Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lavinia']

jutro wystawiam dla was nowy bazarek[/quote]
Dziękujemy:modla:, spadasz nam z nieba ze swoją pomocą, teraz bardzo potrzebne są pieniądze na operację Kiary i Boksia.

[quote name='Ada-jeje']Ulka i Ania prosze wpadnijcie do mnie w piatek okolo godz. 11.30 .[/quote]
Dobrze, będę!

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suczka znaleziona przez panią w Trzebini pojechała do schroniska. Kobieta nie przetrzymała jej tę 1 noc nawet!!! Mogła wogóle nie brać, na ulicy miałaby lepiej niż tam :placz: Dostałam mmsa na pół godz. przed informacją o odwozie suni... Taka ładna była, młodziutka :-( Zaraz wkleję fotkę.

Lavinia, psiaczka z targu być może odwiedzimy jutro, tylko nie wiem co z nim zrobimy :placz:

Posted

Maleństwo porzucone koło lecznicy - u mnie [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9841053#post9841053[/url]

powinno szybko znaleźć domek.

Posted

Zaktualizowałam 1-szy post, ale jakoś niemrawo. Jakie bazarki trwają, a jakie się pokończyły już? pogubiłam się całkiem :roll:

Posted

[SIZE=4][COLOR=darkred][B]POMOCY:[/B][/COLOR][/SIZE] kto wie jak dobrac sie do skory schronisku w OL. Dzwonila do mnie pania proszac o pomoc. Zginal jej pies mix Onka z hasky dn. 23.03 o godzinie 19.00 zostal odwieziony do schronu. Pani jest w posiadaniu zdjecia i policjant rozpoznal psa. Pani byla w schronisku dn. 31.03 i 01.04. gdzie pokazali jej okolo 10 psow ktore rzekomo sa na kwarantannie ale wsrod nich nie bylo jej psa. Psy nie sa oznakowane i nikt nie jest w stanie powiedziec ktore psy np. zostaly przywiezione w poszczegolnych dniach. To jest [SIZE=4][COLOR=darkred][B]HORROR.[/B][/COLOR][/SIZE] Jak dlugo ta mordownia bedzie jeszcze istniec bez prowadzenia ewidencji?

Posted

Niestety suni w Luszowicach (tej pokrywanej) już nie ma w pobliżu posesji. Może się pojawi jeszcze, ale i tak ja dzisiaj nie dam rady chyba nigdzie jechać, tak samo jak wczoraj - brak mobilności. A tyle psiaków czeka :placz:

Ada-jeje czy dzwoniła kobieta, której zabrali psa do Olkusza i nie chcą oddać? Bo do mnie dzwoniła o 7 rano :mad:

Posted

[quote name='Ada-jeje']Ula a gdzie chcesz jechac, przeciez ja jestem mobilna choc czasami mam juz cos waznego zaplanowane.[/quote]

Koniecznie do tego umierającego psa na placu w Gaju, albo na wysypisko koło Pogorzyc, gdzie również jest porzucony piesek od soboty bez żadnego schronienia.

Posted

Pisałam o nich tu [url]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9835417&postcount=1894[/url]
i tu [url]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9837387&postcount=1897[/url]

Posted

o 13:00.

Na miau są już deklaracje wpłat dla rudego kocurka i 2 sprzedane breloczki (każdy po 10) oraz ktoś zrobił swój bazarek dla rudaska, na razie jeszcze trwa i jest na nim 15 zł.
Radzą, żeby zrobić kotkowi badanie krwi, bo może mieć uszkodzone nerki (w jego wieku to ponoć bardzo prawdopodobne, zwłaszcza że jest rudy).

Posted

Dominka wspominala ze wetka podejrzewa u niego chora trzustke, a fona deklaruje kilka puszek karmy dla kota z takim schorzeniu, i nie wim jak zareagowac bo to tylko przypuszczenie wetki natomiast nie ma mu kto zrobic badania krwi, wetka chora a w najblizszych dniach moze byc jeszcze gorzej my zas czasowo niw wyrabiamy.

Posted

[quote name='saganka']Pani Jolu, jesli mozna, to chcialbym te pieniadze przeznaczyc na Aze, chyba, ze macie pilniejsze potrzeby, to same zadecydujcie...[/quote]

No i znowu jest tak, że wszyscy chcą pomóc jednemu psu, a na inny ma tylko dług :roll: Kiara może nie ma zaropiałych oczu i nie jest stara... Wręcz przeciwnie. Jest młoda i ma całe życie przed sobą, które może być szczęśliwe jeśli uda się uratować jej łapkę zanim zakończy się wzrost kości. Potem będzie za późno i Kiara na zawsze będzie niepełnosprawna...
Nikogo nie wzrusza jej los, bo nie widać otwartych ran ani wystających żeber :-( A ja widzę w niej moją Abrunie :-(

Posted

Saganka bez urazy ale dla Azy chyba nam wystarczy pieniazkow, roz 2 zrobila bazarek dla Azy i oddala swoja pamiatke rodzinna ktora jest juz dzis wylicytowana na kwote 450 zl. plus pieniazki od Emili 88 zl. Na dzien dzisiejszy Aza jest zabezpieczona finansowo i chyba w tym momencie twoje pieniazki przeznaczymy na Kiare bo operacja pilna.

Posted

Właściciele chcą oddać 4-letniego wyżła. Opłacą mu kastrację (namówiłam, b nie chcieli).
Powód oddania: córka kobity jest w ciąży.
Komentarz sobie darujmy
:zly7:

Posted

[quote name='Ada-jeje']Z wyzlem do Dominki uderzaj miala jakies dwa nr. telefonu.[/quote]

Ten wyżeł nie umie polowac i jest za stary do szkolenia. Chyba, że Dominika ma też numery dla niepolujących miłośników łyżewek :cool3:

Posted

Ile moze kosztować operacja tej łapki? Postaram się coś dorzucić. Gdyby brakowalo jakiejś kwoty, której brak opóźniałby operację, to dajcie znać. Postaram się wykombinować jakąś kasę.

Posted

Dzwoniła do mnie pani od Czarnulka ze stronki, umówiłam się na piątek rano na zrobienie zdjęć.
[B]Ulaa[/B], mam prośbę - uprzedzaj ludzi, żeby przesyłali Ci jak największe zdjęcia - chodzi o rozmiar w pikselach (chciałam zrobić plakat dla Pusi 2, ale zdjęcia które się wydają duże na ekranie, na plakacie wychodzą wielkości znaczka pocztowego).