Ulaa Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 [B]Bardzo potrzebny nam transport (autko) dzisiaj lub jutro![/B] Trzeba przewieźc jednego psa do nowego domu (Bandytę) a drugiego z Bolęcina do mnie (Rebitka). Quote
Ulaa Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 [SIZE=4]Blakajaca sie czarna suczka z cieczka pilnie szuka DT!!!!![/SIZE] Quote
hanek Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Plakat dla Margolki [B]do pobrania: [/B][url]www.hanek.genobis.pl/margolka.pdf[/url] [IMG]http://hanek.genobis.pl/margolka-strona1.png[/IMG] Quote
bea_m Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Cioteczki czy ja moge mieć do was prośbę? Potrzebuję żeby ktoś zrobił dla kropków które są w Libiążu u Ewydr i p. Joanny takie ładniaste plakciki. Hanek czy do Ciebie mogę sie zwrócić z taką prośbą? Quote
saganka Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 A ja tez z prosba - czy nie znacie kogos, kto jezdzilby duzym samochodem dostawczym na trasie z Gorlic do Was - mamy do przewiezienia swietna, duza bude, ale niestety problem z transportem... Chyba, ze wynajmiemy kuriera.. Quote
hanek Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [quote name='bea_m']Cioteczki czy ja moge mieć do was prośbę? Potrzebuję żeby ktoś zrobił dla kropków które są w Libiążu u Ewydr i p. Joanny takie ładniaste plakciki. Hanek czy do Ciebie mogę sie zwrócić z taką prośbą?[/quote] Tak, ale musisz mi przysłać gotowe teksty na każdy z plakatów. Quote
dominik_a Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [SIZE=3][COLOR=darkred]Bazarek na Rebita[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9602794#post9602794[/URL] Quote
hanek Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Plakat fundacyjny - A4 do ściągnięcia: [URL="http://www.hanek.genobis.pl/fundacja1.pdf"]www.hanek.genobis.pl/fundacja1.pdf[/URL] [IMG]http://hanek.genobis.pl/fundacja1-strona1.png[/IMG] Quote
dominik_a Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Hanek jesteś główną plakacistką w Fundacji. Plakat jest super :loveu:[/COLOR][/SIZE][/B] Quote
hanek Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 [quote name='dominik_a'][B][SIZE=3][COLOR=darkred]Hanek jesteś główną plakacistką w Fundacji. Plakat jest super :loveu:[/COLOR][/SIZE][/B][/quote] Cieszę się, że Ci się podoba! Ja już straciłam orientację, czy miał też powstać jakiś plakat do powieszenia pod kościołem w Mętkowie? I co byśmy na nim umieścili? Quote
Ulaa Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 [quote name='hanek']Cieszę się, że Ci się podoba! Ja już straciłam orientację, czy miał też powstać jakiś plakat do powieszenia pod kościołem w Mętkowie? I co byśmy na nim umieścili?[/quote] [B][SIZE=4] Hanek ten plakacik jest super!!!!!! :multi::multi::multi: :loveu::loveu::loveu: [SIZE=2]Normalnie kochana jesteś[/SIZE] :loveu: [/SIZE][/B][SIZE=4][SIZE=2]A do Mętkowa nie jedziemy na razie, bo Ada-jeje w szpitalu... Wraca we wtorek (dziewczyny mam nadzieję, że kciuki zaciśniete cały czas). Dzwoniłam wczoraj do sołtysa aby odwołac. Rozmowa w tonie jakby lekkiego lekceważenia, pan sołtys "nie wie kiedy znowu będzie zebranie - może za pół roku, może więcej...". Także plakacik trzeba będzie powiesic "na fali" Rebitka. Powinno byc na nim coś na temat łancuchów, bud, okrucieństwa, ustawy, kar, sterylek, kastracji itd. Przy kościele podobnie, tylko bez słowa sterylizacja i kastracja ;) zastąpione czyms w rodzaju "kontrola przyrostu populacji". [/SIZE][/SIZE] Quote
hanek Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 [B]Ada-jeje[/B], nabieraj sił i zdrowiej! Cieszę się, że plakat się podoba, powieszę go w lecznicy. Czyli osobny do powieszenie na wsi, a osobny obok kościoła. Do tego przy kościele jeszcze św. Franciszka dorzucę może. Quote
Ulaa Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 Hanek jeśli będzie duzo plakatów i ulotek, to trzeba będzie podac 3-ci nr telefonu. Ja już nie wyrabiam, zaczyna mi uciekac wiele spraw, o Adzie-jeje nie wspominając, która po powrocie i tak ma całą listę spraw, a powinna raczej choc troszke odpocząc... Quote
saganka Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Jezeli chcecie cos walacego po oczach,to moge sie postarac i zrobic projekt. Tylko poprosze o teksty i pare zdjec z waszej interwencji. Bedzie drastycznie, mocno i bedzie walic po sumieniach. Przypominam moja prosbe o transport budy!! Buda czeka dla jakiegos Waszego psiaka!! Quote
hanek Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 [quote name='saganka']Jezeli chcecie cos walacego po oczach,to moge sie postarac i zrobic projekt. Tylko poprosze o teksty i pare zdjec z waszej interwencji. Bedzie drastycznie, mocno i bedzie walic po sumieniach.[/quote] Ale po co? Przecież napisałam, że zrobię do Mętkowa plakaty. Quote
Ulaa Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 [quote name='saganka']Jezeli chcecie cos walacego po oczach,to moge sie postarac i zrobic projekt. Tylko poprosze o teksty i pare zdjec z waszej interwencji. Bedzie drastycznie, mocno i bedzie walic po sumieniach.[/quote] Wyślę Ci płytkę ze wszystkimi zdjęciami jakie mam na kompie. Hanek Ty też masz jakieś, to też dogramy. Dzięki Saganko :loveu: [quote name='saganka'] Przypominam moja prosbe o transport budy!! Buda czeka dla jakiegos Waszego psiaka!![/quote] mam tylko 1 znajomego jeżdżacego w tamte strony. Ale nie ma auta odpowiedniego, no i wogóle łaske robi i kręci nosem :angryy: Quote
saganka Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 No to chyba zdecydujemy sie na kuriera... Zobaczymy, ile krzykna od nas za to. Quote
Ulaa Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 [quote name='saganka']No to chyba zdecydujemy sie na kuriera... Zobaczymy, ile krzykna od nas za to.[/quote] Powiedz, że dla fundacji, zrobimy podziękowanie, reklamę na stronce itd. A jakby dali jakiś upust to może na fakturę by poszło. Myślę, że jeśli cena byłaby znośna, możnaby zapłacic. Quote
hanek Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Wiecie co? Czuję się okropnie teraz. Zaproponowałam, że zrobię plakaty, a tu okazuje się, że po co, skoro Saganka zrobi lepsze. Nie uważam, żeby moje były w czymkolwiek gorsze. Co więcej, wybacz saganko, ale ulotki które [I]zaprojektowałaś[/I], bynajmniej nie wyglądały profesjonalnie: zepsute logo fundacji (jakaś kropka na uchu kota, której w oryginale nie ma), ściana niesformatowanego tekstu, co zmniejszało czytelność, itd. To nie są szczegóły! Skończyłam szkołę plastyczną - po prostu widzę takie rzeczy. Po co ja mam się starać skoro mojej pracy się nie docenia? Saganka robi lepsze i profesjonalne, więc proszę bardzo. Quote
hanek Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Czasami wszystkiego się odechciewa. Tak samo było kiedy mój Szmer proponował, że za darmo załatwi wam domenę i serwer - propozycja została bez odzewu, a teraz okazuje się, że jednak później z kimś innym próbowaliście to załatwiać. Quote
saganka Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Upss!! Ale sie porobilo! Juz sie wycofuje! A myslisz droga Hanek, ze jak ja sie teraz czuje?? Jakby mi kto w twarz dal. Quote
hanek Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Ja się właśnie tak poczułam, dlatego napisałam powyższe. Chyba muszę przez parę dni odpocząć od tego wszystkiego, nerwy mi wysiadają. Quote
Ulaa Posted March 2, 2008 Author Posted March 2, 2008 [quote name='hanek']Czasami wszystkiego się odechciewa. Tak samo było kiedy mój Szmer proponował, że za darmo załatwi wam domenę i serwer - propozycja została bez odzewu, a teraz okazuje się, że jednak później z kimś innym próbowaliście to załatwiać.[/quote] Nie dogadaliśmy się. Byc może źle zrozumiałam, że mielibyśmy zapłacic 75 zł, a to np sterylka kotki i na razie nie ma takich "wolnych" pieniędzy. Firma zaproponowała nam gratis, w dodatku to ta sama co prowadzi biuro rachunkowe i jakoś tak przy okazji wyszło. Nie my "próbowaliśmy", bo nikt nie chodził i specjalnie nie szukał, po prostu jedno wyszło przy drugim. No ale jak się okazuje, przeliczyliśmy się. [quote name='hanek']Ja się właśnie tak poczułam, dlatego napisałam powyższe. Chyba muszę przez parę dni odpocząć od tego wszystkiego, nerwy mi wysiadają.[/quote] No to witaj w... klubie? Niestety Hanek, nie da się odpocząc... Chyba, że po śmierci, jak to kiedyś napisała Ada-jeje. A ja miałam Cię prosic o pomoc w adopcjach... Jesteś już na tyle na bieżąco, że mogłabyś podawac swój tel w części plakacików i ogłoszeń np w przełomie. Bo ostatnio zauważyłam, że zaczynam się gubic i ucieka mi sporo spraw. A to niedobrze. Quote
saganka Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Chcialam tylko jedna rzecz dodac - wszelkie nasze prace przed czymkolwiek sa dawane do akceptu. Tak bylo i tym razem. Robimy tak, bo nie uznajemy sie za wszystkowiedzacych, jestesmy tylko ludzmi i pewne rzeczy maja prawo nam umknac. Nie widzialam tej ulotki na papierze, ale mam teraz przed soba plik wyslany do drukarni. Quote
Ada-jeje Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Oj kochane, saganka i hanek o Uli juz nie wspomne, potrzebujemy sie wszyscy wzajemnie, skakanie sobie do gardel jest u nas normalne i przyjete, wazne jednak jest ze kazda uwaga pod adresem drugiej osoby idzie od razu w zapomnienie. Musimy zrozumiec jedno ze nie mamy czasu na spotykanie sie i omawianie spraw tak jak to czynia politycy i niczego nie widac, nasza prace widac, wszystkich razem i kazdego z osobna. Dziekuje za pamiec o mnie ale ja wcale nie mam zamiaru sie obijac jak wroce, dosc dlugo juz bylam bezczynna i juz od wtorku zaczynamy nadrabiac zaleglosci. Wszyscy jestescie wspaniali ale ciagle nas za malo i ciagle sa duze braki ktore powoduja ze jestesmy czasami niemili dla siebie, najwazniejsze jednak ze przyswieca nam jeden cel. Hanek proponuje na razie nie zmieniac tresci plakatu ktory dla mnie jest rewelacyjny. Podjedziemy z nim do ksiedza i zapytamy o przyzwolenie powieszenia plakatu w gablocie koscielnej, mamy przeciez XXI wiek i moze juz i ksieza spogladaja inaczej na problem kastracji i sterylizacji anizeli w XX wieku, jezeli ksiadz podda w watpliwosc tresc plakatu wowczas bedzie trzeba go zmienic. Hanek nie wiem tylko jak mozna wydrukowac twoj plakat w wiekszym formacie, wszyscy mamy drukarki domowe i mozemy drukowac tylko plakaty wielkosci formatu A4, i tu moze nam pomoc saganaka. Co do serwera z nikim nie omawialismy zmiany serwera i nikogo nie prosilismy o pomoc to w biurze rachunkowym pan sam zaproponowal zmiane serwera ale jak do tej pory nie podjelismy zadnych decyzji. Najlepiej jednak bedzie zebysmy sie spotkaly po moim powrocie osobiscie byle nie zaraz we wtorek. Mozemy sie tylko cieszyc ze sa osoby chetne do pomocy i nalezy stopniowo dzielic sie obowiazkami aby odciazac jedne i te same osoby. Najbardziej gnebi nas brak budynku ktory mozna by przystosowac jako DT jak rowniez brak drugiego samochodu chocby malucha. Jeden samochod to zdecydowanie za malo jak na nasze potrzeby, bo bezdomnych psow i kotow przybywa ktore przed wydaniem do adopcji powinny byc wysterylizowane a psy wykastrowane. Quote
Recommended Posts