Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Znaleziony na końcu świata, zaniedbany, z ogromną blizną na głowie.
Ogon ciągle lata na widok człowieka:loveu:. Jest bezkonfliktowy.
Nadaje sie do mieszkania w bloku, chodzi na smyczy, lubi dzieci, psy, koty...
Energiczny, młody, śmieszny piesek.

Szukamy PILNIE domowego Tymczasu - w boksie nie potrafi usiedzieć, bez człowieka. W domu był sprawdzony - bez problemów.
Fundacja apeluje o zabranie pieska z powodu braku miejsc...
Ja apeluję o pomoc dla Moriska.

O mały włos uniknął wywozu do Wojtyszek:placz: - dziękujemy Fundacji MEDOR.

Morrisek prosi o pomoc!

Wydatki:
Szampon, miska, smakole - 26zł
Smycz + obroża - 40zł
Taninal - 8,10zł
Ryż x 2 = 7,8zł
Mięso wołowe 2kg - 8zł
Karma hypoalergiczna TOTW 1kg - 15zł
Drób 16.09 4kg - 8zł
Mięso wołowe 26.09. 12kg - 48zł

----------------------------------------------
= -160,9zł

Karma sucha bosch - Karilka
Karma sucha Markus Muhle - IZMADO

Wpływy:
Bazarek 17.09.2013r - 169zł
BBeta - 5zł

Aktualny stan konta:

13,1zł

Edited by Karilka
Posted

[video=youtube;fbTUn4jzMYw]http://www.youtube.com/watch?v=fbTUn4jzMYw&feature=youtu.be[/video]

Moris bardzo ładnie pracuje z ludzmi. Przybiegał do mnie po godzinnym spacerze;)
Jak widać na filmiku, władował się na mnie od razu, ale po chwili się ogarnął.

proszę zwrócić uwagę na merdający ogon:loveu:

Posted (edited)

Moris pojechał wczoraj do domu tymczasowego z kotką i suczką.
Niestety suczka- rezydentka nie akceptuje biednego Moriska...
Szukamy innego DT domowego.

Fundacja wydała psa bardzo wesołego, zdrowego, odrobaczonego, zaszczepionego, wykastrowanego i zaczipowanego.
W schronisku jego szanse na adopcje spadły do 0% ze względu na popularną urodę, popularną wielkość i energię szalonego młodzika. Dla wielu jest to duży minus.

Edited by Karilka
Posted

A ja tam wszystkim mówię, że pies jest do adopcji i że szukamy domu stałego ;)

Morris na pewno wymaga czasu i cierpliwości w układaniu, ale jego nastawienie do człowieka jest tak świetne, że nie powinno być z nim problemu.
Pies jest baaardzo energiczny!

Jedyny problem jaki chwilowo występuje w domu, to sikanie. Nie tylko znaczy, ale też sika. Trzeba wziąć pod uwagę, że jest to pies wyciągnięty ze schroniska, dlatego potrzebuje kilku dni na ogarnięcie spraw w domu.

• 2 weeks later...
Posted

Może nie wszyscy z Was zauważyli, ale Morris ma specyficzny język:

[IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1000000_204243926419222_900550127_n.jpg[/IMG]

Czyż nie jest cudowny :loveu:

Wszystko w nim jest wspaniałe, niech no w końcu znajdzie swoje miejsce do życia!

Posted (edited)

Morisek potrzebuje ogłoszeń na: Warszawę, Kraków i Wrocław. Ja ogłaszam go na Łódź - z odzewem = 0.
Ktoś mógłby pomóc?

Edited by Karilka
Posted

[quote name='Karilka']Morisek potrzebuje ogłoszeń na: Warszawę, Kraków i Wrocław. Ja ogłaszam go na Łódź - z odzewem = 0.
Ktoś mógłby pomóc?[/QUOTE]

Karina ja, tylko nie wiem na jakich stronach

• 3 weeks later...
Posted

Morris MA WSPANIAŁY DOM!!!!!!

:sweetCyb::BIG::B-fly::laugh2_2::smilecol::laola::cunao:

Zamieszkał w Warszawie wraz z 11 letnim chłopcem - nowym kompanem do zabaw i psot oraz bardzo fajnymi, zaangażowanymi rodzicami.

Jestem bardzo zadowolona z tej adopcji.
Warszaw
a górą! :drink1:

• 3 weeks later...
Posted

O rany! Tak się złożyło, że dopiero dzisiaj zobaczyłem tę stronkę. Fora dyskusyjne to nie mój żywioł - przepraszam. Ale jak już zobaczyłem to czuję się w obowiązku (miłym niebywale) poinformować, że u Morisa wszystko ok.. Chciałem poprzeć to twierdzenie zdjęciem ale mam kłopot z jego zamieszczeniem (Otrzymuję komunikat, że za dużo odnośników chcę wrzucić, choć jest tylko jeden)
Nie obiecuję, że będę częstym uczestnikiem dyskusji na forum ale z pewnością będę tu zaglądał i postaram się co jakiś czas wrzucać coś o Morisie.
I jeszcze taka śmiesznostka... Oglądałem powyższe zdjęcia i filmiki. Moris, choć już przysypiał po wieczornym spacerze, wyskoczył ze swojego kojca gdy usłyszał ścieżkę dźwiękową pierwszego filmu i patrzył... to na mnie, to na ekran komputera. :-)

Posted

Sirom napisał(a):
O rany! Tak się złożyło, że dopiero dzisiaj zobaczyłem tę stronkę. Fora dyskusyjne to nie mój żywioł - przepraszam. Ale jak już zobaczyłem to czuję się w obowiązku (miłym niebywale) poinformować, że u Morisa wszystko ok.. Chciałem poprzeć to twierdzenie zdjęciem ale mam kłopot z jego zamieszczeniem (Otrzymuję komunikat, że za dużo odnośników chcę wrzucić, choć jest tylko jeden)
Nie obiecuję, że będę częstym uczestnikiem dyskusji na forum ale z pewnością będę tu zaglądał i postaram się co jakiś czas wrzucać coś o Morisie.
I jeszcze taka śmiesznostka... Oglądałem powyższe zdjęcia i filmiki. Moris, choć już przysypiał po wieczornym spacerze, wyskoczył ze swojego kojca gdy usłyszał ścieżkę dźwiękową pierwszego filmu i patrzył... to na mnie, to na ekran komputera. :-)

dzięki za wiadomość
bardzo sie cieszę że do Was trafił :)

Posted

Sirom napisał(a):

O jeny, ale Pan trafił!!!
Czekamy na zdjęcia, na relacje, na filmiki - na wszystko!
Jak Wam się żyje z takim wulkanem energii?
Pozdrawiam :)