszt wysylek pokrywa fundacja, osob do regularnego rozdawania ulotek w miejscach publicznych. Bez tych osob dzialania fundacji trzeba bedzie ograniczyc do minimum. BRAK CZASU NA ZALATWIANIE SPRAW ADMINISTRACYJNYCH CO ZA TYM IDZIE ZE NIE ZDAZYYSMY NA CZAS ZALTWIC OPP.:angryy: Nie jestesmy w stanie robic tego wszystkiego w trojke, a miedzy nami dochdzi z tego powodu do czestych nieporozumien. Quote
giselle4 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 ...Brawo,jest sie od kogo uczyc:oops: suuper działacie. Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Hanek mozesz przeniesc Fione i Neske do dzialu znalazly dom, niestety nie bedzie fotek z nogo domku, obie poszly do znajomego wlascicielki do Jaworzna, na szczescie za nasza namowa zostaly wysterylizowane. :loveu: Quote
Ulaa Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 [FONT=Tahoma] [FONT=Tahoma][SIZE=2] [FONT=Arial Narrow][SIZE=3]Szanowni Państwo,[/FONT] [FONT=Arial Narrow] Polski Klub Ekologiczny Zarząd Główny (PKE ZG) w Krakowie wraz z Polskim Klubem Ekologicznym Kołem Miejskim w Gliwicach (PKE Gliwice) i Namysłowską Inicjatywą na Rzecz Ekologii i Rozwoju (NIER) we wrześniu br. rozpoczęli wspólną realizację projektu pn.: [/FONT][FONT=Arial Narrow]„Przyjazne i skuteczne dla NGO’s fundusze zewnętrzne [/FONT][FONT=Arial Narrow]– pozarządowy WatchDog w wybranych regionach Południowej Polski”.[/FONT] [FONT=Arial Narrow] Celem działań jest podniesienie skuteczności i przejrzystości przyznawania środków grantowych przez samorządy województw: małopolskiego, opolskiego i śląskiego oraz instytucje obsługujące fundusze (w tym strukturalne na poziomie regionalnym), a także poszerzenie wiedzy organizacji pozarządowych z wymienionych obszarów na temat pozyskiwania tych funduszy.[/FONT] [FONT=Arial Narrow] Chcielibyśmy rozpoznać kwestie nie tylko dostępności i przejrzystości procedur przyznawania środków, ale również wskazać na możliwe do wystąpienia trudności, z którymi borykają się organizacje pozarządowe aplikujące o dotacje, wynikające z niespójności publikowanych procedur z obowiązującym prawem lub specyfiką działania NGO. [/FONT][FONT=Arial Narrow]Skuteczna realizacja projektu wymaga wiarygodnych źródeł wiedzy o barierach i problemach, jakie mogą spotkać na swej drodze NGO’s aplikujące o fundusze zewnętrzne, dlatego liczymy na Państwa pomoc i owocną współpracę.[/FONT] [FONT=Arial Narrow] Prosimy o mailową informację zwrotną na adres: [email protected], potwierdzającą gotowość Państwa organizacji do kontaktów z koordynatorem projektu podczas realizacji zadań programu. Zapraszamy również na stronę internetową projektu [/FONT] [FONT=Arial Narrow]www.pke-zg.org.pl/watchdog[/FONT] [FONT=Arial Narrow]Dagmara Małysza Danuta Bener[/FONT] [FONT=Arial Narrow] Koordynator projektu Analityk regionalny[/FONT] [/FONT] [/FONT] [FONT=Tahoma]Polski Klub Ekologiczny Zarząd Główny ul. Sławkowska 26A, 31–014 Kraków tel. + 48 12 423 20 47 fax + 48 12 423 20 98 e–mail: [email protected] [email protected] www.pke-zg.org.pl[/FONT] Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Otoz to otrzymalysmy taka inf. ze starostwa ale niestety jak zwykle ciagle zajmujemy sie zgloszeniami a nie sprawami ktore pomogly by w dzialalnosci statutowej fundacji. W przyszlym tygodniu przykro mi ale nie ma samochodu do zgloszen, wreszcie trzeba poswiecic go na potrzeby administracyjne. Quote
Ulaa Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 Dobra to ja powalczę o auto, chociaż miałam się uczyć i pisać prace. A to nie jest to samo, co ze starostwa! Quote
Recommended Posts