Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam serdecznie!

Dwa dni temu przybłąkał się do mojego domostwa psiak. Okazało się, że to suczka.
Bardzo łagodna, przemiła i przeurocza. Jest trochę wystraszona wszystkim tym co dzieje się na "wiejskim podwórku" co wskazuje raczej na to, że wcześniej mieszkała w domku / mieszkaniu. Prócz tego strasznie pcha się do domu. W domu czuje się bezpiecznie. Niestety u mnie musi wystarczyć jej póki co posłanko w garażu.

Sunia była głodna, więc została nakarmiona. Puszczona na wolność nie chciała nigdzie odejść więc myślę, że została wyrzucona przez poprzedniego właściciela.

Zamieściłem ogłoszenia w Internecie o znalezieniu pieska, lecz nikt się nie zgłosił.
Jeżeli ktoś wie coś na temat pieska, lub zna właścicieli, proszony jest o kontakt pod numerem tel. 665398561.

Sunia ma w uchu tatuaż, więc pochodzi z hodowli. Czy w jakiś sposób po tatuażu można uzyskać informację z jakiej hodowli pochodzi i w czyje ręce trafiła ?

I jeszcze jedna kwestia bo ja nie jestem w tym obeznany a zastanawiam się co to może być za rasa psa ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi !
Pozdrawiam,
Maciek

Edited by next90
Posted

A jak suczka wygląda,duża,mała,jaką ma sierść.Możesz udać się do Lecznicy,może ma czip,weterynarz odczyta i namierzysz właściciela.Można też w goglach poszukać Związku kynologicznego,które mają swoje oznakowania i tym samym dowiesz się z której hodowli pochodzi sunia.Zazwyczaj hodowcy pomagają takiemu psu.
Dobrze by było umieścić tu zdjęcie suczki.

Posted

Już są zdjęcia. Miałem mały problem z ich zamieszczeniem. Dzięki za podpowiedzi. Jutro zajmę się namierzeniem hodowli z której jest sunia. Zobaczymy co da się zrobić ;)

Posted

Mi piesek wygląda na mieszańca raczej niż na rasowca. Ale mogę się mylić bo nie znam wszystkich ras świata.
Tatuaż w uchu mają psy schroniskowe. W bydgoskim schronisku każdy pies po sterylizacji ma. Wiem bo mój kundelek adoptowany posiada. Proponuje zgłosić się do schroniska w celu odnalezienia właściciela. Powinien zostać ukarany za porzucenie psa.