Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Wega to jej imię domowe.Wzięta jako mały szczeniak ze schroniska,przez chwilę miała dom.Jej opiekun musiał wyjechać do Anglii i zostawił psa znajomemu.Ten z psa pokojowego uczynił Wegę psem,który pilnował zakładu produkcyjnego.Właściel zakładu zaczął mieć kłopoty i Wega trafiła do kolejnego opiekuna.Ten prawdopodobnie wywiózł suczkę i porzucił.Znaleziono ją na wsi pod Łowiczem.Pomimo tak trudnych kolei losu Wega jest ufną,radosną i łagodną suczka.Od początku próbowała nawiązać kontakt z wolontariuszami.Suczka miała czipa,więc schronisko odnalazło jej pierwszego opiekuna i powiadomiło go.Początkowo mieliśmy nadzieję,że suczka wróci do domu,ale opiekun zrzekł się prawa do suczki i Wega jest nadal w schronisku.SZUKAMY DOMU DLA WEGI!Suczka ma 3 lata,jest dużym psem.Przed adopcją zostanie wysterylizowana.Jest odrobaczona,zaszczepiona i odpchlona.Kontakt w sprawie adopcji:604 10 11 65 lub 508 911 774 oraz [email protected]

Edited by Romka
  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lubaja napisał(a):
Co słychać u mojej ulubienicy ???

Nie była dziś na spacerku ale ma duży boks... w schronisku była dziś akcja "szukamy w lesie wyrzuconych szczeniąt" i zajęło nam to prawie godzinę.Tylko część psiaków wyszła na spacer.Jedno ze szczeniąt jest w lecznicy(potrącone przez samochód),dwoje jest w schronisku a jedno zostało samo w lesie...nie znalazłyśmy go.

Posted

[quote name='Lubaja']ma piękny pyszczek (troszkę podobny do Leonbergera) ;)
Leonberger wygląda tak:

a jak zapytałam co sądzi o naszej Wedzie osobę,która zna się bardzo dobrze na rasie to napisała mi,że Wega jest prawdopodobnie mieszańcem leonbergera i owczarka i ,że tak powinniśmy ogłaszać Wegę.

Jaro,kochana jeśli da się to jakość uzupełnić to byłoby super.Zwiększa to szansę Wegi na adopcje.Obie rasy są rasami cenionymi i poszukiwanymi.