Jump to content
Dogomania

Z Catani Poland FCI:Hogan,Ophra,Selena,Bandit,Bugatti,gościnnie małe diablątko:D :D :D

Recommended Posts

Posted

bylam dzis u wnusia i corki ,pozdrowilam KENZOLKA od rodzenstwa ;).....grzywiec teraz mniej pieszczony ,bo niemowle w domu,wiec nie schodzil mi z kolan i broil :diabloti:,astunia probowala wejsc z drugiej strony :evil_lol:.....cala TWOJA trojca jest przesliczna :lol:

Posted

Aneta Nowak napisał(a):
Witam..A ja własnie dumam..nad czwartym do kompletu (tym razem kudłatym)..Tak-wizualnie Gloria robi wrażenie,przyznaję :D..Jak piękna-tak wredna i zołzowata bestia z niej :D

Ile ja bym dała by chociaż duecik stworzyć :lol: Ale rasowy czy adoptować?

Posted

marzy mi się takie stadko :lol: ja też mam wąty do adopcji :razz: ale mimo to, przez koleżanki się zastanawiam nad adopcją pełnojajowego psa :lol: teraz wszystko zależy od rodziców i moich marnych zdolności negocjacji :roll: bo to pies 1.5 roczny, czarny i z jajami :lol:

Posted

Tak,fotki "na bieżąco".. Skrzywienie dolnej szczęki widać na żywo gołym okiem..Tzn jak ktoś nie wie-to się gapi i duma sobie "coś jest nie tak z tą piękną główką" :D. W poście 126 widać na jednym zdjęciu wystającą końcówkę języka-to efekt(dolna szczęka nie "zazębia się" z górną-jest spora szpara i jak mała się zamysli,albo zmeczona czy śpiąca..to język przodem wylatuje przez tą szparę własnie.
xxxkaluniaxxx - nie zrozumiałyśmy się..nie mam "ale" do adopcji jako takich :). Tylko-po pierwsze: nie wchodzi w grę podrostek czy dorosły pies (max 3 miesiące). A po drugie-moje zboczenie to charakter psa i cechy "przypisane" do danej rasy. No i musi być to psiak pasujący gabarytami i temperamentem do moich łysych. I jeszcze wiele,wiele innych czynników,które eliminują adopcję na starcie.

Posted

Aneta Nowak napisał(a):

xxxkaluniaxxx - nie zrozumiałyśmy się..nie mam "ale" do adopcji jako takich :). Tylko-po pierwsze: nie wchodzi w grę podrostek czy dorosły pies (max 3 miesiące). A po drugie-moje zboczenie to charakter psa i cechy "przypisane" do danej rasy. No i musi być to psiak pasujący gabarytami i temperamentem do moich łysych. I jeszcze wiele,wiele innych czynników,które eliminują adopcję na starcie.

o coś takiego właśnie mi chodzi ;) o ile to drugie mi strasznie nie przeszkadza to co do pierwszego miałabym problem :roll: Kala i dorosły pies w jednym domu ciekawie by nie było :lol:

Posted

No i dochodzi to,że ze schroniska wziełam raz(co prawda dorosłego) i skończyło się źle..i powiedziałam:NIGDY więcej,a z DT...też nie :/..No to co mi,biednej kruszynie,pozostaje? Tylko rasowce :D..Życie jest ciężkie :)

Posted

Patrz,proszę na Glorię..to jest semik..mocno zarastający łysol...Za to po ogoleniu tego,co niepożądane,zostaje długa i bujna grzywa(w dorosłości),gęste,obfite owłosienie na łapach i ogonie :D..Ale ciała do golenia..dużo i często :D

Posted

kiedy 3 lata temu odeszla nasza kocia perska,astunia zaczela nam sie "sypac"....corka z zieciem chcieli nam kupic grzywie dziecko,sunie ,juz wybralam sobie z Catani,ale panciu uparl sie na buldozke fr,bo stwierdzil ,ze jeden grzywiec w rodzinie starczy..... i dostalismy LULE (morengo)....BEKA (biala z lata )zostala przez nas adoptowana w wieku 5 lat ,jest sunia po przejsciach,mieszkala w kojcu na slomie i rodzila co cieczke.....ledwo ja uratowalismy ,bo po cesarkach miala zszyte wszystko w srodku zylka wedkarska....ja nadal mam slabosc do lysoli i uwielbiam corki KENZOLKA,corka goli go raz w tygodniu....a Twoja GLORIA jest przesliczna i wlasnie taka z CATANI chcialam....