Jump to content
Dogomania

Z Catani Poland FCI:Hogan,Ophra,Selena,Bandit,Bugatti,gościnnie małe diablątko:D :D :D

Recommended Posts

Posted

Mi leciutko zarośnięta nie przeszkadza..Zarasta bardzo powoli:D. Nie mam czasu i cierpliowści (i praktyki) w cotygodniowym goleniu..Mój najstarszy grzywacz..nie zarasta..od święta raz na pół roku zgolę mu te 5 kłaków na krzyż z pyska:D..Gloria to wyzwanie i nowość:D

Posted

THL-true hairless-prawdziwie nagi-nie wymaga golenia(ale za to owłosienie w odpowiednich miejscach nie jest tak obfite jak u łysych zarastających. HL-hairless-łysy(ciutkę kłaków niepożądanych tu i ówdzie). HHL-hairy hairless- owłosiony(? :D ?) nagi/łysy-czyli te semiki,bujna grzywa,ogon,skarpety..i reszta ciała zarośnięta mocno(to własnie Gloria).

A z tym to mnie oszukali,bo grzywka w nim niewiele :D
[attachment=2559:10297.attach]

Posted

[quote name='Aneta Nowak']THL-true hairless-prawdziwie nagi-nie wymaga golenia(ale za to owłosienie w odpowiednich miejscach nie jest tak obfite jak u łysych zarastających. HL-hairless-łysy(ciutkę kłaków niepożądanych tu i ówdzie). HHL-hairy hairless- owłosiony(? :D ?) nagi/łysy-czyli te semiki,bujna grzywa,ogon,skarpety..i reszta ciała zarośnięta mocno(to własnie Gloria).

A z tym to mnie oszukali,bo grzywka w nim niewiele :D
[/QUOTE]
O dzięki :loveu: Bo sporo osób pisze te skróty, a ja siedzę i myślę "yyy kurde o co chodzi?" :lol: Z tym HL to się domyślałam, że to łysy, ale nie wiedziałam, że jednak jest tyle odmian, łysy to łysy i owłosiony to owłosiony, a tu taki psikus :evil_lol:

No faktycznie z tego pieska grzywek ci nie wyrósł :evil_lol:

Posted

[quote name='Aneta Nowak']Można się zdziwić, ile to typów łysiny jest,no nie :D
A bo ten czarny to widocznie American Crested :D,krótkowłosy :D[/QUOTE]
No, ja to nie wiedziałam, że jest tyle typów :lol:

Za dużo jedzenia mu dawałaś i się rozrósł :evil_lol:

Posted

Dobrze zbudowany typ kuca,wzrost lekko ponad normę ..tylko włos wadliwy.
Ja też nie wiedziałam..ale jak szukałam łysego-łysego(nie do golenia)..to zobaczyłam,że...ta łysość to wcale nie taka oczywista oczywistość:D